2
Posted 03/09/2013 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor November 2013 (HC/TPB)

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van september 2013 voor aankopen in november 2013 kan hier gevonden worden: Previews september 2013.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

 

169111_s0

SUPERMAN—ACTION COMICS VOL. 2: BULLETPROOF TP

Het is alweer een tijd geleden dat hiervan de losse issues verschenen, maar het is tijd voor de tweede trade van Grant Morrisons run op Action Comics. De kaarten zijn geschud en het verhaal neemt nu een hele andere wending. Of het er beter op wordt? Daar zijn de meningen over verdeeld. Maar interessant is het wel.

 

169115_s0

THE PLANETARY OMNIBUS HC

Losse comics, trades, Absolute Editions en nu een omnibus. Planetary is een serie die in niet genoeg vormen kan verschijnen. Via deze Wildstorm-reeks verkende Warren Ellis de geschiedenis van de 20ste eeuw aan de hand van de fictie. De serie betekende ook de doorbraak van tekenaar John Cassaday die tevens liet weten dat hij een behoorlijk probleem had met maandelijkse deadlines. Maar daar hoeven we nu niet meer op te wachten. Deze serie is, zonder twijfel, een van de beste titels die voortkwamen uit de jaren negentig. Gun je boekenkast deze bundel.

 

169266_s0

THE ART OF MILLARWORLD HC

Wow, pretentieus zijn is een keuze. Mark Millar noemt zijn Millarworld in een adem met Marvel en DC wanneer het aankomt op zijn invloed in comicbookland. We kunnen een heel artikel wijden aan de redenen waarom dit niet zo is, maar de inhoud van dit boek kan toch interessant zijn. Het is een collectie van interviews met tekenaars zoals Steve McNiven (Nemesis) en John Romita Jr. (Kick-Ass) en bevat natuurlijk het bijbehorende tekenwerk van de comicbookcovers. Millar heeft een dikke nek maar hij boeit wel.

 

169270_s0

CLONE, VOL. 2 TP

De eerste trade namen we vooral mee omdat er een tv-serie over deze titel in ontwikkeling is. Maar het verhaal bleek erg goed te zijn. We sluiten niet uit dat deze serie de kant opgaat van The Walking Dead. Daarom neem ik deze ook weer mee.

 

sex

SEX, VOL 1: THE SUMMER OF HARD TP

Seks was nog nooit zo goedkoop! Piotr Kowalski maakt de stap van de Europese stripscène richting Amerika. Samen met schrijver Joe Casey maakt hij een verhaal over een man die in het reine moet zien te komen met het feit dat zijn superheldencarrière voorbij is. Oh ja, er komt ook seks in voor, veel seks. Wat is daar niet leuk aan?

 

169453_s0
MARVEL MASTERWORKS: THE DEFENDERS VOL. 4 HC

Veertig jaar geleden begon Steve Gerber aan een run op Marvel’s non-team de Defenders. In zijn scripts was alles mogelijk en werden de grenzen van het geloofwaardige binnen een superheldencomic regelmatig opgezocht. Maar achter de gekte schuilde ook een voorliefde voor menselijkheid. Niet al te zelden gingen zijn knotsgekke verhalen over mensen en de twijfels die hen kwellen. Stiekem heel sterk werk. Is het tijdloos? Ik ga het uitzoeken. Liefhebbers kunnen alvast de sfeer opsnuiven in deze column van mijn teerbeminde collega Axel.

 

 169469_s0

X-FACTOR TP VOL 21: END OF X-FACTOR

Het einde van de befaamde Marvel-mutantenreeks geschreven van Peter David.

 

 169473_s0

MINI MARVELS TP COMPLETE COLLECTION

Vanaf het einde van jaren negentig tot ongeveer de helft van de jaren 00 kon je in diverse Marvel-issues losse gagstripjes van de Mini Marvels terugvinden. Veel fans hebben warme herinneringen aan deze stripjes van Chris Giarrusso. Marvel heeft eindelijk geluisterd en al deze gags in een paperback gebundeld.

 

 169528_s0

THE JOYNERS IN 3D

De gesjeesde George Joyner staat op het punt om het alledaagse leven weer eens blijvend te veranderen. Joyner is een Steve Jobs-achtig type onder wiens leiderschap tal van revolutionaire vindingen zijn gedaan die het leven van mensen hebben verbeterd en verrijkt. Maar op het hoogtepunt van zijn carrière begint zijn privéleven te imploderen, met fatale gevolgen voor George en zijn gezin. Niet alleen is deze comic in 3D. Hij wordt ook getekend door David Marquez (All-New X-Men, Ultimate Spider-Man).

 

usagi yojimbo dummy

USAGI YOJIMBO SC VOL 01 RONIN

De meeste mensen kennen dit konijn alleen van zijn gastoptreden in de Teenage Mutant Ninja Turtles van 25 jaar geleden. Maar Usagi loopt al sinds 1984 rond in zijn eigen comic. Fantagraphics gooit de serie eindelijk in de herdruk. Nieuwsgierige lezers kunnen nu zien of dit wat voor hen is.

 

150832_s0

LOST GIRLS HC

Ruim 15 jaar waren Alan Moore en zijn eega Melinda Gebbie bezig om hun erotische comic te maken. Is het mogelijk om een goed verhaal te vertellen, met seksualiteit als een belangrijk thema, zonder te vervallen in platte porno? De meningen zijn er over verdeeld. Maar ik neem hem toch mee. Het blijft Moore.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar