0
Posted 18/01/2014 by Killian in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Maart 2014


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades. Het orderformulier (pdf) van januari 2014 voor aankopen in maart 2014 kan hier gevonden worden: Previews januari 2014.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

DDELEKFFGTPB-2NDED-COV1-col-ef0b9

DAREDEVIL AND ELEKTRA: FALL FROM GRACE 
Elektra lag sinds 1983 in een koud graf. Maar in 1995 werd ze, onder de bezielende leiding van schrijver D.G Chichester, weer opgegraven en ingezet voor de Fall from Grace-verhaallijn. Dit verhaal werd over het hoofd gezien in de roerige jaren negentig maar kan nog altijd op veel bijval onder de Daredevil-fans rekenen. Ga maar na, Daredevil in een nieuw grauw kostuum, Elektra, Black Widow en een wagonlading ninja’s. What’s not to like?

 

INHUMANITYINHUMANITYHC-cvr-26f45

Attilan is gevallen. Een Terrigen Mists-bom is ontploft op aarde en overal duiken er nieuwe Inhumans op. Koning Black Bolt lijkt te zijn overleden. Naar welke partij kunnen de nieuwe Inhumans om raad? Medusa heeft het druk genoeg met het regeren van een volk dat met een factor honderd werd vermenigvuldigd. De Avengers strijden tegen Karnak en waarschijnlijk is de Jean Grey School ook een brug te ver. Dit verhaal positioneert de Inhumans als Marvel’s nieuwe mutanten ter voorbereiding van de film. Een beetje fan is bijna verplicht om dit verhaal te lezen.

 

WOLVXMENJAOMNIHC-cvr-655dd

WOLVERINE AND THE X-MEN BY JASON AARON OMNIBUS
Het eerste schooljaar is voorbij op Wolverine‘s school voor jonge mutanten. Deze door Jason Aaron geschreven serie viel vooral op door de luchtige inslag en de vaak erg geslaagde humor. Wie tot nu toe een beetje huiverig was om in te stappen heeft nu een buitenkansje. De gehele run wordt gebundeld in een kloeke omnibus.

 

100BBL_BRO-Lono-Cv

100 BULLETS: BROTHER LONO
Lono was de meest gevreesde bad-ass uit Brian Azzarello‘s en Eduardo Risso‘s Vertigo-klassieker 100 Bullets. Wie dacht dat Lono de gebeurtenissen in de laatste 100 Bullets-trade niet overleefde had het mis. Lono is onkruid en dat vergaat niet. Azzarello en Risso komen weer bij elkaar om ons het verhaal te vertellen van wat Lono overkwam nadat Dizzy Cordova hem voor dood achterliet. Lees hier de review van de eerste issue.

 

Absolute-all-star-BM

ABSOLUTE BATMAN & ROBIN THE BOY WONDER
De een noemt het een verkrachting van een icoon, de ander een onderschatte comic. Ik noem het vooral ‘niet afgemaakt’. Toch verhindert dat DC niet om deze vrucht van Frank Miller en Jim Lee uit te brengen. De reeks zal ooit worden afgerond. Wie daar niet op wil wachten koopt deze editie.

 

BM_v4-zero-yearCv

BATMAN VOL. 4: ZERO YEAR SECRET CITY
Ik kan hier kort over zijn. Scott Snyder en Greg Capullo leveren met hun Batman-run zo ongeveer de enige DC-reeks die sinds de relaunch een hoog niveau haalt.

 

JSA-by-Johns-Omni-v1-HC

JSA OMNIBUS VOL.1
Voordat Geoff Johns doorstootte naar de hogere echelons binnen DC Comics begon hij eind jaren negentig aan een tien jaar durende run op DC’s Golden Age-personages en allereerste superheldenteam ooit: de Justice Society of America. Erg geliefd bij de fans en over het hoofd gezien door het grote publiek. Ik ken het nog niet, maar ben nieuwsgierig genoeg om het aan te schaffen.

 

SMRedson-ne-cvr

SUPERMAN: RED SON
Een kleine tien jaar geleden stelde Mark Millar zichzelf de vraag hoe de wereld eruit had gezien als een raket met een baby van Krypton was geland in de Sovjet-Unie in plaats van de maïsvelden van Amerika. Zijn boeiende antwoord lees je hier. De review over deze titel stond al eerder op Brainfreeze.

 

179518_s0

STRAY BULLETS: UBER ALLES EDITION
We besteedden al eerder aandacht aan deze titel op Brainfreeze. Dit is de eenmalige mega dikke editie waarin alle Stray Bullets-issues zijn gebundeld. Wie nieuwsgierig is naar deze noir comic van David Lapham doet hier geen slechte koop.

 

rat-queens-vol-01

RAT QUEENS VOL 1: SASS & SORCERY
2013 was een sterk jaar voor de fantasy comic bij Image. Deze titel wist te boeien met een erg sterk introductienummer. Is de eerste verhaallijn ook zo sterk? Daarvoor moet je deze eerste trade bemachtigen. Maar voor $9.99 kun je jezelf hier geen bult aan vallen.

 

180126_s0

ANYA’S GHOST
Anya is een pubermeisje met alle problemen die daarbij horen. Ze schaamt zich voor haar familie, is niet zo onder de indruk van haar lichaam en probeert te leven met het feit dat ze er nooit echt bij zal horen op school. Totdat ze een nieuwe vriendin ontdekt op de bodem van een uitgedroogde waterput. De vriendin in kwestie is zo’n honderd jaar geleden overleden. Heeft Anya eindelijk de vriendin gevonden waar ze zo naar smacht of zit er nog een addertje onder het gras?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.