4
Posted 26/07/2013 by Axel in Tv/Film
 
 

Brainfreeze Badpakkenspecial

Summertime is here.

Welkom bij onze eerste Brainfreeze Badpakkenspecial. Zoals de naam laat vermoeden presenteren we jullie de meest iconische badpakken uit de film- en televisiegeschiedenis. Voor wie niet enkel naar de foto’s staart, geven we ook wat relevante uitleg mee. Licht, luchtig én leerzaam. Meer hoeft dat met deze zuiderse temperaturen niet te zijn.

Brigitte bardot girl in the bikini

Brigitte Bardot, Girl In The Bikini (1952)

We starten ons overzicht met het Franse sekssymbool bij uitstek. Zij introduceerde de bikini bij een groot publiek.

Grace Kelly To Catch A Thief

Grace Kelly, To Catch A Thief (1955)

Voor Grace Kelly prinses van Monaco werd, speelde de Oscarwinnende actrice in heel wat belangrijke films mee. Vooral haar prestaties in de drie films die ze samen met regisseur Alfred Hitchcock draaide blijven tot de verbeelding spreken.

ursula-andress Dr No

Ursula Andress, Dr. No (1962)

Eén van de pivotale momenten in de James Bond-geschiedenis vinden we in Dr. No terug. Toen Ursula Andress in haar witte badpak uit het water rees werd de term “Bondgirl” geboren.

061110-Raquel-Welch-One Million Years BC

Raquel Welch, One Million Years BC (1966)

Playboy noemde Raquel Welch de meest begeerde vrouw van de jaren zeventig, en haar plaats in het pantheon van sekssymbolen lijkt verzekerd. In One Million Years BC introduceert men haar “kledij” als de eerste prehistorische bikini.

Farah Fawcett Charlies Angels

Farrah Fawcett, Charlie’s Angels (1976)

In de jaren 70 mag Farrah Fawcett probleemloos als stijlicoon worden omschreven. Het Farrah-kapsel was bijvoorbeeld bij vrouwen de geprefereerde haardos. Ook van bovenstaande poster werd een record aantal van 12 miljoen exemplaren verkocht.

Bo Derek 10

Bo Derek, 10 (1979)

Grotendeels vergeten is Bo Derek, die dankzij Blake Edwards’ 10 één van de grootste mainstream sekssymbolen van de jaren 80 wordt. Het vleeskleurige badpak werd even iconisch als haar unieke haarstijl.

phoebe_cates_08

Phoebe Cates, Fast Times At Ridgemont High (1982)

Een generatie mannen werd smoorverliefd op Phoebe Cates toen ze in een meest minuscule ensemble uit het zwembad kwam. Hoewel ze die tegen alle verwachtingen afdoet, blijkt het een droom te zijn…

Carri Fischer Return Of The Jedi

Carrie Fischer, Return Of The Jedi (1983)

Hoewel prinses Leia het setje niet op het strand etaleerde, werd dit slavenpakje een culthit. Dertig jaar na datum blijft dit de meest herkenbare bikini in de filmgeschiedenis en zie je ze regelmatig op internationale comicbeurzen opduiken.

pamela-anderson-baywatch

Pamela Anderson, Baywatch (1991)

Wat als je geen acteertalent bezit en het toch wil maken? Dan ga je in Baywatch in badpak rondhossen. Pamela Anderson werd een megaster dankzij het lopen in slow-motion in het overbekende rode lifeguard-zwempak (ja, iedereen keek voor David Hasselhoff natuurlijk).

wild-things-denise-richards-1

Denise Richards, Wild Things (1998)

Mevrouw ex-Charlie Sheen Denise Richards zal nooit als een groot actrice geroemd worden, maar haar rol in Wild Things en vooral haar samenspel met co-actrice Neve Campbell blijft de hoofdreden waarom deze film tot op vandaag nog regelmatig wordt bekeken.

Angelina Jolie in Tomb Raider

Angelina Jolie, Tomb Raider (2001)

Geen enkele badpakkenspecial is compleet zonder Angelina Jolie‘s bijdrage als videogame-icoon Lara Croft.

061110-Kate-Bosworth- Blue Crush

Kate Bosworth, Blue Crush (2002)

Kate Bosworth werd de ultieme surfer chick, waar de nadruk meer op het atletische dan op het voluptueuze ging liggen.

Jessica Alba Into the deep

Jessica Alba, Into The Blue (2005)

Ondanks het feit dat de duikersfilm het slecht deed aan de box office en ze voor haar rol met een Raspberry-nominatie werd beloond, dook Jessica Alba pijlsnel de dromen van menig jonge puber in. Reed Richards wist ins Fantastic Four datzelfde jaar wat hij in huis haalde.

demi Moore Charlies Angels Full Throttle

Demi Moore, Charlie’s Angels: Full Throttle (2003)

Demi Moore als ultieme MILF? Toen de wereld door haar huwelijk met Ashton Kutcher met open mond bleef gapen, etaleerde ze in Charlie’s Angels: Full Throttle probleemloos de reden waarom het jonkie met haar was gehuwd.

halle-berry Die Another Day

Halle Berry, Die Another Day (2002)

Als hommage aan de eerste Bondgirl, droeg Halle Berry ook een gelijkaardige bikini met bijhorend mes aan de riem.

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?