0
Posted 23/12/2013 by Axel in Games/Toys
 
 

Toys4Geeks December 2013

Op de vooravond van het nieuwe jaar schijnen heel wat speelgoedfabrikanten het onderste en het mooiste uit de kan te halen in de hoop van de kerstkoopwoede te profiteren om hun waren aan de fans te slijten. Impulsiviteit en geekisme gaan, in strijd met de inhoud van hun portemonnee, soms hand in hand. We laten het ons niet aan het hart komen, en overlopen enkele van de mooiste en interessantste releases en aankondigingen van de maand december in een nieuwe Toys4Geeks.

Nieuwsoverzicht

G.I. Joe:

Baroness Crimson Strike SideshowSideshow Collectibles, een naam die we in deze reeks regelmatig tegenkomen, stelt hun nieuwe Baroness Crimson Strike Team Premium Format Figure (dat is zelfs voor ons een mondvol) aan ons voor. Anastasia Decobray is een gevaarlijke  en ambitieuze vrouw die tussen loyaliteit voor het terroristische Cobra en liefde voor Destro zweeft. Afhankelijk van haar eigen agenda kiest ze haar plaats. Voor meer informatie over dit personage verwijzen we je naar onze G.I. Joe special.

Kenners hebben onmiddellijk door dat het hier om een variant van het eerder uitgebrachte G.I. Joe: Classic Baroness Premium Format Figure gaat. Het rode pak oogt best mooier. Met een lengte van 57 cm hoog neemt ze niet echt veel plaats in. Voor de ronde prijs van $359,99 neem je deze vrouw naar huis mee.

Marvel:

Sideshow ApocalypseWe blijven voor de volgende drie artikelen bij het productieve Sideshow Collectibles.

Eerst aan de beurt is En Sabah Nur, of Apocalypse voor de vrienden. Na de bekendmaking dat deze booswicht een hoofdrol in een toekomstige X-Men-film gaat spelen, mag wat promotie voor zijn Apocalypse Premium Format Figure worden gemaakt.

Dit beeld werd mede-ontworpen door comicbooktekenaar Ariel Olivetti en toont de onsterfelijke megalomaan in al zijn glorie. Zijn arm kan je wapenen met ofwel een plasma laserkanon (zie foto) of een gevaarlijke kettingzaag. Het is nu niet bepaald een beeld dat op elke huwelijkslijst gaat staan, en aan een prijs van 546,84 EUR is het wel een beetje duur. Niettemin, we vermoeden dat over zijn buikje wrijven geluk brengt.

Apocalypse bij Archonia.com

 

Iron Man Sideshow

Over duur gesproken, onze volgende klant is niet aan zijn proefstuk toe. Voor de Iron Man Mark VII Legendary Scale Figure haal je maar liefst 1997,58 EUR van je rekening. Lees het gerust nog maar eens opnieuw. It takes a billionaire to buy a billionaire.

Wat spreekt in zijn voordeel? Dit beeld werd door Sideshow Collectibles gemaakt in samenwerking met Legacy Fx, die instonden voor alle Iron Man-harnassen die in de films werden gebruikt. Dit betekent dat de afwerking puik is. Het meet ongeveer één meter hoog.

  • Je kunt nooit genoeg Iron Man-beelden in huis hebben.

The Avengers Legendary Scale Iron Man VII bij Archonia.com

Red Skull SideshowDe gepensioneerde oorlogsveteranen onder ons presenteren we de Red Skull Allied Charge on Hydra Premium Format FigureWe know, we know. Opnieuw Sideshow, opnieuw een Premium Format Figure.

Maar…kijk eens goed. Ja? Prachtig toch? Perfect afgewerkt, stoffen kledij en een winnende glimlach. Heer Schmidt zag er nooit zo knap uit. Maak de juiste keuze en bestel ‘m tijdig voor de feestdagen volgend jaar. Dankzij dit ultieme familiegeschenk, vertelt opa je gegarandeerd over zijn belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wie echter geen $369,99 aan zijn ouders of grootouders wil besteden, onthoudt zich best.

 

Kotobukiya Spider-Woman

Eindelijk is ze er.

Kotobukiya brengt ons, na de vele teasers, hun mooie Marvel Bishoujo Spider-Woman Statue. Regelmatig vind je de Bishoujo-beelden in deze column terug, en in onze septemberaflevering werden ze zelfs tot toy van de maand gekroond, maar deze Spider-Woman heeft iets aparts. Is het de mooie combinatie van geel en rood? Zijn het de mooie vormen van de gemaskerde Jessica Drew? Wat het ook moge zijn, je blijft er naar staren.

