Random Article


Review: Infinity #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goeie, duidelijke openingsissue. Grootse opzet. Vrij toegankelijk.

Op zijn slechtst


Het is nu al duidelijk dat het event te groots wordt om zich tot louter één zesdelige reeks te beperken. Maakt misschien iets teveel gebruik van de extra Marvel App.


Infinity, Marvel’s grote summer blockbuster event, gaat eindelijk van start. We reviewen het eerste deel…

2
Posted 20/08/2013 by

 
Full Article
 
 

Brothers. Sisters. Sharpen your teeth. Prepare to consume a great meal. Earth, you see… She has no Avengers…

Met Infinity #1 gaat Marvel‘s nieuwste summer event officieel van start. De aanloop hiernaartoe werd al gegeven in de Avengers– en New Avengers-reeksen onder Marvel NOW! en schrijver Jonathan Hickman zet zijn verhaal hier verder, met tekeningen van Jim Cheung (Avengers: The Children’s Crusade, Young Avengers).

 

Infinity wordt opgezet als een typische zomerblockbuster in comicbookvorm. Het is handig om Avengers/New Avengers gevolgd te hebben, maar uiteindelijk kan je als nieuwe lezer toch makkelijk volgen zonder al te veel voorkennis. Het hele event lijkt opgezet te zijn voor de mensen die The Avengers-film hebben gezien (en voornamelijk de allerlaatste scène met de kosmische überschurk Thanos). Wens je nog meer extra informatie, dan vind je je weg wel met de interactieve Marvel App, waar deze issue gretig gebruik van maakt.

De issue wordt opgedeeld in verschillende stukken, waarin we kennismaken met alle belangrijke spelers in de verhaallijn. Eén van deze hoofdstukken is overigens ook de Infinity Preview, dewelke gratis tijdens de afgelopen Free Comic Book Day werd aangeboden. We worden achtereenvolgens geïntroduceerd tot de clandestiene superheldengroepering de Illuminati, de Builders (eeuwenoude wezens die de oudste beschaving in het universum vormen en regelmatig planeten vernietigen al dan niet creëren), de Inhumans en hun koning Black Bolt, de Avengers en natuurlijk Thanos en de zijnen. Er is zelfs een korte cameo weggelegd voor de Space Knights, wat Skrulls en Abigail Brand, directrice van S.W.O.R.D. (S.H.I.E.L.D., maar dan in de ruimte). In een extra, hieraan verbonden, digitale comic – Against the Tide – zien we de Silver Surfer te maken krijgen met de nakende vernietiging van een Skrull-planeet.

Zoals je wel merkt: Infinity wordt groots. Zeer groots zelfs en zal zich in verschillende uithoeken van het Marvel-universum afspelen. Terwijl de Avengers de ruimte intrekken om de Builders tegen te gaan vooraleer ze de aarde bereiken, heeft Thanos zijn eigen plannetjes met onze planeet. In zijn weg staat dan Black Bolt. Deze algemene plot wisten we al uit het verkooppraatje en wordt in deze issue in feite pas opgezet. Er gebeurt dus nog niet heel veel verder buiten een introductie van de personages en hun motivaties.

Net zoals we van Jonathan Hickman gewend zijn, belooft Infinity een epische saga te worden die speelt met de geschiedenis van het Marvel-universum en naadloos past in de schrijver zijn plannen voor de beide Avengers-reeksen. Toch slaagt hij erin dit eerste deel nog vrij toegankelijk te maken. Mede geholpen door de geweldige tekeningen van Jim Cheung weliswaar, die het geheel er (opzettelijk) doet uitzien alsof het in het Marvel Cinematic Universe zou kunnen plaatsvinden.

 

 

Hoewel Infinity #1 een degelijk instappunt vormt en de hoofdreeks zes delen zal tellen, lijkt het toch wel aan te raden om zeker de tie-ins in Avengers en New Avengers erbij te nemen wil je niets missen. Met dit eerste deel is het event alleszins intrigerend van start gegaan, zelfs al komen we nog niet heel veel nieuws te weten. Aanrader!

Infinity #1 bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   

  Ik vond het ook het beste begin van een event in lange tijden. Ik heb Avengers en New Avengers niet meer gevolgd de laatste maanden, maar nu ik Infinity #1 las en zie waar Hickman naar toe aan het werken is, wil ik echt wel die 2 reeksen ASAP gaan bijwerken zodat ik volledig kan opgaan in dit gebeuren.
 2. avatar
   
  King Eruption

  Dit doet me denken aan de goede ouwe tijd van de Infinity Gauntlet, Infinity Crusade & Infinity Quest. Hopelijk wordt het even goed of beter…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.