2
Posted 27/08/2013 by Vinnie in Tv/Film
 
 

Vinnie’s Filmgids voor September 2013

Iedere maand komt er een hele waslijst aan films uit, zowel op DVD, Blu-ray, als in de zalen. Om door de bomen het bos (of door het bos de bomen) nog te kunnen zien, zetten we in deze maandelijkse rubriek de belangrijkste op een rijtje.

nu in de bioscoop banner

 

KICK-ASS 2

kick-ass 2

Fans van het origineel uit 2010 zullen de nieuwe richting van de reeks, met een grotere focus op actie en minder op parodie, misschien niet appreciëren. Nieuwe regisseur Jeff Wadlow staat veel minder sterk in zijn schoenen dan Matthew Vaughn en dat toont zich maar al te goed in de comicbookverfilming. Actieliefhebbers kunnen zich nog vergrijpen aan de uitstekend uitgevoerde actiescènes, maar parodieliefhebbers blijven beter weg uit de zalen…

 

review knoptrailer knop

 

THE CONJURING

Het horrorgenre is de laatste jaren door velen weggestoken in een donker filmhoekje, want sinds Paranormal Activity heeft het genre een tijdelijk dieptepunt bereikt. Stel je de vreugde voor die we ervoeren tijdens het schrijven van de The Conjuring-review. De keuze van verhaal is op zijn zachtst bedenkelijk, maar we hebben in geen jaren zo’n welgemaakte, effectieve horrorfilm kunnen bekijken. Verplichte kost voor iedereen die deze 112 minuten kan overleven zonder terug te beginnen bedplassen…

review knoptrailer knop

 

PERCY JACKSON: SEA OF MONSTERS

Tja, voor de volledigheid moeten we deze film ook vermelden. Het is een kleinere draak dan zijn voorganger, maar an sich is er nog altijd bitter weinig om goed te vinden aan deze film. De liefhebbers van de populaire boekenreeks kunnen uit nieuwsgierigheid gaan kijken, maar de rest van de bioscoopbezoekers vinden hier enkel een prent die in al zijn slechtheid hilarisch fout wordt.

 

review knoptrailer knop

 

ELYSIUM

elysium

NeillTarantino van de science-fictionBlomkamp zet zijn sterke affiniteit voor het genre verder met dit fraai werkje. De opzet van de film is minder origineel dan die van District 9 (want de kloof tussen rijk en arm wordt in sci-fi al gebruikt sinds 1927, toen Fritz Lang met Metropolis het genre op zijn kop zette). Toch blijft de film een must-see voor sciencefictionliefhebbers, met sterke special effects, een diepere boodschap en fraai acteerwerk.

 

review knoptrailer knop

 

THE LONE RANGER

the lone ranger

Ondanks onze rating van drie sterren zullen de lezers van de review wel iets opgemerkt hebben aan ons artikel. Grof samengevat komt het hierop neer: ‘het is minder slecht dan je zou denken.’ Ja, exact. De enige reden dat we deze film goed vonden is omdat de Amerikaanse critici het zo zwaar de grond in geboord hebben, terwijl er hier en daar nog wel een lichtpuntje aanwezig was. Zeker geen aanrader, maar Johnny Depp smoelen zien trekken wordt ook nooit oud.

 

review knoptrailer knop

 

THE WOLVERINE

the wolverine

De nieuwste prent rond Marvel‘s geklauwde mutant is al bijna een maand geleden verschenen, maar we zetten hem alsnog in de kijker als een ‘aanrader’. The Wolverine doet zijn werk goed als solofilm en laat ons eindelijk de bittere pil die X-Men Origins: Wolverine (2009) was doorslikken. Hugh Jackman zet een getrouwe, ruwe en persoonlijke rol neer, die ons de iets mindere villains gemakkelijk laat vergeten.

review knoptrailer knop

 


nieuw op dvd banner

 

IRON MAN 3 (vanaf 28 augustus)

Ik heb mijn bedenkingen over de kracht van Iron Man 3 op een kleiner scherm. Inhoudelijk waren we alleszins niet zozeer te spreken over de film en vooral over de manier waarop sommige karakters werden geportretteerd. Toch hebben we enorm genoten van de superheldenfilm met Robert Downey Jr. als de gouden Avenger, maar dat zal waarschijnlijk te wijten zijn aan de overweldigende Kinepolis-zalen en de sterke actiescènes. De DVD/Blu-ray is aan te raden als je de Marvel-cyclus wilt rondmaken, maar wij proberen dit trauma nog steeds te verwerken.

 

review knoptrailer knop

 

MAMA (vanaf 28 augustus)

Er is nog een teleurstellende release aanwezig in deze lijst: Mama, de door Guillermo del Toro geproduceerde horrorprent. Het is al gebleken dat zelfs horrorfanaten teleurstellend uit de zaal gestapt zijn, aangezien de hele ervaring generisch is als de pest. Jessica Chastain maakt het geheel nog net ietsje beter, maar het is een druppel op een hete plaat.

review knoptrailer knop

 

STAR TREK: INTO DARKNESS (vanaf 11 september)

Als artikels awards zouden krijgen, nomineer ik alvast deze filmgids als ‘meest deprimerende artikel 2013’. Want deze maand zijn er meer matige films te vinden dan iets anders. De Star Trek-reboot uit 2009 kon met zijn geslaagde mix van sci-fi en space opera en geweldige plot rekenen op onze steun, zijn opvolger niet. Into Darkness gaat ook echt de duisternis in, maar dat kan je nauwelijks een compliment noemen. Actieclichés volgen elkaar in sneltempo op en het is niet omdat “Jar Jar Abrams” ook Star Wars: Episode VII gaat regisseren, dat hij deze andere franchise nu ook die richting uit moet duwen…

review knoptrailer knop

 

CLOUD ATLAS (vanaf 17 september)

Cloud Atlas was afgelopen jaar de favoriete film van onze eigenste baard van Alan Moore. Hij omschreef het als ‘een hele ervaring die amper in woorden te vatten is.‘ De DVD-release in België mag dan zwaar achterop hinken op de Amerikaanse, het was het wachten waard. Met zijn speeltijd van bijna drie uur is het gemakkelijk om de boekverfilming af te schilderen als ‘overambitieus’, maar dat hoeft natuurlijk niets slechts te zijn.

review knoptrailer knop

 

FAST & FURIOUS 6 (vanaf 25 september)

In navolging tot de andere releases van deze maand, moeten we hier ook zeggen dat F&F 6 inhoudelijk gewoon ondermaats is. Het goede nieuws is: de makers beseften dat op voorhand. Met veel explosies, auto’s, The Rock, en ‘s werelds grootste landingsbaan wist men alsnog een goede bioscoopervaring te creëren. Op dezelfde datum komt er overigens ook nog een bundel uit met alle zes films. Als je nog twijfelde om ze aan te schaffen, is dit het juiste moment…

 

 trailer knop

 

wordt verwacht banner

 

RED 2 (vanaf 28 augustus)

Elke hersencel in je hoofd zal om hulp beginnen roepen,‘ aldus de Brainfreeze-review van RED 2. Deze film is zo hersenloos dat je na de bioscoopervaring immuun bent voor een zombie-apocalyps. Och wat, we hebben al erger meegemaakt. Actieliefhebbers kunnen zich vergapen aan de fijne actiescènes en het degelijke acteerwerk, de rest kan zich amuseren met snedige oneliners van John Malkovich.

review knoptrailer knop

 

PAIN AND GAIN (vanaf 4 september)

De verwachtingen zijn totaal niet gespannen, want ja, Michael Bay… ‘But don’t judge a film by it’s director’. Of hoe ging die quote ook alweer? Het is niet eerlijk om een film de dieperik in te boren alvorens hij verschenen is, dus wie weet wordt dit een verrassing uit onverwachte hoek. Al is een The Rocktreatment bij actiefilms toch niet echt een goed signaal…
trailer knop

 

RIDDICK (vanaf 25 september)

Na het vrij goed onthaalde Pitch Black (2000) en het iets mindere The Chronicles of Riddick (2004), zal Vin Diesel opnieuw zijn rol als de buitenaardse krijger en antiheld hernemen. Het wordt dus een sequel op een sequel op een film die eigenlijk een prequel was op zijn sequel. Of zoiets?

 

 

trailer knop

 

Voor oudere releases, zie de filmgids van augustus.

Comments

comments


Vinnie

 
avatar