Random Article


15 Filmtips voor Halloween (NSFW) – Deel 3: Possession, Haunted House & Found Footage

 


0
Posted 29/10/2013 by

Halloween is de hoogdag voor alle horrorfans, maar op TV word je elk jaar opnieuw getrakteerd op dezelfde films, als er al aandacht aan geschonken wordt. Bedoeling van deze lijst is om jullie gedurende de komende vijf dagen kennis te laten maken met enkele van de vele subgenres die het horrorgenre rijk is en de films die er in ondergebracht kunnen worden. Na de verschillende subgenres uit delen één en twee gaan we vandaag verder met Possession, Haunted House en Found Footage

9. POSSESSION

Hoofdpersonage wordt bezeten door een bovennatuurlijke entiteit…

Filmtip: THE EXORCIST (William Friedkin, 1973)

Tja, wat valt er nog over The Exorcist te zeggen? Rondtollende hoofden, een geval van hardnekkige acne, Jezus wordt verkracht en iedereen geniet er van erwtensoep. Het is een klassieker, je zou hem al gezien moeten hebben…

 the-exorcist

Alternatieven: The Exorcism of Emily Rose (Scott Derrickson, 2005), Evil Dead (Sam Raimi, 1981), Night of the Demons (Kevin Tenney, 1988), The Last Exorcism (Daniel Stamm, 2010), REC 1 en 2 (Jaume Balagueró en Paco Plaza, 2007/2009), Witchboard (Kevin Tenney, 1986), Insidious (James Wan, 2010)

 tezamen

8. HAUNTED HOUSE

Spoken in huis…

Filmtip: SAINT-ANGE (Pascal Laugier, 2004)

Saint-Ange (aka House of Voices) kan je misschien nog het best vergelijken met Rosemary’s Baby van Roman Polanski. Er zijn verschillende interpretaties mogelijk voor deze film (een bovennatuurlijke of een rationele) over een semi-verlaten weeshuis in de Franse Alpen. Dat maakt de prent uiteraard heel interessant en onconventioneel. Het mag dan Pascal Laugiers debuutfilm zijn (met alle zwaktes die daar bij horen), maar de regisseur toont wel al dat hij een eigen stem heeft en als een echte ‘auteur’ kan aanzien worden…

saint-ange-2004-25-g

Alternatieven: Fragile (Jaume Balagueró, 2005), The Conjuring (James Wan, 2013), The Amityville Horror (Stuart Rosenberg of Andrew Douglas, 1979/2005), Thirteen Ghosts (Steve Beck, 2001), The Others (Alejandro Amenábar, 2001), Bones (Ernest Dickerson, 2001), The Devil’s Backbone (aka El Espinazo Del Diablo, Guillermo del Toro, 2001)

 tezamen

7. FOUND FOOTAGE

Wanneer een zogezegde opname wordt teruggevonden, die de gebeurtenissen naar de dood/verdwijning van de persoon achter de camera in beeld brengt…

Filmtip: PARANORMAL ACTIVITY 3 (Ariel Schulman en Henry Joost, 2011)

Jullie konden het al lezen in de review van Paranormal Activity 4, PA3 is het hoogtepunt in een reeks films die sowieso al kwalitatief hoogstaand is (tot ieders grote verbazing). De kracht van alle films is dat ze erin slagen om onder de huid van de kijker te kruipen in plaats van enkel en alleen voor de typische schrikmomenten te gaan. In deel drie uit 2011 bereikt dat gegeven zijn paroxisme met een werkelijk ondraaglijke laatste 15 minuten. Bij voorkeur alleen te bekijken in een compleet donkere kamer. Laat vooral ook een deur in jullie gezichtsveld op een kier staan, zo verzeker je dat je tegen het einde van de film compleet paranoïde bent…

 _origin_Negaiditi-vai-ne-2

Alternatieven: C’est arrivé près de chez vous (Rémy Belvaux, 1992), Diary of the Dead (George A. Romero, 2007), Grave Encounters (The Vicious Brothers, 2011), The Blair Witch Project (Daniel Myrick en Eduardo Sánchez, 1999), Megan is Missing (Michael Goi, 2011), 388 Arletta Avenue (Randall Cole, 2011), Home Movie (Christopher Denham, 2008).

tezamen

Morgen gaan we verder met onze keuzes uit de American Gothic-, Vampire- en Lovecraftian Horror-subgenres…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.