7
Posted 01/10/2013 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor December 2013 (HC/TPB)

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van oktober 2013 voor aankopen in december 2013 kan hier gevonden worden: Previews oktober 2013.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

katana

Ha! Weer een serie om nader te bekijken. Katana kennen we voornamelijk van de Outsiders en de nieuwste Justice League of America. Dit is het eerste begin van haar solo avonturen. Het lijkt allemaal heel ninja-achtig en het idee van een innerlijke strijd met een bijzonder zwaard wekt de nieuwsgierigheid. Het scenario is van de veterane Ann Nocenti.
 
vaughan swamp thing
Brian K Vaughan sleept de ene naar de andere prijs binnen met zijn Image-serie Saga. Dat heeft enkele DC-redacteurs gemotiveerd om de archieven uit te pluizen. Daar vonden ze een run van de schrijver op de serie Swamp Thing uit het jaar 2000. Dit is Vaughan voor zijn succes met Y: The Last Man en Saga. Voor fans van de schrijver verplichte kost.
 
roger stern omnibus
Marvel bundelt op verzoek van de fans de complete Spider-Manrun van Roger Stern in een ruim 1200 pagina’s tellende omnibus. Bijna alles wat deze serie interessant maakte in de jaren 80 vind je hierin terug. Een driehoeksverhouding tussen Spidey, Mary Jane en The Black Cat? Check. De introductie van The Hobgoblin en het mysterie rond zijn identiteit? Check. De doorbraak van John Romita Jr. als Marvel-vedette? Check. Een traantje wegpinken bij het lezen van “The Kid Who Collects Spider-Man”? Ga daar maar vanuit. Verwacht een uitgebreide review van deze brok comicgenot.
 
muppets
Marvel bundelt de run van Roger Langridge op de Muppets in een kloeke hardcover. Critici noemen het een van de beste tv-gerelateerde comics sinds lange tijd.
 
uncanny x-force
De run die Rick Remenders carrière maakte gebundeld in een omnibus. Het is een verhaal met een kop en een staart. De droom van Xavier draait om een vredelievend bestaan tussen mens en mutant, maar soms zijn er echter zaken dewelke niet op een vredelievende manier kunnen worden opgelost. Daar komen Wolverine en zijn rauwdouwers om de hoek kijken. Ze leren echter een belangrijke les over hun rol van scherprechter en welke impact dit kan hebben op henzelf en de wereld om hen heen. Een intelligent en spannend verhaal dat in geen enkele kast misstaat.
 
days of future past
De Kitty Pryde uit de toekomst reist naar het heden om deze toekomst te verhinderen. Als de X-Men de moordaanslag op senator Kelly niet weten te voorkomen dan wacht hen een toekomst waarin mutanten in interneringskampen zitten en er op de vrije soortgenoten wordt gejaagd. Dit is het verhaal die niet alleen het denken van Chris Claremont vormgaf maar waar ook de volgende X-Men-film op word gebaseerd. Deze bundel bevat ook de belangrijkste verhaallijnen die uit Days of Future Past zijn voortgekomen zoals het latere Days of Future Present-gebeuren. In this omnibus…everybody dies!
 
FFEPICV17TPB_cov
FANTASTIC FOUR EPIC COLLECTION: ALL IN THE FAMILY TPB

Een collectie met verhalen enkele van de meest dramatische momenten uit het leven van de Fantastic Four, verteld door o.a. Roger Stern, Chris Claremont, Steve Englehart, Jerry Ordway en Roy Thomas. Collega Axel zou me niet meer aankijken als ik dit niet even aanhaal. Welnu, bij deze…

 
 guardians valentino
Met de gelijknamige film in aantocht gooit Marvel hun complete Guardians of the Galaxy-archief in de herdruk. Deze eerste incarnatie van de Guardians heeft niet veel te maken met de huidige versie. Maar voor de liefhebber is het zeker interessant vanwege de rol van Jim Valentino, de Image mede-oprichter die nog weleens over het hoofd wordt gezien.
 
multiple warheads
De wulpse orgaan smokkelaar Sexica reist samen met haar minnaar, weerwolf Nikoli, door Rusland. Maar dan wel het Rusland zoals dat is ontsproten aan het brein van Brandon Graham. Ze worden achternagezeten door een zekere Blue Nura die een hekel heeft aan orgaansmokkelaars. Alledaagse beslommeringen in een wereld vol magie en monsters. Neem ik dit? Duh!
 
writers tcj
Fantagraphics bundelt een aantal interviews met bekende mainstreamschrijvers in een boekje. Deze schrijvers zorgden ervoor dat de verhalen in de superheldencomics wat meer body kregen. Het gros van de interviews is in de jaren zeventig/tachtig opgetekend. Hun observaties zijn echter verrassend actueel. Wordt je blij van namen als Denny O’Neil, Harlan Ellison, Steve Englehart, Steve Gerber of Chris Claremont dan is dit het boek voor jou.
 
 mike deodato cartoon
Mike Deodato draait al enige tijd mee in comicbookland. In deze bundel laat hij een andere kant van zichzelf zien. Geen fotorealistische tekenwerk maar frivole gagstrips waarin hij zijn familieleven optekent…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar