0
Posted 31/10/2013 by Axel in Games/Toys
 
 

Toys4Geeks Oktober 2013

Oktober 2013 was best een boeiende maand op toy en merchandisevlak. Door de vele nieuwe superhelden- en fantasyfilms die in het najaar in première gaan, volgen uiteraard ook heel wat aansluitende producten. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de New York Comic Con 2013, waarvan we hier bij Toys4Geeks reeds een kort verslag brachten.

Voor we afsluiten met merch en custom van de maand, geven we de geeky ouders onder ons alvast nog enkele tips voor Sinterklaas…

Nieuwsoverzicht:

– Onze uitschieter van de maand was de samenwerking van McFarlane Toys met World Wrestling Entertainment en het nieuws dat ze samen WWE Icon Series limited edition collectible statues gaan uitbrengen. Afgaand op de persfoto’s van hun eerste The Undertaker ziet de afwerking er puik uit, wat volgens McFarlane-fans van het eerste uur een terugkeer naar de hoogdagen (Movie Maniacs) moet inluiden. Het enige minpuntje blijft voor ons het hoge prijskaartje.

Datzelfde World Wrestling Entertainment liet enkele dagen daarna dan weer de eerste beelden van het op eerste zicht afgrijselijke WWE Stackdown Universe van Bridge Direct zien. Bah!

Snake_Plissken_Sixth_Scale_Figure_05__scaled_600– Trouwe klant Sideshow Collectibles haalt deze maand ook alles uit de kast met de waanzinnig knappe The Joker DC Comics Life-Size Bust en intimiderende Red Sonja –VICTORIOUS! Premium Format Figure, vooraleer ze een regelrechte aanval op onze portemonnee uitvoerden met de peperdure Legendary Scale Figure Dr. Doom. Voor wie $2000 dollar als kleingeld beschouwt, kan dit de pret echter niet deren.

Call me Snake…

Om naast comicbookliefhebbers ook filmliefhebbers op hun wenken te bedienen, brengt SC ze de Escape From New York – Snake Plissken Sixth Scale Figure uit. Gebaseerd op het iconische personage (met verve gespeeld door de immer coole Kurt Russell in de gelijknamige cultfilm van regisseur John Carpenter) ziet de figuur er zeer getrouw uit.  De release staat voor midden 2014 gepland en heeft een voorlopige richtprijs van $159,99 dollar.

– Onze toyspecial presenteerde een heuse Top 10 Thor Toys & Merchandise ter ere van Thor: The Dark World, waarin Marvel’s dondergod terugkeert naar het grote scherm.

 – Kotobukiya, het Aziatische bedrijf dat in onze vorige aflevering nog de tips voor F.A.C.T.S 2013 mocht leveren, blijft zoals steeds een bezige bij en bracht ons op de hoogte van hun Marvel Comics The Avengers ArtFX+reeks. Een mooie gelegenheid voor elke Avengers-fan om zijn/haar verzameling uit te breiden.

Het meest fascinerende artikel dat Kotobukiya deze maand aan klanten presenteerde was echter geen beeld of figuur. Neen, onze aandacht ging uit naar de Star Wars Darth Vader Light-Up Lightsaber Chopsticks. Lees het gerust nog eens, lichtgevende eetstokjes… Aandachtige bezoekers hebben deze uiteraard op F.A.C.T.S. 2013 gezien…

Dart Vader Chopsticks

Zonder twijfel kunnen we schrijven dat Star Wars de gans die de gouden eieren legt blijft.

Star-Wars-Jumbo-Kenner-Wampa-007

Gentle GiantKenner-Inspired Star Wars Action Figure reproductions brengt de klassieke Kenner-figuren uit de jaren 70 en 80 in een jumboversie. Toegegeven, het is een leuk idee en er bestaat (zoals alles met Lucas’ creatie) een markt voor, en de Luke Skywalker in Hoth Battle Gear figure maakte ruim 30 jaar geleden een integraal van onze verzameling uit.

Om één van de bekendste scènes uit The Empire Strikes Back na te spelen, kun je nu ook de Wampa Jumbo Vintage Figure aan je verzameling toevoegen. Het witte beest meet maar liefst 55 cm hoog, en net als zijn voorganger kan het met de armen zwaaien. 

Deze Wampa wordt gelimiteerd (wat else is new?) uitgebracht in een vintage verpakking voorzien van het klassieke logo en enkele foto’s uit de film.