Marvel Bishoujo Spider-woman bij Archonia.com

DC Comics:

Batman Sideshow

I Vengeance, I am the Night – I am Batman!”

Kan er bij Bruce Wayne‘s alter ego echt nooit een glimlach af? We sturen niet aan dat hij zijn donkere passagier zich vanaf volgende maand op een hyena baseert, maar die eeuwige grimmige grimas raakt echt wel passé. Deze The Batman Sixth Scale Figure, van Sideshow Collectibles, vereeuwigt zijn boos kijkende Caped Crusader op zijn aller charmante best. Naast de kin, beschikt de figuur ook over twee maskers (kort en lange oren), een Batbelt, 3Bat shurikens, een grapple hook gun en (trommelgeroffel) een aparte vuist met Kryptonite ring. Voor deze 30 cm hoge Batman betaal je $ 199,99.

Gelukkig kan het luchtiger.

Momenteel beleeft (samen) nananananana Batman ’66 een heuse remonte. Van action figures tot Hot Toys tot prullerige merchandise tot een nieuwe digitale comic, DC heeft begrepen dat er een groot publiek op gelijkenissen van de populaire personages uit de iconische televisiereeks uit de jaren 60 wacht.

Ook Figure Toy Company pikt een graantje mee met hun Batman ’66 Retro Action Figures. De reeks bestaat momenteel uit vier figuren: The Joker, The Riddler, Batman en Robin, die afzonderlijk worden verkocht.

Batman 1996 Figure Toy Company

Hou je van superhelden en biljart? Dankzij ons volgend artikel hoef je niet cosplayend op café te gaan driebanden. DC Collectibles brengt ons in mei 2014 de enige echte Superman Pool Cues.  Verkrijgbaar in een iconic of black versie, lijken ze best elegant.

Hoe men de link tussen Superman en biljart heeft gelegd, blijft ons een raadsel. Alsof Kal-El nu echt goede biljartkeus nodig heeft. Met zijn buitenaardse krachten helpt hij zichzelf makkelijk aan een overwinning.

DC Collecticbles Superman Cue Sticks

Superman Pool Cues bij Archonia.com

Indiana Jones:

Indiana Jones

Hoewel momenteel geen nieuwe film staat aangekondigd, en met de acteerprestaties van Shia LaBeouf in het teleurstellende Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull nog vers in ons achterhoofd, is dat daarom geen slecht nieuws, besluit het Japanse Max Factory een Indiana Jones Figma op de markt te brengen.

Hoewel het personage al mooier werd gebracht, biedt deze betaalbare figuur heel wat leuke gadgets als een zweep, een pistool, een Golden Idol (uit Raiders of the Lost Ark), een Sankarasteen (uit Indiana Jones and the Temple Of Doom) en de Holy Grail (uit Indiana Jones and the Last Crusade). Vanaf maart 2014 kan hij avonturen in je hobbykamer beleven.

Hou je niet van action figures, en geef je een voorkeur aan props? Geen probleem, we’ve got it covered. Sideshow Collectibles stelt hun Indiana Jones Fedora aan ons voor. Deze hoeden werd trouwens door gerenommeerde hoedenmaker Dorfman Pacific gemaakt. Weet je, het is eens iets anders, en aan een richtprijs van $ 99,99 vindt dit artikel zeker een nieuwe thuis bij filmfanaten.

Indiana Jones Fedora

Vind je de hoed iets te braaf en houd je meer van de lugubere elementen van de Indiana Jones-franchise?

Chalice Of Kali SideshowWe kunnen niet beloven dat het de laatste keer is dat we ze vermelden, maar Sideshow Collectibles brengt naast de hoed ook een enige echte Chalice of Kali Life-size Prop Replica. We kunnen ons de taferelen aan de kersttafel voorstellen wanneer de gastheer de rode wijn uit deze kruik serveert. Plezier gegarandeerd.

Alle gekheid op een stokje, iedereen heeft zo wel een hebbeding dat hij in huis wil halen, en opnieuw vermoeden we dat ook deze Chalice Of Kali zijn plaatsje bij de verzamelaar vindt.

Star Wars:

Heel wat fabrikanten zijn ondertussen op de Star Wars-kar gesprongen, en er bestaat een enorm assortiment aan nieuwigheden binnen deze 36-jarige franchise, maar ons oog viel op de nieuwe 2014-collectie van LEGO.

