0
Posted 19/08/2013 by Axel in Games/Toys
 
 

Kun jij Kotobukiya’s Chun-Li Meester?

Chun-LiHet Japanse Kotobukiya verwent ons volgend jaar met een nieuw Bishoujo-beeld. Na hun succes met Tekken is het nu de beurt aan Street Fighter, één van de best verkochte fighting games aller tijden en moeder van het genre. Over die laatste lees je alles trouwens hier in onze Street Fighter Special.

De knappe, maar gevaarlijke, Chun-Li debuteerde in Street Fighter II in 1991 en wordt sindsdien als een van de meest herkenbare en populaire personages uit de reeks beschouwd. Als Chinese vechtster en undercoveragent, belichaamt ze martial arts en rechtvaardigheid.

Het beeld, gebaseerd op een ontwerp van de Japanse illustrator Shunya Yamashita, toont haar (vechtend met een onzichtbare tegenstander) in één van haar bekende kicks. Eerbiedig aan het bronmateriaal draagt ze haar traditionele blauwe pak, met gele lijnen, haar bruine broek en witte combatschoenen (noem het enkel “F*?! Me” boots op eigen risico!). Aan haar pols vind je uiteraard haar iconische armbanden terug. De afwerking in kledij en gezicht getuigen perfect de kunde die we van Kotobukiya gewend zijn.

Chun-Li meet circa 20 centimeter hoog en rust op een mooie display-stand. Ze zal bijgevolg perfect bij het volgende Street Fighter-beeld van haar Britse collega Cammy passen.

Verkrijgbaar vanaf januari 2014.

Kotobukiya-Street-Fighter-Chun-Li-Bishoujo-Statue-01

Kotobukiya-Street-Fighter-Chun-Li-Bishoujo-Statue-02

Kotobukiya-Street-Fighter-Chun-Li-Bishoujo-Statue-06

 

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?