3
Posted 30/07/2013 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Oktober 2013 (HC/TPB)

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van augustus 2013 voor aankopen in oktober 2013 kan hier gevonden worden: Previews augustus 2013. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

DEADPOOL BY JOE KELLY OMNIBUS HC

DPJKOMNIHC_COV_DMMarvel houdt de interesse in hun Merc with a Mouth hoog. Ze hebben eindelijk een kloeke omnibus gemaakt van de gezichtsbepalende run van Joe Kelly uit de jaren 90. De scepticus kan nu eens zien waar al de poeha om wordt gemaakt. Is deze Deadpool echt zo leuk als men beweert?

 

INHUMANS TP BY RIGHT OF BIRTH

INHUMANSRBTPB_COV1

Wie deze site heeft gevolgd weet dat Marvel binnenkort grootse plannen heeft met de Inhumans. In hun archieven hebben de redacteurs van Marvel nog een tweetal vergeten verhalen gevonden uit 1988 en 1990. Deze bundel bevat o.a. een herdruk van Marvel Graphic Novel #39 en Inhumans: The Untold Saga. Via een trip naar het verleden vertellen ze je eigenlijk alles wat je dient te weten over dit bijzondere ras, nog voordat de Fantastic Four voor het eerst met hen in aanraking kwamen.

 

SMMADDOGTPB_COV

THE AMAZING SPIDER-MAN TP: LIFE IN THE MAD DOG WARD

Over vergeten verhalen gesproken. Wat te denken van deze Life in the Mad Dog Ward-bundel? Spider-Man ging in dit verhaal op de non-fictie toer. De webslingeraar komt in aanraking met twee getraumatiseerde kinderen die waarschijnlijk onterecht weggenomen werden van hun moeder. Peter Parker komt tijdens het onderzoek in een gekkenhuis terecht vol psychoten, dieven en ander gespuis. Hij wordt volgespoten met drugs en moet proberen om dit mysterie op te lossen terwijl hij langzaamaan vergeet dat hij Spider-Man is. Een vreselijk enge comic die op een jonge baard een bijna onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Eerder een thriller dan een superheldencomic…

 

XMNXCORPSTPB_COV

X-MEN TP: X-CORPS

Deze titel scoort hoog op de obscuriteitsladder. Het is de run van Joe Casey en Ian Churchill op Marvel’s Uncanny X-Men. Deze bundel bevat de in widescreen formaat gedrukte Annual uit 2001 waar een bonte stoet van indietekenaars aan meewerkte. En er is een grote rol weggelegd voor Chamber. Eerst als getormenteerde geliefde en later als leider van een paramilitaire organisatie. En dan is daar de meest controversiële X-Men tot nu toe: Stacy X , de mutante prostituee. Deze run brak zorgde er begin jaren 00 (samen met New X-Men door Grant Morrison) bijna voor dat Juniorpress de Nederlandse X-Mannen vroegtijdig moest stopzetten.

 

THE AUTHORITY HC VOL 02

authority2
Frank Quitely, Mark Millar, The Authority. Dit is de comic die de carrière van de Schotse schrijver lanceerde en is eigenlijk gewoon verplicht leesvoer. Heel even was dit de comic waar elke superheldentitel naar moest kijken om te zien hoe het moest.

 

villains

DC NEW 52 VILLAINS OMNIBUS HC
September wordt Villains Month bij DC Comics. Alle booswichten namen tijdelijk de vaste reeksen over. Deze omnibus bundelt al deze issues. Handig voor de mensen die geen berg aan losse issues in huis willen halen maar wel geïnteresseerd zijn in dit gebeuren.

 

134659_s0

JUST IMAGINE STAN LEE CREATING THE DC UNIVERSE HC
Begin jaren 00 begon DC bij wijze van grap aan een experiment. Hoe zou het zijn als Stan Lee, het boegbeeld van Marvel, het DC-universum had geschapen? De oude Marvel-baas was wel in voor een geintje en zette zich aan het schrijven. DC verzamelde een trits tekenaars om hem heen om al zijn schrijfsels te illustreren. Het project was commercieel niet erg succesvol ondanks namen als John Buscema, Jim Lee, Gene Colan, John Cassaday en John Byrne. Deels omdat de verhalen te sci-fi waren en omdat DC-fans niet te spreken waren over de marketing. Dit is nu een herkansing. Wees erbij!

 

164736_s0

LAZARUS TP VOL 01
Greg Rucka en Michael Lark zijn begonnen aan een comic met wederom een vrouwelijke protagonist in de hoofdrol. In een alternatieve toekomst is de wereld opgedeeld tussen een aantal families die economisch de touwtjes in handen hebben. Elke familie benoemt een van hen tot een haast onoverwinnelijke privésoldaat: de lazarus. Deze comic volgt Forever Carlyle, een lazarus die langzaam een geweten ontwikkelt. We waren op de redactionele burelen te spreken over de eerste twee delen.

 

REVIVAL DELUXE HC VOL 01

164741_s0

In een boerendorp komen op een mooie dag alle doden weer tot leven. Nee, niet als zombies. Gewoon als mens en ze gaan verder met leven. Dat is nogal complex, want hoe ga je hier als gemeenschap mee om? De regering doet het dorpje in quarantaine. En tot overmaat van ramp wordt er ook nog eens een moord gepleegd waarbij iedereen, levend of dood, een verdachte is. Er begint nogal wat rumoer rondom deze comic te ontstaan. Wie nu instapt kan zeggen dat hij/zij een van de ontdekkers van deze reeks is.

 

BATTLING BOY HC GN

165278_s0De nieuwste van Paul Pope wordt eindelijk aangekondigd. Wieer meer over wil weten kan natuurlijk eerst dit stukje lezen.

 

STRANGERS IN PARADISE OMNIBUS

strangers in paradiseEen van de grootste comics van de jaren 90 wordt gebundeld in deze massieve softcover omnibus. Het is Terry Moore’s meesterwerk Strangers in Paradise, volgens sommige het mooist getekende liefdesverhaal ooit. Zo ver gaan we niet. Maar het is wel heel goed.

 

THE SUPERMAN FILES HC

165437_s0
Dit boek bundelt alles wat je over de man van staal wil weten. Het is beschreven vanuit het perspectief van Brainiac 5, een lid van het Legion of Super-Heroes (een groep supermensen die duizend jaar in de toekomst leeft en vanuit dat perspectief terugkijkt op ons tijdperk). Waarschijnlijk het boek over comics van deze maand…

 

165308_s0

OMAHA THE CAT DANCER COMPLETE SET VOL 1-8

Toch een beetje cult in deze editie van de maandelijkse aanraders. Omaha The Cat Dancer is voor enkele mensen het voorbeeld van een intelligente comic met seksuele elementen. Anderen noemen het toch vooral kattenporno. Ik heb het nooit gelezen dus vandaar dat ik met de gedachte speel om deze collectie binnen te slepen. Doe verder met deze wetenschap wat je wil, lieve lezer…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar