Random Article


Review: Minimum Wage #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Coverprijs: $3,50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Hoera! Zeker zo leuk als vorig jaar.

Op zijn slechtst


De prijs van de comic is wat ongelukkig gekozen.


Minimum Wage, één van onze favoriete comics van het afgelopen jaar, gaat verder in 2014…

1
Posted 14/01/2014 by

 
Full Article
 
 

You just can’t fake that kind of bitterness.

Miminum Wage was een van onze favoriete comics van het voorbije jaar. En schijnbaar waren we niet de enige fans. In zijn redactioneel stelt maker Bob Fingerman (Teenage Mutant Ninja Turtles Adventures, From the Ashes) dat de ideeënstroom weer begon te lopen toen hij bezig was met het samenstellen van de Maximum Minimum Wagehardcover. Toen deze ook nog eens goed bleek te verkopen (waarvoor dank Brainfreezers) was het snel beslecht. Tijd voor meer Minimum Wage!

De comic begint drie jaar na het einde van de eerder aangehaalde hardcover. Het is het jaar 2000 en Rob is een gescheiden man. We zien hem uit een auto stappen met enkele vrienden. Ze gaan de hort op en nemen de kersverse vrijgezel op sleeptouw. Dit is ook meteen het stuk waarbij de nieuwe lezer wordt bijgesproken over het voorgaande. De rest van de comic staat vooral in het teken van de eerste voorzichtige stappen van Rob op het glibberige pad van het online daten.

Nu de 21ste eeuw is bereikt kun je stellen dat de comic wat toegankelijker is geworden. De wereld begint te lijken op de samenleving van nu. Tekenend hiervoor is de subtiele knipoog van Fingerman naar het publiek. Rob verdient nog steeds zijn geld als tekenaar voor allerhande magazines. Op de redactie van het pornomagazine wordt het tussen neus en lippen door verteld dat de toekomst niet in papier ligt, maar in pixels. Fingermans tekenstijl is ook wat realistischer geworden. Al levert dat soms een bevreemdend effect op. De gezichten van de personages zien er redelijk echt uit terwijl hun lichamen toch wat cartoonesk zijn.

Ironisch genoeg is deze eerste issue wel wat prijzig voor een tweekleurencomic, maar ondanks dat is Minimum Wage #1 wel weer een aanrader.

Minimum Wage #1 bij archonia

        mw 1 1 mw 1 2

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    ‘t Is net de prijs dat me ervan weerhield deze uit te checken in singles vorm … ‘k Houd de trades in’t oog.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.