Toen duidelijk werd dat de Deense blokjesmaker geen nieuwe, jammer genoeg dure, Planet-series meer zou uitbrengen, keken we vol nieuwsgierigheid uit naar de volgende miniatuurversies van bestaande ruimtetuigen. En toen viel deze foto in onze mailbox.

LEGO Microfighters Star Wars

De LEGO Star Wars Microfighters lijken ons dan eerder miss dan hit.  Weg is het relatieve realisme van de eerstgenoemde Planet-series en kiest men hier voor humor (bekijk die X-Wing fighter!). We kunnen er niet echt een juist omschrijving van geven, maar het ziet er iets te knullig uit. Het zal hen een worst wezen, want verkopen doet het toch.

The Lord of the Rings/The Hobbit:

Asmus Toys  brengt in 2014 ook een nieuwe  1/6 scale Lord of the Rings Gandalf The White uit. Afgaande op onderstaande foto gaan ze zich roeren in de vijver van de toonaangevende figurenmakers. Deze Gandalf meet 30 cm hoog, heeft 36 points of articulation en biedt de gebruikelijke gadgets als extra handen, stoffen kledij, authentieke wapens en een mooie displaystand. We wensen Asmus Toys veel succes en hopen dat ze zich staande houden binnen de moordende concurrentie op de verzamelmarkt.

Gandalf The White

Alien:

f05d_aliens_xenomorph_plush

Deze Aliens Xenomorph Plush vinden we bij de creatievelingen van thinkgeek.com terug. Met beschrijvingen als “super-huggable” en “Push his tummy and his teeth shoot out!” kun je niet anders dan dit schattig vinden. Beter nog, dit is officiële merchandise.

Gezien de Xenomorph het lichaam van de gastheer in hun nieuwe vorm opneemt, bestaat de kans dat ergens een kind zijn favoriete pluche konijn kwijt is. Na een stevige online zoektocht kunnen we jullie met zekerheid vermelden dat je deze knuffel enkel op deze website terugvindt.

Games:

Diablo Action FigureEchte gamers weten waarom!

NECA toont met hun Diablo III – Deluxe Action Figure – Diablo, Lord Of Terror dat er schoonheid in het kwaadaardige schuilt. Voor ons schuilt de aantrekkingskracht in de super gedetailleerde staart. We kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Handgeschilderd, 25 poa en 23 cm hoog kan hij probleemloos tussen niet game-gerelateerde figuren staan.

Horror:

Neca ScalersVind je de pluche Alien al snoezig, dan vallen de NECA Scalers zeker in je smaak.

Het principe is simpel, Scalers zijn miniatuurfiguurtjes die zich aan elke vorm van kabel of draad vastklampen. Volgens de fabrikant worden meer dan 50 verschillende licenties verwacht. In de eerste reeks, die vanaf februari 2014 verkrijgbaar is, maken Jason Voorhees, Freddy Kreuger, Alien, Gizmo (Gremlins), Predator en Gollum (The Lord of the Rings) hun debuut. Daarna volgen nog personages uit Pacific Rim, Godzilla en vele andere populaire films.

Een leuke gadget zonder meer, dat volgens ons, mede door zijn scherpe prijs (4,96 EUR) een groot succes wordt.

NECA Scalers Mini Figures bij Archonia.com

Ring Of DraculaMet de Universal Monsters – The Ring of Dracula Collectors Edition Prop Replica weet je ook perfect wat je koopt.

De originele ring was jarenlang in het bezit van wijlen schrijver en uitgever Forrest  J. Ackerman, die het als één van zijn favoriete stukken zag. Dit is een perfecte, doch goedkope, kopie van de ring die de koning der vampiers sinds zijn debuut in The House of Frankenstein (1944) aan zijn vinger draagt.

We houden wel van de vintage stijl van de Universal Monsters-stal waartoe ook The Mummy, The Wolfman en Frankenstein behoren. We beloven het plechtig, dit is de laatste verwijzing naar Sideshow Collectibles (deze maand toch). Maar geef toe, onderstaande Queen of the Dead Premium Format Figure oogt adembenemend.

Net als hun majestueuze Red Sonja die we enkele maanden geleden aan jullie presenteerden, springt dit eerste beeld uit hun Court of the Dead-reeks onmiddellijk in het oog. In eerste oogopslag zijn de gelijkenissen met wijlen Aaliyah en haar personage Akasha uit Queen of the Damned (2002) frappant, maar onterecht. Het enige nadeel is de hoge prijs. 349,23 EUR is niet echt goedkoop.