Pimp2-D2__scaled_500– Toen we dachten alles gezien te hebben, presenteerde Manly Arts hun unieke Pimp2-D2 op NYCC 13.

He’s got the secret plans!

Gonna stick it to The Emperor Man!

Who’s the droid that won’t cop out, when there’s danger all about?

Pimp2-D2, that’s who.

Get your favorite droid from the funkiest sci-fi flick of all time… Pimp2-D2’s Big Score!

(En nu jij, 50 Cent…)

– Geen Toys4Geeks zonder onze goede vrienden uit Hong Kong, Hot Toys. Je kan hen weinig ongelijk geven dat ze het ijzer smeden terwijl het heet is maar het personage dat volgens ons dan absoluut geen nieuwe figuren nodig heeft, is zijne gouden harnas dragende Iron Man zelve. De Iron Man 3 Igor (Mark XXXVIII) 1/6th Scale Collectible Figure oogt zeer mooi, maar kan de markt nog veel meer Iron Men aan?

Ons hartje gaat wel sneller slaan bij het zien van hun gloednieuwe Space Pirate Captain Harlock: 1/6th scale Captain Harlock Collectible Figure. De figuur wordt geleverd met zijn pak, authentieke wapens en zijn gevederde vriend, Mr. Bird. Voor wie het iets exclusiever wil biedt de Space Pirate Captain Harlock: 1/6th scale Captain Harlock Collectible Figure with Throne of Arcadia de majestueuze troon als extra gadget. Daar kun je dat extra bedragje voor neerleggen…

Hot toys Captain Harlock

Captain Harlock, bij ons misschien beter bekend als Albator, betekent voor ons pure nostalgie. De tekenfilmreeks konden wij immers als kleine snaken bij Club Dorothee bekijken. (Albator, Albator, Du fond de la nuit d’or….). Nu, binnenkort verschijnt de gloednieuwe CG-anime in onze plaatselijke bioscoop en kunnen we de verhalen van de ruimtepiraat in zijn indrukwekkende piratenschip opnieuw beleven.

Yamoto

– We blijven bij de anime, en de iconische vliegende ruimteschepen, want Bandai brengt voor de fans een Soul of Chogokin Space Battleship Yamato 2199 uit. Gemaakt uit ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen) en diecast, meet het slagschip 42 cm lang. Door de ingebouwde LED-verlichting worden de motor, brug en kanonnen van licht voorzien. De verschillende geluidseffecten worden met behulp van een afstandsbediening geactiveerd. Hoe cool is dit niet!! Je kunt ze mooi uitstallen op de display stand.

Soul of Chogokin GX-64 Die-cast Model – Space Battleship Yamato 2199 bij Archonia.com

Kamen_Rider_Garren04__scaled_600

Binnen hun SH Figure Arts verschijnt Kamen Rider Garren met zijn Red Rhombus-motorfiets. Het ziet er zo verdraaid mooi (die kleurencombinatie) en elegant uit, dat we het aan jullie moeten tonen. Door zijn vele poa kun de figuur zowel op de motor of individueel in dynamische poses uitstallen. Ook deze set wordt met een display stand geleverd.

necaretrogamerobocop1– Via anime stappen we naar film en game. De geruchten zijn waarheid gebleken, NECA presenteert ons met enige trots RoboCop (1989 Video Game Appearance). Uit de foute jaren 80 gestapt ziet de metalen politieagent er nog steeds op zijn best in originele outfit uit. 

Gebaseerd op het hoofdpersonage uit het 8-bit NES (en Commodore Amiga)-spel uit 1989, is deze RoboCop het derde personage uit NECA’s classic 8-bit video game tributes. Wie de verslavende sidescroller ooit heeft gespeeld, herkent het blauwpaarse kleurenpatroon misschien…

Deze 7-inch RoboCop wordt met zijn vertrouwde Auto-9 pistool verkocht. De figuur wordt in een heel leuke vintage doos, dat de oude videogame verpakking volledig nabootst, verpakt.

590w-40181_Festivus_Pole2

NECA gooit het met zijn volgende artikel over een andere boeg. 

