1
Posted 30/09/2013 by Axel in Games/Toys
 
 

Toys4Geeks September 2013

September was een boeiende maand in de toy en merchandisewereld. Waar we veel bevestigingen verwachtten van verzamelstukken die de grote bedrijven op San Diego Comic-Con 2013 aan een groot publiek voorstelden,  werden we toch verwend met enkele nieuwigheden. In deze aflevering van Toys4Geeks overlopen we niet alleen wat we deze maand met jullie hebben gedeeld, maar tonen we jullie ook enkele gloednieuwe stukken. Voor we afsluiten met de custom van de maand, geven we onze lezers ook nog een tip voor F.A.C.T.S. -2013

Nieuwsoverzicht:

The Wolverine -  Wolverine Collectible Figure_PR8__scaled_600Hot Toys toonde ons deze maand heel wat moois. Blikvangers waren hun 1/4th  Scale The Lone Ranger TontoThe Dark Knight Rises: 1/4th scale Batman  en de fenomenale, op de cultreeks uit 1966 gebaseerde, Batman en Robin uit hun Movie Masterpiece Series.

Op de valreep krijgen we ook in laatstgenoemde reeks hun eerste officiële foto’s van 1/6th scale Wolverine Collectible Figure gebaseerd op Hugh Jackman in de zomerblockbuster The Wolverine.  Volgens ons slaan ze de bal wat mis, want hoewel de torso (de benen klauwen!) en outfit naar hun hoge maatstaven zijn gemaakt, lijkt het boven de schouders een ander verhaal. Het gezicht ziet er levenloos en saai uit. Wou men het product iets te snel afwerken, of is de karakterkop van Hugh Jackman een moeilijke bevalling? Muggenziften is aan ons niet vreemd, maar wanneer je als bedrijf telkens de mooiste producten lanceert, blijven onze verwachtingen hoog.

400252-iron-patriot-006– Goed nieuws komt er ook van Sideshow Collectibles. Zij sluiten de maand af  met een Iron Patriot Lifesize Bust. Samen met special effects studio Legacy, die het pak voor de film ontwierpen, brengen ze een imposant 61 cm hoge buste met bijhorend schouderkanon, van LED-verlichting voorziene ogen en arc reactor. Een artikel dat puur voor de gespecialiseerde verzamelaar is gemaakt, want Iron Patriot klinkt minder boeiend dan Iron Man of War Machine.  Net op tijd voor de feestdagen staat de release voor december 2013 gepland. Als er nog plaats op de kast is, zal deze prima staan naast de T-800: Combat Veteran Endoskeleton Life-Size Bust en Batman ‘Modern Age’ Life-Size Bust.

Sideshow toonde ons deze maand trouwens een bloedmooie 1/6 Scale Catwoman en de door  J. Scott Campbell ontworpen Mary Jane Watson en Gwen Stacy uit de Marvel Comiquette Spider-Man Collection.

Dalek Mr Potato Head

Doctor Who-fans en creatieve frituuruitbaters letten nu goed op, want Playskool komt met een eigenzinnige Dalek de markt inpalmen. Mr. Potato Head wordt de ultieme Exterminator wanneer hij het onverwoestbare harnas van de gevaarlijke Dalek aantrekt.

Noch Woody, noch Buzz Lightyear konden bevestigen of deze Mr. Potato Head nog in hun groepje past.

Teen Titans retro

Teen Titans Go! Vergezel Kid Flash, Wonder Girl, Aqualad en Speedy naar de vervlogen glorie van MEGO in deze retroreeks van het relatief onbekende Figure Toy Company. Echt aantrekkelijk lijken ze op het eerste zicht niet, maar het definitieve oordeel laten we aan jullie over.

Deze Retro Teen Titans komen begin 2014 op je afgevlogen.

Tanooki Mario

– Gekker wordt het met de eerste figuren uit de nieuwe Super Mario Statues-reeks van het kleine First 4 Figures. Hun licentie met Nintendo resulteert in een eerste Tanooki Mario die uit Super Mario 3D Land lijkt te zijn geplukt.

