0
Posted 13/11/2013 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Januari 2014 (HC/TPB)


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades

Het orderformulier (pdf) van oktober 2013 voor aankopen in januari 2014 kan hier gevonden worden: Previews november 2013

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

INFINITYHC_COV

INFINITY HC

Marvel bundelt het event van de voorbije zomer. De Avengers verlaten de aarde om een groot kosmisch gevaar te bestrijden. Dat laat de aarde onbeschermd achter waardoor Thanos de kans ziet om binnen te vallen. Wanneer je onze reviews van de voorbije maanden hebt gevolgd dan weet je dat dit een mooie kans is om de verhaallijn aan te schaffen…

 

UNCXOMNIV2HC_BYRNE_col

UNCANNY X-MEN OMNIBUS HC VOL 02

Marvel is bezig om de lange en invloedrijke run van schrijver Chris Claremont op de Uncanny X-Men te bundelen. Deze omnibussen zijn, in vergelijking met de Marvel Masterworks, erg goedkoop. Deze tweede omnibus bevat het laatste deel van de befaamde samenwerking tussen Claremont en John Byrne. Dat betekent niet alleen het einde van The Dark Phoenix Saga, Days of Future Past, maar natuurlijk ook een eenzame kerst voor Kitty Pryde in een X-Mansion gevuld met aliens.. Na Byrne keert Dave Cockrum weer terug als tekenaar en in zijn kielzog volgt niemand minder dan.. Magneto. Ruim 900 pagina’s aan lekkers.

 

WARLJSTPBCVR_col

WARLOCK BY JIM STARLIN TP COMPLETE COLLECTION

De jaren zeventig waren een tijd waarin flink werd geëxperimenteerd bij Marvel Comics (en niet alleen met comics). Een van de experimenten die we als geslaagd mogen beschouwen is Jim Starlins Adam Warlock. Warlock is gebaseerd ip het personage Him dat halverwege de jaren 60 in de Fantastic Four verscheen. Starlin ging met deze figuur aan de slag en maakte er een soort kosmische messias van die worstelde met zijn eigen demonen. Wie denkt dat er alleen maar wordt geneuzeld over een innerlijke strijd doet er goed aan om zijn vooroordelen in te trekken. Thanos blaast ook een partijtje mee. Dit alles en meer vind je in deze trade. Wie alvorens wat sfeer wil proeven kan ook nog wat opsteken in deze column.

 

174711_s0

BATMAN DARK VICTORY TP NEW EDITION

Een verhaal dat speelt in de vroege jaren van Batman‘s bestaan en een sequel vormt op The Long Halloween. Gotham City wordt overlopen door tuig als The Joker, Mr Freeze en Poison IvyWie denkt dat het nog niet erger kan heeft het mis. De seriemoordenaar genaamd Holiday keert terug en slaat aan het kelen. Aan Batman en zijn kersverse partner, Robin, om te onderzoeken hoe het kan dat Holiday weer terug is. Of zou het iemand anders kunnen zijn? Dit is een van de Batman-comics die, samen met The Long Halloween, de namen van Jeph Loeb en Tim Sale vestigden als helden van de jaren negentig.

 

DEATHBLOW_DELUXE_EDITION_HC

DEATHBLOW DELUXE EDITION HC

Deathblow is de herdruk van een van Jim Lee‘s eerste Image-reeksen. Samen met Tim Sale maakte hij een verhaal rond een huurling die in een strijd tussen goed en kwaad terechtkomt. Het meest opvallende is dat Lee hier dezelfde stijl toepast als Frank Miller in Sin City. Dat leverde in de negentiger jaren nog een kleine rel op omdat Miller er niet van was gediend dat Lee leentjebuur bij hem speelde. Wie echter DC’s All-Star Batman & Robin heeft gelezen weet dat beide heren deze vete al lang geleden hebben bijgelegd…

 

we3_tp_hhz00fhd3q_

WE3 TP NEW EDITION

Grant Morrison en Frank Quitely maken een aangrijpende comic over drie schattige proefdieren. (Gud dog?) Denk aan science-fiction, denk aan een experimenterende Frank Quitely en je hebt al genoeg redenen om deze bundel aan te schaffen.

 

satellite-sam-vol-01

SATELLITE SAM TP VOL 01

Howard Chaykin en Matt Fraction vinden elkaar in hun liefde voor New York en de jaren vijftig van de twinitigste eeuw. Satellite Sam is een complex opgezet drama dat handelt over de strijd tussen een aantal tv-stations en de sciencefictionshow die weleens de winnaar zou kunnen bepalen. Eén probleem. De hoofdrolspeler van dat programma is onder verdachte omstandigheden gestorven en de enige met genoeg wilskracht om dit op te lossen is zijn labiele zoon…

 

21600

BTVS SEASON 9 TP VOL 05: THE CORE

We houden van Buffy the Vampire Slayer en laten geen mogelijk onbenut om een offerande te brengen voor haar altaar. Deze trade eindigt het negende seizoen

 

Fear-Agent-Library-Edition-Vol.-2

FEAR AGENT LIBRARY EDITION HC VOL 02

Toch nog stiekem even melding maken over deze resollicitation. Deze hardcover had oorspronkelijk in december moeten verschijnen, maar wordt nu opnieuw aangeboden voor een later tijdstip. Voor alle mensen die nog steeds niet hun bestellingen bij Archonia plaatsen is het een goed moment om even aan hun lokale dealer te vragen of ze dit weer aan hun lijstje kunnen toevoegen…

 

Locke_Key_Alpha

LOCKE & KEY HC VOL 06: ALPHA & OMEGA

Joe Hill en Gabriel Rodriguez hebben met deze reeks een van de populairste titels van de laatste jaren gemaakt. Nadat hun vader is vermoord betrekt de familie Locke hun voorouderlijk huis. Dit immense landhuis is niet zomaar een stulpje. Er werden bijzondere sleutels verborgen met speciale eigenschappen. Het lijken leuke speeldingen, maar er zit nog een donker kantje aan de sleutels. Daar komt de famile Locke achter wanneer een demon het op de sleutels heeft gemunt…

Deze zesde en laatste bundel beëindigt de fel bejubelde saga. Zoek hem op in het IDW-hoofdstuk van de catalogus of klik op de bovenstaande link.

 

WeirdoYears_lg

WEIRDO YEARS 1981-1993 HC

Robert Crumb maakte in reactie op het fancy blad Raw de Weirdo. Voor dit blad koos hij bewust een trashy vormgeving om aan te geven dat het alles behalve de pretenties had van Raw. Deze bundel verzamelt Crumbs bijdragen aan het blad. De critici noemen het zijn beste werk. Geen idee in hoeverre dat waar is. Maar we gaan het onderzoeken…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar