2
Posted 24/07/2013 by Arno in Events
 
 

YouTube presenteert Geek Week


Je hoeft het ons natuurlijk al lang niet meer te vertellen, maar wij geeks zijn f%?!in hot!

Na alweer een immens succesvolle en hopeloos uitverkochte editie van de San Diego Comic-Con zet ook YouTube het sexy fenomeen gekend als “de geek” in de spotlight. Dit doen ze van 4 tot 10 augustus met Geek Week. De week wordt opgedeeld in verschillende themadagen, ons gebracht door een hoop bekende (en uiteraard geeky) YouTube-kanalen.

  • Blockbuster Sunday (host FreddieW): viering van iconische personages, films en shows die geek culture definiëren
  • Global Geekery Monday (host YOMYOMF): anime uit Tokyo, comicbookhelden uit Delhi en Doctor Who
  • Brainiac Tuesday (hosts Veritasium en The Spangler Effect): wetenschap en opvoeding
  • Super Wednesday (host Stan Lee’s World of Heroes): superhelden, het bovennatuurlijke en het vreemde
  • Gaming Thursday (hosts Machinima en Polaris): videogames en door games geïnspireerde reeksen
  • Fan Friday (host Felicia Days Geek and Sundry): sci-fi koken, cosplay and nerddebatten
  • Zaterdag biedt ten slotte alle hoogtepunten van de week

Enkele exclusievere zaken om naar uit te kijken zijn het debuut van de nieuwe trailer voor Marvel‘s Thor: The Dark World en de lancering van 18 Days, een wekelijkse animatiereeks waarin de Schotse comicbookschrijver Grant Morrison (All-Star Superman, Batman Inc.) zijn eigen take op de Indische mythologie biedt met een hervertelling van de Mahabharata, “waarin de tijd van supergoden tot een einde komt en het tijdperk van de mens begint”. Geek Week kan je hier volgen.

Met de inmiddels al jarenlange dominantie van superhelden, sci-fi, fantasy en algemene geek culture aan de filmkassa van Hollywood en in een heleboel tv-series, mogen we gerust stellen dat we vandaag de dag toch wel echt de mainstream geworden zijn. Rejoice!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.