Random Article


Roy Thomas schrijft Storm spin-off “Roodhaar”

 

0
Posted 04/11/2013 by

storm trioSinds 1978 verschijnt bij onze noorderburen de stripreeks Storm. De titel werd oorspronkelijk bedacht (en later ook geschreven) door Martin Lodewijk. De reeks scoorde vooral hoge ogen door het waanzinnige tekenwerk van de Engelsman Don Lawrence (Marvelman). Het verhaal draait rondom de astronaut Storm die na een gefaalde missie weer op aarde terecht komt. Daar ontdekt hij dat er honderden jaren voorbij zijn gegaan en dat de mensheid is teruggevallen tot een staat van barbarij. Tot overmaat van ramp lijken de oceanen ook nog eens verdwenen te zijn waardoor de aarde een soort diepe wereld is geworden. Tijdens zijn avonturen ontmoet hij de sympathieke en verleidelijke vrouw Roodhaar. Beiden zouden hun avonturen voortzetten op de levende planeet Pandarve waar de rode man Nomad hun gezelschap zou volmaken. Lawrence overleed in 2003 en de reeks werd tijdelijk stopgezet…

In 2007 werd de serie hervat met het duo Jorg de Vos en Romano Molenaar (Detective Comics, Batman Annual #1) als tekenaars. De reeks  verkocht nog steeds goed en dat heeft de uitgever Don Lawrence Collection geïnspireerd om nu een spin-off rondom Roodhaar op te starten. Deze spin-off zal worden getekend door Romano Molenaar en geschreven door niemand minder dan Roy Thomas (Red Sonja, The Avengers).

De veteraan die vele bekende comics schreef voor zowel Marvel als DC, en ervaring heeft met het schrijven van roodharige vrouwen, heeft de opdracht aangenomen.  Hij heeft een Engelse vertaling van het Storm-album De Diepe Wereld (1978) gelezen en zal dit gebruiken als inspiratie voor deze prequel. In dit verhaal volgt de lezer Roodhaar tijdens haar jeugdjaren en zien we hoe ze zal uitgroeien tot de vrouw die ten strijde trekt tegen de boosaardige heersers van de diepe wereld. Heel misschien krijgt de lezer ook wel meer te weten over de aard van de wereld waarin Storm uiteindelijk terecht zal komen?

Wanneer het album uitkomt is nog onbekend. De voorpublicatie begint binnenkort in het stripblad Eppo

Roodhaar_spin-off

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.