2
Posted 02/10/2013 by Spine in Comics
 
 

Previews Pre-Orders: 10 Comic Aanraders voor November 2013

sep13

Maandelijks maakt Spine voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij kiest telkens 10 niet te missen nummers uit.

Het orderformulier (pdf) van september 2013 voor aankopen in november 2013 kan hier gevonden worden: Previews september 2013. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

harleyquinn0HARLEY QUINN #0

Harley Quinn. Iedereen kent haar naam en voorkomen wel, maar dat is eerder omdat ze één van de populairste cosplaykarakters is, dan dat ze echt een prominent personage is in de comics. Daar wil DC nu verandering in brengen en daarvoor trommelen ze een heel arsenaal aan supersterren op. We hopen alvast met je mee dat ze er iets goeds van maken, want dit karakter schreeuwt gewoon om meer aandacht.

 

batman25 BATMAN #25 (ZERO YEAR)

Zero Year gaat verder in Batman maar de gevolgen sijpelen vanaf nu ook door in andere DC-titels. Deze verhaallijn neemt dus event-proporties aan en trekt titels zoals Green Arrow, Flash, Detective Comics, Green Lantern Corps, Catwoman, Red Hood and the Outlaws, Nightwing, Batwing, Birds of Prey, Batgirl en Action Comics met zich mee. Mee zijn is dus de boodschap!

 

mkxmen MARVEL KNIGHTS X-MEN #1 (OF 5)

De Marvel Knights-imprint krijgt er weer een nieuwe titel bij en deze keer zijn de X-Men aan de beurt. Nu ja, drie dan toch… Wolverine (wie anders?), Kitty Pryde en Rogue zullen de hoofdrollen spelen in een moordmysterie waarin ze trachten enkele andere X-Men te redden. Van de hand van nieuw talent binnen Marvel: Brahm Revel, gekend van zijn Image-minireeks Guerillas. De vorige Marvel Knights-mini’s waren namelijk altijd goed te pruimen, dus we geven hem een kans.

 

blackscience BLACK SCIENCE #1

Weer een nieuwe van Image Comics, en dit keer van de hand van de bejubelde Rick Remender. Black Science belooft een epische sciencefictionreeks te worden waarin hij de lezer meeneemt op een achtbaan doorheen verschillende duistere koninkrijken die de realiteit ver overschrijden. Het idee doet een beetje denken aan de sci-fi reeks Sliders uit de jaren 90. Dus als die reeks je aansprak, is dit ook iets voor jou!

 

alexada ALEX + ADA #1

En nog eentje van Image Comics. Tja, hun maandelijkse sollicitaties zijn dan ook zo vaak interessant, dat het bijna niet anders kan dat er telkens wel een of meer in deze top 10 van niet te missen comics terechtkomt. Deze keer is echter puur omwille van de schrijver. Jonathan Luna bracht ons geweldige klassiekers zoals GIRLS, The Sword en Ultra en dat geeft hem een free pass voor minstens de eerste issue van zijn nieuwe reeks eens te proberen. Voor meer informatie over de reeks zelf, verwijs we jullie graag door naar onze eerdere berichtgeving.

 

unity UNITY #1

Valiant heeft er een geweldige comeback opzitten. Nadat ze eerst een sterke basis hebben gelegd met hun karakter gedreven hoofdtitels brengen ze ons vanaf november eindelijk hun visie van een teamboek. Het zijn echter geen helden die het eerste superheldenteam van het nieuwe Valiant-universum zullen bevolken. Integendeel, het is een allegaartje van zeer dodelijke en gewetenloze slechteriken/antihelden die de handen in elkaar zullen slaan om niemand minder dan X-O Manowar een toontje lager te doen zingen. Als je nog niet op de boot bent gesprongen bij het nieuwe Valiant, dan is dit een uitgesproken kans! Bekijk hier de trailer.

 

allnewsoulfire ALL NEW SOULFIRE #1

Met deze tiende titel voor slechts $1 sluit Aspen Comics hun “10 voor 10”-initiatief ter ere van hun tiende verjaardag af. Als hekkensluiter hebben ze ervoor gekozen een van hun topreeksen in een nieuw kleedje te steken. In All New Soulfire #1 proberen Malikai en zijn vrienden een normaal leven te leiden nadat ze de wereld van de ondergang gered hebben. Uiteraard blijft dit niet duren en zullen onze protagonisten opnieuw moeten afrekenen met vijanden zoals Rainier, in een wereld waar technologie overheerst maar waar magie opnieuw zijn intrede doet.

 

ashaod ASH & THE ARMY OF DARKNESS #1

Hail to the king baby! Moeten we nog meer zeggen om je te overtuigen? Ok dan, Army of Darkness (het derde deel van de Evil Dead-franchise) is een culthorror/komedieklassieker en de franchise kent de laatste tijd weer een heropleving. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de recente Evil Dead-reboot en de geruchten over een sequel in 2016. In de comics heeft Ash doorheen de jaren altijd al nieuwe avonturen beleefd, maar nu gaan ze de serie nog eens rebooten. Een frisse start en een ideaal instappunt voor nieuwe lezers. Als je het kent, weet je dat je dit niet wil missen. Als je het niet kent, kijk dan de films eens (of lees deze special) en dan weet je ook dat je dit niet wil missen…

 

maxmaxximised1 MAXX MAXXIMIZED #1

The Maxx is terug. De originele reeks kende iets meer dan 30 issues en inspireerde later een MTV-animatiereeks die ongeveer de helft van het verhaal adapteerde. Het was een vreemde, rare serie maar dankzij de hoogdagen van MTV midden jaren 90 hebben zéér veel kinderen destijds deze reeks leren kennen. The Maxx volgt de twee persoonlijkheden van een dakloze man die in een doos woont en steeds reist tussen de echte wereld en een fantasiewereld genaamd The Outback. Hij wordt geholpen door Julie, een sociaal werkster in de echte wereld, een mooie jungleprinses in The Outback. Twintig jaar later wordt de reeks opnieuw uitgebracht door IDW Publishing, volledig geremastered met een nieuwe inkleuring, maar wel onder supervisie van de originele maker Sam Kieth.

 

lunita LUNITA #1

Lunita is onze indie-pick van de maand. Amigo Comics is een Spaanse uitgeverij die, ondanks dat ze Spaans zijn, zich toch volledig richten op de Amerikaanse comicbookindustrie. De CEO van de uitgeverij, Juan “El” Torres, ken je mogelijk wel van Nancy in Hell of The Veil, beide uitgegeven door Image Comics enkele jaren geleden. Na hun behoorlijk succesvolle Rogues en The Westwood Witches, gaan ze nu nog een nieuwe titel introduceren: Lunita. Er is een nieuwe drug op de markt, maar enkel de rijken en beroemdheden hebben er toegang toe. Het bijzondere aan deze drug is dat het je linkt met het bovennatuurlijke. De belangrijkste dealers ervan zijn in Spanje en D.E.A.-agent Summer moet op onderzoek gaan. Ze beloven ons een avontuur vol met fantasie, bovennatuurlijke zaken, horror en zelfs… kittens!

Had je graag andere comics gezien in deze selectie? Horen er enkele titels absoluut niet in voor te komen? Ben je het volledig eens met dit lijstje? Heb je iets nieuws ontdekt? We horen het graag in de comments!

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.