Het met de hand geschilderde beeld is van stevige polystone resin gemaakt, en meet 38 cm. Volgens het laatste persbericht worden slechts 750 exemplaren gemaakt. Mario huppelt vanaf 2014 aan een richtprijs van $239,99 uw huiskamer binnen.

– Ander nieuws uit het Verre Oosten bereikte ons van Bandai. In hun S.H. Monster Arts pronken niet alleen Godzilla 2000, maar ook de eeuwige vijanden uit de AVP: Aliens vs Predators-franchise.

fnmsw-16_0– Geen Toys4Geeks zonder de wereld in a galaxy far, far away…. Dit jaar vierde Japan de 35ste verjaardag van de release van Star Wars (1977), en om deze heugelijke feestdag kleur te geven brengt Fine Molds een majestueuze 1/72 Darth Vader’s TIE Fighter uit. 

Haal het breekmes en de lijm dus alvast boven, want liefhebbers van modelbouw kunnen we vertellen dat deze Tie Fighter naast een display stand ook over twee verschillende Darth Vader-figuren beschikt.

Stop het breekmes en de lijm misschien beter weg gezien het model niet echt groot is. Met totale afmeting van 9 cm lang, 9 cm breed en 12,5 cm hoog valt hij niet imposant te noemen. De Dark Lord Of The Sith liquideert zijn onderdanen voor minder.

hobbittrollwilliamalrg2– Imposant mogen we voor William the Trollde nieuwste creatie van de Weta Workshop dan wel gebruiken. Dit laatste bedrijf is na ruim 10 jaar samenwerking synoniem met de Lord of the Rings en The Hobbit-verfilmingen geworden, maar produceert daarnaast ook prachtige collectibles voor de Tolkien-fans.

William The Troll maakte zijn filmisch debuut in The Hobbit: An Unexpected Journey, en maakt (samen met Tom en Bert) deel uit van een trio gevaarlijke trollen.

Het beeld meet 16,5 cm hoog en rust op een elegante base. Vanaf december 2013 kan je hem in je familie adopteren.

Kotobukiya Wonder Woman

– Als laatste blijft Kotobukiya zich voortdurend op de verzamelmarkt roeren. Nadat we op Brainfreeze reeds over  Jun Kazama uit de Tekken Tag Tournament 2-reeks vertelden , is het nu de beurt aan DC’s vrolijke amazone Wonder Woman.

De bijzonder kleurrijke DC Comics Armored Wonder Woman Bishoujo Statue lassoot zich vanaf mei 2014 een weg naar je hart.

Kotobukiya tovert met zijn Bishoujo-reeks menig glimlach op de gezichten van verzamelaars en daarom worden ze deze maand ook tot Tip Voor F.A.C.T.S. 2013 gepromoveerd.

 

 

Tip voor F.A.C.T.S. 2013:  Kotobukiya Bishoujo

De term Bishoujo wordt in Japan voor jonge (veelal minderjarige) en knappe meisjes gebruikt. Deze meisjes duiken vaak op in Manga en anime, en genieten een groot succes bij verzamelaars. Ergens balanceert het op de grens tussen het subversieve en het onschuldige, en kun je je de vraag stellen of het mooi is. Maar omdat Kotobukiya vrouwelijke superhelden op een geheel eigen wijze van persoonlijkheid en afwerking voorziet, raden we ze jullie ten volle aan. Met een prijs dat ver onder Hot Toys en Sideshow Collectibles ligt, is het bovendien ook relatief betaalbaar.

Geniet in onderstaande slide van een greep uit hun assortiment, en misschien neem je er eentje mee op F.A.C.T.S. 2013, 19-20 oktober te Flanders Expo, Gent.


Custom van de Maand:

Hannah Montana is opgegroeid en niet langer een rolmodel voor jonge tieners. Na alle heisa rond het optreden van het voormalig kindsterretje tijdens de MTV Video Music Awards, wordt onze favoriete twerkster Miley Cyrus vereeuwigd in haar eigen Miley Cyrus VMA’s custom. Ontwerper Click Inc. gebruikte voor dit ontwerp Bratzfiguren.

Custom Miley Cyrus Click Inc.

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?