1
Posted 02/09/2013 by Spine in Comics
 
 

Previews Pre-Orders: 10 Comic Aanraders voor Oktober 2013

aug13
Maandelijks maakt Spine voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij kiest telkens 10 niet te missen nummers uit.

Het orderformulier (pdf) van augustus 2013 voor aankopen in oktober 2013 kan hier gevonden worden: Previews augustus 2013. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

caplivinglegend1 CAPTAIN AMERICA LIVING LEGEND #1 (OF 4)

Deze soloreeks van Captain America stond eigenlijk al gepland voor 2010, toen onder de noemer Astonishing Captain America. Maar die werd destijds op het laatste nippertje alsnog geklasseerd. Nu mag Andy Diggle, samen met artiesten Adi Granov en Agustin Alessio toch nog zijn thriller vertellen waarin Cap op onderzoek moet gaan in Rusland waar een ruimtestation is neergestort. Hij zal het moeten opnemen tegen een old-school Russische WW II veteraan en zal ook af te rekenen krijgen met aliens.

 

damian1 DAMIAN SON OF BATMAN #1 (OF 4)

Robin is dood. En dat blijft voorlopig nog wel eventjes zo. Maar Robin is ook een populair karakter en dus zijn er een hoop fans die tevreden gesteld moeten worden. DC tracht dat te verwezenlijken door Damian Wayne een eigen minireeks te geven die buiten de huidige continuïteit valt. Volgens schrijver Andy Kubert speelt het verschaal zich af in een “mogelijke toekomst die misschien nooit zal zijn”. Het verhaal zal ons tonen hoe Damian Wayne de nieuwe Batman van Gotham City wordt en hoe hij die rol zal invullen…

 

fantomexmax1 FANTOMEX MAX #1 (OF 4) (MR)

Origineel bedacht door Grant Morrison meer dan 10 jaar geleden in New X-Men heeft Fantomex eigenlijk alleen maar een cultstatus gehad en is hij nooit echt bekend geraakt bij het grote publiek. Sinds Rick Remenders run op Uncanny X-Force is Fantomex echter toch een populaire X-Man gebleken en nu gaan ze bij Marvel proberen het karakter verder uit te diepen in zijn eigen vierdelige MAX-reeks. Hopelijk slaat het wat aan en zullen we deze X-Man nog vaker de revue zien passeren.

 

hinterkind1 HINTERKIND #1 (MR)

Vertigo werd enkele maanden nog gedoemd om te verdwijnen, maar het feit dat ze dit najaar nog 6 nieuwe reeksen in het verschiet hebben getuigt toch van iets totaal anders. In deze Hinterkind waar een gebeurtenis — The Blight — bijna de gehele menselijke bevolking heeft uitgeroeid, zint Moeder Natuur op wraak en ze is niet alleen, want ze wordt bijgestaan door The Hinterkind, een mengeling van mythische en magische wezens die hun onderdrukkers, de mensheid dus, willen uitroeien.

 

sandmanoverture1 SANDMAN OVERTURE #1 (OF 6)

Een van Vertigo’s populairste en meest bejubelde reeksen die momenteel nog altijd zéér goed verkoopt, krijgt dan eindelijk toch nog een staartje. Na grofweg 17 jaar wachten is het dan eindelijk zo ver: nieuw werk over The Sandman. Neil Gaiman gaat dit avontuur schrijven en hij wordt bijgestaan door niemand minder dan J.H. Williams III om dit epische verhaal te voorzien van schitterend tekenwerk. Dit mag je gewoonweg niet missen!

 

shaolincowboy1 SHAOLIN COWBOY #1

Nog zo’n cultklassieker die zijn terugkeer maakt naar de comicbookwereld. Verwacht je hier echter niet aan tragisch omgekomen sidekicks of allesvernietigende robots maar aan ongecompromitteerde, over-the-top gewelddadige actie in een extreem gedetailleerde tekenstijl. Een voorbeeldje: de hoofdrolspeler vecht tegen een reuzenhaai met een mensenhoofd in zijn bek. Als wapens gebruikt hij twee kettingzagen, vastgebonden op een lange stok. En dit alles speelt zich af in de buik van een hagedis op wiens rug een stad ligt. Heerlijk toch?

 

stkhan1 STAR TREK KHAN #1 (MR)

De nieuwe Star Trek-film deed het best goed in de cinemazalen en dus lijkt er toch weer een blijvende, hernieuwde interesse in deze klassieke sciencefictionfranchise. Persoonlijk blijf ik nog steeds hopen op een nieuwe tv-serie, maar voorlopig moeten we het doen met de films en natuurlijk ook onze geliefde comics. Deze nieuwe miniserie brengt ons het oorsprongsverhaal van de grootste Star Trek-slechterik ooit: Khan. Iedere Trekkie kent Khan, maar via deze manier leren we hem pas écht kennen.

 

supermanwonderwoman1 SUPERMAN/WONDER WOMAN #1

Na hun kus in de Justice League-reeks weet de hele wereld het: Superman en Wonder Woman zijn verliefd. In deze nieuwe reeks zal, toch zeker in het begin, deze relatie wat verder in detail bekeken worden. Niet iedereen is opgezet met deze relatie en het zal niet lang duren vooraleer Doomsday komt opdagen om zijn mening erover te laten gelden. De schrijver, Charles Soule, gaat zich nog even moeten bewijzen, maar qua tekenwerk is het vast en zeker wel in orde. Tony S. Daniel zal er namelijk alles aan doen om dit alles mooi in de verf te zetten…

 

velvet1 VELVET #1 (MR)

Het dream team komt terug samen! Ed Brubaker en Steve Epting herdefinieerden samen Captain America met hun Winter Soldier-verhaallijn, ondertussen al ettelijke jaren geleden. Sindsdien hebben beide heren een succesvolle carrière uitgebouwd, maar nu gaan ze eindelijk nog eens samen nieuw werk maken. Het genre blijft ongeveer hetzelfde, het wordt namelijk weer een spionagethriller, maar dan wel een met een duister kantje.

 

walkingdead115 THE WALKING DEAD #115 (MR)

Wie had dat ooit gedacht? Dat toen Robert Kirkman 10 jaar geleden The Walking Dead #1 uitbracht, hij dat tien jaar later nog steeds zou doen? En met wat voor een succes! The Walking Dead is, mede dankzij de goede tv-serie adaptatie, uitgegroeid tot een van de grootste franchises wereldwijd. De graphic novels bezetten maand na maand meerdere plaatsen in de lijstjes van best verkopende boeken en met goede reden. Het is gewoon goed. Deze #115 viert dus de 10de verjaardag en dat wel met 11 covers waar je uit kan kiezen, en dat zijn de incentive variants nog niet meegeteld! Wie de reeks tot nu toe gevolgd heeft weet dat dit een KNALLER van een issue gaat worden. En wie nog niet volgt… waar wacht je nog op?!

 

Had je graag andere comics gezien in deze selectie? Horen er enkele titels absoluut niet in voor te komen? Ben je het volledig eens met dit lijstje? Heb je iets nieuws ontdekt? We horen het graag in de comments!

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.