3
Posted 04/12/2013 by Killian in Comics
 
 

Brainfreeze presenteert: START TO READ

brainfreezestarttoread

Comics… Hoe begin je eraan? Hoe bepaal je of een serie iets voor jou is? Waar pik je terug in nadat je een personage jarenlang niet meer hebt gevolgd? Ga je voor de superhelden van Marvel of DC, of eerder voor een originele serie in een ander genre van Vertigo, Image of Dark Horse? Wat is het verschil tussen een comic en een graphic novel? Hoeveel titels met het woord “Batman” erin zijn er eigenlijk? Is er een superheldenteam waar Wolverine eens niet mee meedoet? Bij welke uitgeverijen zijn Transformers en G.I. Joe inmiddels al verschenen? Waar pik je in bij Star Wars? Zijn er nog andere zombiereeksen buiten The Walking Dead? …

Op bovenstaande vragen dient iedere comicbookfan, -lezer of -website weleens een antwoord te bieden. Hier bij Brainfreeze is dat niet anders en daarom hebben we eindelijk besloten er iets aan te doen. Wij stellen met enige bescheidenheid START TO READ voor, een nieuw vast onderdeel van de site waarin Brainfreeze haar team experts aanzet tot het opstellen van een definitieve leeslijst voor zowel de beginnende als gevorderde comicbooklezer.

In START TO READ vertellen we je waar je het best in een reeks kan inpikken, welke comics de moeite zijn in een bepaald genre en hoe je er best aan begint bepaalde personages, schrijvers en artiesten te ontdekken en te volgen. We luisteren naar jullie suggesties en gaan hiermee aan de slag om met vaste regelmaat een nieuwe START TO READ op te stellen boordevol leestips en aanraders. En Brainfreeze zou Brainfreeze niet zijn als we hier niet af en toe een wedstrijdje aan koppelden…

comicbookcollecting

 

Morgen gaan we van start met onze eerste START TO READ. Over een personage dat sinds vorig jaar heel wat positieve exposure heeft gekregen. Wij tonen je welke verhalen er liggen achter zijn nogal veel getoonde blote bast en welke van zijn comics we een waar, euhm, “schot in de roos” vinden…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.