Random Article


Na Wonder Woman, ook Nightwing in Batman Vs Superman?

 


0
Posted 07/11/2013 by

De geruchtenmolen voor Batman Vs Superman, de opkomende sequel op Man of Steel, draait weer op volle toeren. Sinds een tijdje is er sprake van een mogelijke verschijning van DC‘s Amazoneprinses Wonder Woman in de film, waarvoor actrices Jaimie Alexander (Lady Sif uit Thor) en inmiddels ook Olga Kurylenko (Oblivion, Quantum of Solace) getipt worden. Nu doet Latino Review (wiens exclusieve weetjes er de laatste tijd enorm vaak naast zitten) er nog een schepje bovenop door te stellen dat niemand minder dan Dick Grayson, Batman‘s eerste Robin, mee zal doen als Nightwing.

nightwing1De door Ben Affleck gespeelde Batman wordt in de Man of Steel-sequel omschreven als een “oude, ervaren, maar vrij vermoeide” Dark Knight. Hij heeft er dus al een rijkgevulde carrière opzitten, waarin hij misschien weleens een sidekick zou hebben gehad. In het verhaal van de film zouden Batman en Dick Grayson, die al zijn eigen superheldenidentiteit als Nightwing heeft opgenomen, al jaren niet meer met elkaar gesproken hebben. Filmstudio Warner Bros. zou op zoek zijn naar een jonge John Hawkes-achtige acteur.

Dick Grayson verscheen voor het eerst in Detective Comics #38 uit 1940 als ‘s werelds eerste en nog steeds bekendste sidekick, Robin. Later werd hij leider van de Teen Titans, kwam hij onder de vleugels van Batman vandaan en werd hij als Nightwing volwassen. Fun fact: in de meeste versies van zijn verhaal werd zijn identiteit als Nightwing geïnspireerd door de Superman-mythologie en in sommige gevallen door de man van staal zelf. De naam Nightwing behoorde immers eerder toe tot een Kryptoniaanse misdaadbestrijder/legende, die samen met zijn partner Flamebird de Bottled City of Kandor veilig hield…

Hoe het ook zij, neem dit alles voorlopig maar met een korreltje zout. Het zou inderdaad kunnen dat Dick Grayson een rol speelt in de film, maar groot zal die hoe dan ook niet worden naast de twee (al dan niet drie) grootste superhelden ter wereld. Batman Vs Superman (werktitel) wordt opnieuw geregisseerd door Zack Snyder (Man of Steel, 300) naar een script van David Goyer (The Dark Knight Trilogy). Henry Cavill herneemt zijn rol als Superman, Ben Affleck is Batman, Amy Adams is Lois Lane en de film komt op 17 juli, 2015 in de zalen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.