Queen Of The Damned

Queen Of The Dead bij Archonia.com

The Walking Dead:

Walking Dead

Daryl Dixon op zijn zwarte motor met kruisboog binnen handbereik, meer hoeft dat voor ons niet te zijn. Daryl is één van de weinig coole personages uit de AMC-hitreeks gebaseerd op de Image-zombiecomic. Wat? Alsof sheriff Rick Grimes en Glenn Rhee zo fascinerend zijn.

Gebaseerd op het door Norman Reedus gespeelde personage uit de populaire The Walking Dead, gooit McFarlane Toys de grungy zombie-jager volgend jaar op de markt.

Daryl Dixon With Chopper bij Archonia.com

Manga/anime:

Bandai Dragon BallDat de Japanse mangacultuur veel groter dan die van superheldencomics, is de grootste les die we uit F.A.C.T.S. 2013 hebben getrokken. Daarom nemen we ruimschoots de tijd enkele leuke beelden aan jullie voor te stellen. Eerst aan de beurt is de Figuarts Zero Super Saiyan van Bandai. Uit de pagina’s van de populaire Dragon Ball getrokken, maakt Vegeta zich klaar om zijn ultieme aanval in te zetten. De dynamische pose voorziet het beeld beweging en geeft het een meerwaarde. Gemaakt uit PVC en mooi geschilderd, kun je het vanaf mei 2014 bestellen.

Dragon Ball Figuarts Zero Super Saiyan bij Archonia.com

Via Dragon Ball vliegen we naar Masamune Shirows meesterwerk. Van deze Ghost in the Shell Stand Alone Complex Tachikoma Model Kit van Kotobukiya lopen wij warm. Niet alleen krijg je 150 kleine stukjes om je kunde als vakman te demonstreren, daarnaast vind je miniatuurversies van Major Motoko Kusanagi en Batou in de verpakking terug.

Ghost-In-The-Shell-Tachikoma-Model-Kit-001

Ghost In The Shell Plastic Kit Tachikoma bij Archonia.com

Racing Miku

Racing Miku 2013 van het grappige genaamde Good Smile Company sluit ons nieuwsoverzicht af.

Volgens de bijhorende uitleg is ze de mascotte van TeamUKYO, dat deelnam aan de Japanse GT300 class races. Niet dat dit in enige zin interessant is. Goh, dat blauwe haar met vlechtjes, dat wit kleedje en die lange lederen laarsjes missen hun effect niet. Maar let ook op de mooie afwerking van dit op 1/8th scale gemaakte PVC-beeldje. Hoe de ontwerpers goochelen om haar schuin op één been te laten balanceren…  Vanaf mei 2014 danst ze je hobbykamer binnen.

Racing Miku PVC Figure bij Archonia.com

Eindejaarstips

Vorige maand bracht Brainfreeze een eigen Sinterklaastips voor Geeky Ouders. We kregen nog geen bericht dat alle artikelen uit de winkelrekken zijn verdwenen, dus kan deze handige lijst ook tijdens deze eindejaarsperiode worden gebruikt. Wie van Marvel Legends houdt, en nog even van de kerstsfeer wil proeven raden we het kerstverhaal van Figuurlijk Gesproken (deel 1 en 2) aan. Tijdloze klasse in een relevant jasje…

Merch van de Maand

Eigenlijk beslaat onze merch van de maand het gehele aanbod van geeky website 80stees.com. Met een ruim assortiment aan atypische en grappige artikelen is het meer dan de moeite waard om even een kijkje te nemen. Houd in jullie achterhoofd dat onderstaande Masters of the Universekerstkledij nog maar het tipje van de ijsberg is.

Masters Of the Universe T-shirts

Is deze reportage waar of niet waar?

Gaat LEGO na Star Wars, The Lord of the Rings, The HobbitIndiana Jones, Pirates of the Carribean, The Lone Ranger en Marvel en DC nu ook de populairste filmfranchise aller tijden van een geblokte versie voorzien? In onze volgende aflevering brengen we het antwoord op al jullie vragen.


Custom van de Maand

Over de jaren heen hebben wrestlingfans hun portie in ring-huwelijken gezien. Kane en Lita, Test en Stephanie McMahon, Billy en Chuck,… staan in menig geheugen gegrift. Maar nog nooit heeft de slimme fabrikant, ware het nu Jakks Pacific, Mattel of ToyBiz daar met een bijhorende set op ingepikt. Dus lag het in de handen van onze volgende customiser om daar iets aan te doen. Op Monstercafe vonden we deze Custom White Wedding Wrestling Set terug.

Custom White Wedding Wrestling set

We zien jullie graag volgende maand terug voor meer nieuws en weetjes uit de toywereld…

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?