0
Posted 16/10/2013 by Axel in Games/Toys
 
 

NYCC 2013 – Toys & Merchandise – Wat hebben we geleerd?

Geen New York Comic Con 2013-verslag is compleet zonder een toy– en merchandise-overzicht. Want naast comics en films, zijn ook de belangrijkste fabrikanten van toys en collectibles op de beursvloer aanwezig. Een unieke gelegenheid voor elke geek om wat geld te spenderen…

We kunnen ons afvragen of deze NYCC een goed nieuwsshow was, of fans de merchandise gretig aankochten, of dat de fabrikanten hun waren etaleerden om te tonen dat ze nog bestaan en wanhopig op zoek zijn naar nieuw cliënteel. Want de markt raakt oververzadigd.

Dus rest er ons maar één logische vraag: wat hebben we geleerd dit weekend?

Hallmark maakt leuke kerstversieringen

Niets schreeuwt Kerstmis als een Alien of General Grievous die aan de kerstboom bengelt. Hallmark gaat volop voor de geek en introduceerde deze week kerstornamenten op basis van Alien, Star Wars, Ghostbusters, Man of Steel, Star Trek en vele andere klassiekers.

Maar toch, Hallmark?

Hallmark Grieveous

De nieuwe RoboCop ziet er niet slecht uit

Momenteel staan fans wantrouwig tegenover de nieuwste RoboCop-film.  Na het debacle van de remake van Total Recall staan critici met de pen op scherp gewapend, want de remake van Paul Verhoevens klassieker wordt met argusogen gevolgd. Na de release van de eerste foto’s van het nieuwe pak startte de eerste backlash, gezien de iconische look van de oorspronkelijke RoboCop tot op vandaag als definitief werd beschouwd.

Bijgevolg werd er enorm uitgekeken naar de nieuwste RoboCop-figuur. Square Enix presenteerde dus met enige gereserveerdheid hun nieuwste verzamelstuk. Heel eerlijk? Hij ziet er zo helemaal zo slecht niet uit…

Square Enix Robocop

nycc2013_squareenix_21

De WWE-licentie was bij Jakks Pacific in betere handen

Wanneer een grote fabrikant als Mattel met een entertainmentgigant als World Wrestling Entertainment gaat samenwerken, mogen de verwachtingen hoog gespannen zijn. Helaas, na enkele jaren samen valt op hoe pover de resultaten zijn. Buiten enkele relatief goede Legends-figuren, kan Mattel niet in de illustere voetsporen van zijn voorganger Jakks Pacific treden…

Deze Hell in the Cell illustreert dit volgens ons perfect.

nycc2013_mattel_23

Het wordt steeds extravaganter

In de eeuwige strijd klanten te lokken met accurate filmprops, gaan de bedrijven steeds verder. Nu, voor de echte fans blijven het uiteraard hoogdagen.

De Ghostbusters-verzamelaar toont wellicht interesse voor de PKE-meter en de ECTO-goggles, maar de Proton Laser en Ghost Trap zijn te veel van het goede. Een Back To The Future-verzameling is natuurlijk wel compleet met de enige echte hoverboard.

nycc2013_mattel_33

Kotobukiya blijft aan een hoog tempo produceren

Naast Sideshow Collectibles is Kotobukiya een vaste klant in Brainfreeze’s toynieuws. Non-stop brengen ze nieuwe artikelen op de markt.

Deze prototypes lijken ons het boeiendst.

nycc2013_koto_44

Bishoujo Spider-Woman

nycc2013_koto_38

ARTFX Avengers NOW Hawkeye

nycc2013_koto_36

ARTFX Avengers NOW Thor

Maar echt leuk wordt het met de nieuwe Fine Art Statue Juggernaut.

nycc2013_koto_22

Gamelicenties blijven hot!

Eén van de populairste gamefranchises, Final Fantasy, blijft fans lokken. Dit zijn niet de eerste figuren die op de game zijn gebaseerd, maar elk jaar wordt de afwerking steeds beter en beter.

nycc2013_squareenix_10

Labbits?

Elk jaar tovert wel één bedrijf het spreekwoordelijke witte konijn uit de hoed. Dit jaar neemt Kidrobot het wel echt letterlijk en lanceert een Marvel Heroes Labbit-reeks.

Konijnen met de uiterlijke kenmerken van onze favoriete superhelden. Ja, nu hebben we alles gezien.

 nycc2013_kidrobot_08

Star Wars heeft de meest uitvoerige merchandise

De grootste sciencefictionlicentie in de wereld blijft voor elke fabrikant “a license to print money”. Naast Hasbro, die de reguliere speelgoedartikelen produceert, gooien andere fabrikanten de hoed in de ring. Soms geslaagd, soms lijkt het idee beter dan de uitvoering.

nycc2013_frombie_02

Frombies…vraag het ons niet

nycc2013_koto_03

Kotobukiya ARTFX Bishoujo Mara Jade

nycc2013_koto_08

Kleine ijsblokjes zijn leuk

nycc2013_koto_09

Grote “Millennium Falcon” aardbeien zijn minder elegant….

Captain Action leeft nog

Captain Action, dat zijn oorspronkelijk zijn debuut in 1966 maakte, is een wat oudere speelgoedlicentie maar hun heruitgave met Marvel- en DC-personages is gewoon heel cool. Je hebt enkel de basispop nodig, en dan koop je als uitbreiding de nodige costume packs. Een Barbie voor de jongens, dus.

nycc2013_captainaction_09

Power Rangers vieren hun verjaardag nog steeds

Bandai, het is leuk geweest, maar onze nostalgie is niet onuitputtelijk. Vreemd, maar ook de gekleurde krijgers worden nog steeds van heel wat merchandise voorzien.

nycc2013_bandai_11

De leukste exclusive komt uit onverwachte hoek.

Kidrobot, die ons met de Labbits verrasten, hebben volgens ons de leukste Con Exclusive in huis.

Wat kun je immers anders toevoegen aan The Simpsons Homer Day of the Dead Mariachi Con Exclusive?

nycc2013_kidrobot_04

Iron Man, Iron Man, Iron Man…en nog eens Iron Man

Play Imaginative zet alles op alles en produceert alle mogelijke Iron Men in alle mogelijke formaten. Ongetwijfeld is er deze markt even groot als die van Batman, maar jongens…enough is enough.

Yes anime Iron Man

Yes anime Iron Man 8

Yes anime Iron Man 7

Yes anime Iron Man 6

Yes anime Iron Man 2


Drugdealers maken leuke knuffels

Hoe droog je de tranen van je kleine snaken? Hoe beloof je je geliefde op Valentijn eeuwige trouw? Een junkie na een overdosis met lege handen in het ziekenhuis bezoeken?

Mezco haalt voor deze speciale gelegenheden de Breaking Bad Pluche Figures uit de schatkist.

nycc2013_mezco_14

Het leeuwendeel van deze sfeerbeelden haalden we bij top-toyrecensent Michael W. Crawford. Wie meer foto’s wenst te zien raden we ook zijn fantastische site te bezoeken.

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?