1
Posted 24/10/2013 by Axel in Games/Toys
 
 

Top 10 Thor Toys & Merchandise


Marvel’s Thor is geen makkelijke toy license. In tegenstelling tot Wolverine, verandert zijn pak niet onnodig bij elke reboot, en in nog grotere tegenstelling tot Iron Man en Batman heeft de Odinson geen nood aan andere varianten. Dus geen Ninja Strike Thor, Battle Armor Thor, Silver Asgardian Thor of Sunday Morning Lazy Bum Thor. Je hebt Thor, zijn helm en zijn hamer Mjolnir, en daar moet de fabrikant het mee doen. Vleugelhelmpje beschikt echter wel over een groot assortiment merchandise, want iedereen wil zijn portie Asgard.

Met zijn nieuwe avontuur Thor: The Dark World in het achterhoofd, presenteren we jullie een heuse Top 10 Thor Toys & Merchandise. Wie houdt nu immers niet van een top 10?

10. Japanse Thor T-Shirt

132857F

 

Vraag ons niet waarom…

We kunnen voor de talloze andere mooie T-shirts gaan, maar deze mash-up van dynamische Jack Kirby-tekeningen en Japanse tekens schreeuwt meer Manga dan Marvel. Doch, ondanks zijn bootleg look is dit een officieel Marvel Comics-artikel dat een plaatsje in ons hart heeft ingenomen.

9. Mr. Potato Head Thor (PPW Toys)

PPW Potato Head

 

Ook in Asgard eten de goden flink hun patatjes op. Uit eerbied voor de eeuwige oogsten die de onderdanen van Odin genieten, werd één moedige aardappel tot beschermer van Midgard gekroond. Of zo gaat het verhaal toch. Mr. Potato Head blijft zelfs na al die jaren dankbaar speelgoed, want hij lijkt overal inzetbaar.

8. Thor Minimates (Diamond Select)

minimates42thor

Het hoeft niet noodzakelijk bovenstaande reeks 42 te zijn, want van Thor vind je verschillende Marvel Minimate-versies terug. Dat deze Minimates er misschien als goedkope LEGOknock offs uitzien kan volgens ons de pret niet deren. Vooral voor een personage dat er imposant en dreigend hoort uit te zien, werkt het kleine formaat fantastisch.

7. Beta Ray Bill (Bowen Designs)

Bwen designs Beta Ray Bill

Stilte voor de storm. Spieren gespannen, Stormbreaker in de handen geklemd, de lange rode cape wapperend in de wind,…alles aan dit beeld schreeuwt wat Beta Ray Bill zo’n innemend personage maakt. De creatie van Walt Simonson maakte zijn debuut in het nu legendarische Thor (v1) #337 en ondanks zijn sporadische optredens in hedendaagse verhalen blijft hij in ons geheugen hangen.

Niemand minder dan Bowen Designs, die ons vanaf de eeuwwisseling toonden hoe mooi beelden er kunnen uitzien, brachten dit pronkstuk op de verzamelmarkt. Jammer genoeg vind je dit beeld niet langer.

6. Aangepaste Thor Winterkledij


Gelukkig hebben een paar bedrijven door dat Thor een Noorse God is, en dat het weer in Noorwegen soms guur kan zijn.

You’ll stay warm and feel the power of thunder when you wear this Thor beanie!

Tja, met zo’n logica is het moeilijk discussiëren natuurlijk. Akkoord, de Thor Lapland Beanie ziet er ongelooflijk krammikig uit, maar het siert in zijn eenvoud en we hebben nu eenmaal een voorliefde voor de enige echte Lapland muts.

De Thor Crew Socks With Capes zijn dan weer het ultieme artikel in geek chique. Ze geven je geen extra kracht en laten je niet vliegen, maar deze bij voorkeur met een korte broek te dragen sokken toveren je in geen tijd in de coolste Asgardiaan om.

5. Odin Sixth Scale Figure (Hot Toys)

Hot Toys Odin

Uiteraard staat Hot Toys binnen deze  lijst. Hun figuren zijn immer super gedetailleerd en uitmuntend afgewerkt. Hun enige zwakke plek blijft hoe dan ook de uitdrukking en gelijkenis van het gezicht, en bij Thor is dat jammer genoeg niet anders.

Daarom kozen we voor deze Odin Sixth Scale Figure, gebaseerd op Anthony Hopkins, waar alles dan weer wel klopt. Voorzien van heel wat gadgets en stoffen kledij staat Odin klaar om zijn rijk te verdedigen. Kennen jullie zijn grootste pluspunt? Deze Odin valt nooit in slaap! Je hoeft echter niet onmiddellijk naar de winkel te rennen, want deze figuur is volledig uitverkocht.

4. Thor Basic Hammer (Hasbro)

Hasbro Hammer

 Eenvoud siert.

Deze zachte Mjolnir tovert elke kleine (en grote) wannabe Thor, met een gezonde voorraad fantasie, om in een echte dondergod.  Gemaakt van rubber en mousse is hij bovendien behoorlijk veilig voor elke gelegenheid.

3.Throg Mini Bust (GentleGiant Ltd.)

80191-2Move over Kermit!

Nu, deze Throg kan je op twee manieren benaderen. Is hij Thor die tijdens de Simonson-run tot kikker werd omgetoverd? Of is dit de als Simon Walterson geboren Puddlegulp die met Frogjolnir in de hand als Frog of Thunder de wereld tegen het kwade beschermt als lid van de Pet Avengers?  

Hoe dan ook, deze kikker is cool! Thor als kikker rocks! En het wordt beter, want je kan hem hier bestellen.

2. Marvel Legends Thor (Toy Biz)

70158

Zo hoort Thor er uit te zien! De eerste Thor van de invloedrijke Marvel Legends-reeks is volgens ons nog steeds de mooiste. Een toonvoorbeeld van hoe goed Toy Biz zijn figuren maakte, met een Noorse God vergezeld van een grote harde cape, Mjolnir en een gedetailleerde base. Hij is tevens een hoofdrolspeler in Figuurlijk Gesproken.

Hoewel er nadien nog enkele andere versies op de markt verschenen, blijft deze de meest relevante.

1. Mjolnir Bookend (Gentle Giant)

thor-hammer-bookend Gentle Giant

Soms hoef je niet lang naar een artikel te kijken om te weten dat het fantastisch is.  Een boekensteun met het wapen van Thor blijft een geniale vondst. Het is niet alleen een trouwe en accurate replica van de beroemdste hamer in comicbookgeschiedenis, hij blijkt ook verrassend betaalbaar. Hieronder kan je hem bestellen bij Archonia.

Thor Hammer Bookend bij archonia.com

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?