De Seinfeld-fans, en daar rekenen we onszelf bij, kunnen voortaan Festivus in stijl vieren met deze Festivus Desktop Pole met bijhorende Greeting Card Set

Op eerste zicht lijkt dit meer een bizar hebbeding dan een nuttig attribuut, maar de herinnering aan de klassieke afleveringen met Jerry Stiller als Frank Costanza, die Festivus als alternatief voor het commerciële Kerstmis bedacht, tovert warempel een glimlach op ons gezicht…

 – We blijven bij televisie, want het vierde seizoen van The Walking Dead ging gepaard met heel wat nieuwe merchandise. POP! bracht de The PREVIEWS Exclusive The Walking Dead Governor Pop Figure! een ludieke kijk op de gevaarlijke gouverneur, terwijl Gentle Giant de realistische Walking Dead Michonne Statue met navenant prijskaartje produceert.

Star Trek-fans opgelet, want QMx probeert zijn Trekkies Q-Pop Figures aan jullie te slijten. Altijd leuk om Kirk, Spock, Uhura en Mirror Spock op kleine (het kan niet klein genoeg zijn) schaal met originele tekstballonen in je kast te plaatsen. We hadden deze PVC-figuren nooit eerder gezien, maar eigenlijk zijn ze best leuk. Vooral Kirk brengt ons aan het lachen. Verwacht verder Q-Pops van Dr. Leonard McCoy (Bones), Chief Engineer Montgomery Scott (Scotty) en andere hoofdrolspelers…

TrekkiesQ_Pops_quartet

– Er staat blijkbaar geen houdbaarheidsdatum op het ego van Stan Lee. Op zijn conventie Comikaze (1-3 november 2013), wordt een Masters of the Universe Classics Standor figure met de gelijkenis van de peetvader van Marvel Comics verkocht. Deze figuur wordt uitgebracht ter ere van de samenwerking tussen Stan Lee’s bedrijf P.O.W. Entertainment en Mattel

Stan Lee die He-Man en Skeletor gaat vervoegen? Nu hebben we echt wel alles gezien.

standor Stan Lee

Tip voor Sinterklaas: Playmobil Dragons

De grote kindervriend komt er aan, en dat betekent dat onze kinderen zich vol overgave storten aan het uitknippen van foto’s uit allerlei reclamefolders om zo hun beste sinterklaasbrief te maken. Toys4Geeks biedt voor hun ouders deze maand een leuke tip.

Waar houden jongens van? Ninja’s, draken en ridders natuurlijk! Laat Playmobil, één van de laatste speelgoedgiganten die het zonder grote licentie doet, daarbij zeer creatief uit de hoek komen en binnen hun Dragons-reeks erin slagen de drie elementen geloofwaardig samen te brengen. Denk ook aan de sterke troeven van Playmobil zoals zijn stevigheid en duurzaamheid, zijn afwerking en zijn scherpe prijzen (je kunt reeksen vervolledigen met een relatief klein budget).

Op de officiële Playmobilsite vinden we bovendien een sterke (reclame)film, genaamd De Drakenhoeders, waar we de hoofdrolspelers en hun achtergrond terugvinden. Het is best de moeite waard om te bekijken…


Merch van de Maand:

Ook al speelt de succesreeks reeds drie volle seizoenen op ons scherm, en zijn we in blijde verwachting van het vierde, blijft de hoeveelheid Game of Thronesmerchandise zeer beperkt en zeer eenzijdig.  Bij Toys4Geeks hadden we de hoop al opgegeven iets interessants tussen de vele posters, mugs, kalenders en vlaggen terug te vinden.

Tot we op dit pareltje stootten….

Imping Ain't Easy

Custom van de Maand:

Om de resterende Firefly-fans te plezieren, en omdat het gewoon megacool gemaakt werd, is onze custom van de maand de volledig in LEGO opgebouwde Serenity, het ruimteschip uit de space western van Joss Whedon.

Verantwoordelijk is ene Adrian Drake, die maar liefst 475 uren over 21 maanden van zijn vrije tijd besteedde om de op basis van de Quantum Mechanix-blauwdrukken, een volledig accurate Serenity te bouwen…

De exacte gegevens: 68kg213 cm lang!, 70 000+ blokjes en speciaal ontworpen figuren. Wie alle details van zowel de buiten als binnenkant wil zien, raden we een bezoekje naar zijn persoonlijke pagina aan. Die vind je hier. 

Whedon Serenity Custom

 We zien jullie graag volgende maand terug. Wie zelf leuke toy- en merchandise-artikelen opmerkt kan dat altijd melden op redactie@brainfreeze.be…

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?