0
Posted 02/01/2014 by Arno in Tv/Film
 
 

James “Uncle Shredder” Avery overleden


De Amerikaanse acteur James Avery is eergisteren in een ziekenhuis in Glendale, Californië overleden ten gevolge van complicaties bij een openhartoperatie. Hij werd 68 jaar en laat een vrouw en een stiefzoon na.

Avery was voornamelijk bekend voor zijn rol als Philip Banks, de oom en voogd van Will Smith in de tv-sitcom The Fresh Prince of Bel-Air. Ook was hij een gekend stemacteur. Hij sprak de Shredder in in de Teenage Mutant Ninja Turtles-cartoon uit de jaren 80-90 en was James Rhodes/War Machine in Marvel’s jaren 90 Iron Man– en Spider-Man-animatieseries. Verder had hij rollen in o.a. Star Trek: Enterprise, That 70’s Show en Dharma & Greg. Avery’s laatste acteerproject was in de film Wish I Was Here, dewelke eind 2014 zal uitgebracht worden.

The world has lost a truly special man. I’m deeply saddened to say that James Avery has passed away. Even though he played my father on tv, he was a wonderful father figure to me in real life. He will be deeply missed.” – Alfonso Ribeiro, Carlton Banks uit The Fresh Prince.

James was my teacher my protector & the most magnificent actor. We’re feeling his loss very deeply. He’ll always be a part of me” – Tatyana M. Ali, Ashley Banks uit The Fresh Prince.

averyshredder

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.