Random Article


Frank Cho noemt Kickstarter zijn Toekomst

 


1
Posted 05/01/2014 by

Frank Cho had het nog zo beloofd. In september 2013 zou hij een Kickstarter campagne beginnen om zijn comicreeks Liberty Meadows voort te kunnen zetten. Maar het kwam er niet van. Waar het wel van kwam is een Kickstarter voor het boek Drawing Beautiful Women: The Frank Cho Method. In dit boek gaat Cho in op de methode waarmee hij zijn beroemde/beruchte portretten van naakte vrouwen maakt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat er de nodige platen van naakte vrouwen in te vinden zijn…

De campagne was een succes. Cho had $30.000 dollar nodig maar haalde ruim $150,000 binnen. Daarmee was de campagne een succes. Samen met uitgever John Flesk, uitbater van Flesk Publications, gaat hij nu het boek samenstellen dat in oktober 2014 zal verschijnen. Er komt ook een reguliere uitgave dewelke natuurlijk via Flesk Publications verspreid zal gaan worden. Goed nieuws ook voor de sceptici. John Flesk heeft verstand van het uitgeversvak en zal Cho met raad en daad ter zijde kunnen staan bij de productie van het boek. Een hele geruststelling voor de mensen die met geld over de brug zijn gekomen. De kans dat dit een tweede Sullivan’s Sluggers wordt is nagenoeg nihil.

Tegenover website Bleeding Cool verklaart de tekenaar dat Kickstarter voor hem de toekomst is. Zodra zijn contract bij Marvel is afgelopen dan zal hij het gros van zijn creator-owned titels via Kickstarter gaan bekostigen. We wachten inmiddels al 8 jaar op nieuw Liberty Meadows-materiaal. Daar kan dan best nog wel een jaartje bij…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Veruca

    Vond het jammer dat deze Kickstarter zo goed als USA-exclusive was. Om de mensen buiten de USA toch de kans te geven om te genieten van dit werk (waarschijnlijk omdat ze vreesden dat ze anders veel pledges zouden mislopen), hebben ze een $10 PDF pledge aangemaakt. Deze mensen krijgen dus de PDF versie van het boek, alsook een instructional video van Cho himself.

    Ik heb in ieder geval $10 gedoneerd. Als de PDF mij aanstaat (kans is groot, want Frank cho is één van mijn favo tekenaars… I wonder why. :p ), dan bestel ik later het papieren exemplaar. :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.