2
Posted 23/07/2013 by Vinnie in Tv/Film
 
 

Wolferick’s Filmgids voor Augustus 2013

Iedere maand komt er een hele waslijst aan films uit, zowel op DVD, Blu-ray, als in de zalen. Om door de bomen het bos (of door het bos de bomen) nog te kunnen zien, zetten we in deze maandelijkse rubriek de belangrijkste op een rijtje.

Nuinbioscoop

WORLD WAR Z

poster world war zNiet de meest intelligente en zeker niet de beste zombiefilm, maar misschien wel diegene met de hoogste entertainmentwaarde. World War Z ‘leent’ bij elke zombiefilm ooit gemaakt en mixt deze ingrediënten tot een ware cocktail. Het hoge budget geeft het geheel een stevige injectie steroïden en dat geeft zijn vruchten af. Dit is veruit de meest grootschalige, ambitieuze zombiefilm ooit gemaakt. Akkoord, het verhaal kon beter, sommige karakters waren overbodig, het plot valt vaak in een diepe valkuil met clichés; maar qua entertainment hebben we er niets op aan te merken. Zet de popcorn maar al klaar en ‘om nom nom nom nom nom.’ 

review knoptrailer knop

 

MAN OF STEEL

poster man of steelIn principe is deze film niet van juli, maar we konden het ons niet laten deze alsnog in de kijker te zetten. Een 75 jaar oude grijsaard rebooten is geen simpele taak. De origine van het karakter moet met zorg behandeld worden, het moet toch vernieuwend zijn voor een nieuw publiek enz. enz… Dynamic Duo Zack Snyder en Christopher Nolan geven Superman de ‘Superhero: Begins’ make-over en creëeren een meer realistische, meer emotionele Supes, die ongetwijfeld het personage opnieuw aantrekkelijk gemaakt heeft voor een nieuwe generatie. Vergeet de campy voorgangers, dit is een superheldenblockbuster om ‘S’ tegen te zeggen.

review knoptrailer knop

 

PACIFIC RIM
poster pacifijavascript:;c rimWat oorspronkelijk beschouwd werd als the blockbuster to end all blockbusters is misschien iets minder goed uitgedraaid dan initieel gehoopt. Maar toch, Transformers meets Godzilla, niveau nihil, actie alom. De veeleisende bioscoopbezoeker zal misschien met popcorn naar ons hoofd smijten, maar de film blijft een waar buffet voor actieliefhebbers. Gigantisch scherm? Check. Übersoundsystem? Check. 3D-bril? Check. Gigantische-monsters-vechten-tegen-gigantische-robots? Ook check.

review knoptrailer knop

 

THIS IS THE END
this is the endDoor ons omschreven als een moderne Some Like it Hot. This is The End is een verrassende film die ongetwijfeld in de toekomst nog meer gading zal vinden als nu. Het is een wansmakelijke film, een aanslag op de zintuigen. Een film die eigenlijk niet zou mogen werken, maar briljant is in zijn opzet. De beste komedie van het jaar, die dit najaar nek aan nek zal gaan met The World’s End.

review knoptrailer knop

 

MONSTERS UNIVERSITY

poster monsters

Bij Brainfreeze hebben we altijd al gehouden van zeemzoete Pixar-tripjes, dus Monsters University werd meteen één van de meest geanticipeerde films van het jaar. Monsters Inc. overtreffen was bijna onmogelijk, maar veel beter dan dit zal het wel nooit worden. Monsters University is ondanks zijn ietwat voorspelbare premisse de beste animatiefilm van het jaar, en slaagt er opnieuw in zowel groot als klein te bekoren. Pixar heeft bewezen dat sequels werken (Toy Story-trilogie) en bewijst nu hetzelfde met prequels. Finding Doryhere we come!

review knoptrailer knop

NieuwopDVDBluray

OZ: THE GREAT AND POWERFUL (vanaf 17 juli)
poster ozEen prequel op één van de meest geliefde Hollywoodfilms aller tijden is gedoemd te falen. Het is dan ook een wonder dat Oz zodanig veel zaken juist doet om hem toch nog geslaagd te noemen. De charme van liedjes en geschilderde decors uit The Wizard of Oz (1939) is ver zoek in dit CGI-fest, maar het uitstekende gebruik van 3D gecombineerd met gedetailleerde en charmante animatiekarakters maakt veel goed. De karakterontwikkeling sluit ook perfect aan bij het origineel, zonder daarvoor in herhaling te moeten vallen.

review knoptrailer knop

 

G.I. JOE: RETALIATION (vanaf 24 juli)

poster gi joe

Wat deze film doet in het lijstje? Geen flauw idee. Wij gaven de film slechts 2,5 sterren, veel bezoekers hadden weinig lovend over de film te zeggen, The Rock,… Maar Hasbro’s speelgoedlicentie kent een rijke geschiedenis in het medium der comics en iedereen weet dat wij enorm veel houden van dat medium. Of het nu goed of slecht is, onze liefde voor het medium kent geen grenzen, dus voegen we dit stukje cinema doen aan onze lijst. Anders zou het ook maar een gat in onze filmverzameling zijn. We raden het wel aan om te wachten op een prijsdaling. Oh, je wilt hem echt ‘bekijken’? Wel, zet dan maar even je verstand op nul, zodat het enkel in rechte lijn kan gaan.

review knoptrailer knop

WordtVerwacht

 

THE WOLVERINE (24 juli)

the wolverineEen absolute no-brainer op een deze site. X-Men Origins: Wolverine was een steek in het hart voor vele Marvel-fans (Deadpool, wat hebben ze met jou gedaan?), maar X-Men: First Class wist ons daarentegen wel van onze stoel te blazen. In afwachting van X-Men: Days of Future Past, de sequel van de prequel (ja, dit is geen typfout), probeert men ‘s werelds bekendste mutant toch nog eer aan te doen in een nieuwe solofilm.

review knoptrailer knop

 

THE LONE RANGER (7 augustus)

the lone rangerOverzee werd de nieuwe film van Gore Verbinski bijna met de grond gelijk gemaakt door scherpe kritieken en een teleurstellende box office. Onderzee was iedereen veel meer lovend. Het is niet meteen de beste film van het jaar, maar qua entertainmentwaarde kan hij zeker tellen. Johnny Depp smoelen zien trekken wordt ook nooit oud.

review knoptrailer knop

 

ELYSIUM (14 augustus)

elysiumNeill Blomkamp heeft met District 9 bewezen dat hij heel origineel uit de hoek kan komen. We zouden zelfs zover durven gaan dat we Blomkamp de Tarantino van de science-fiction kunnen noemen. Een regisseur die weinig geeft om anderen, en gewoon zijn eigen ding blijft doen, wat meestal uitdraait op een hutsepot aan fanboy porn. We hopen dat Elysium voor evenveel leedvermaak kan zorgen als favela’s met garnaalachtige aliens.

trailer knop

 

KICK-ASS 2 (21 augustus)

kick-ass 2De Mark Millar en John Romita Jr.fanboys onder ons weten niet meer waar kruipen van de anticipatie. Wat ons betreft, kon men de eerste film, gebaseerd op de gelijknamige comic, gerust één van de beste superheldenparodieën ooit noemen. Kick-Ass is een genreblender, met heel wat verwijzingen en steken naar andere reeksen en personages. Creatief gebruik van montage, cinematografie en muziek maakte het tot een absolute topper. Hopelijk lost de sequel zijn hoge verwachtingen in…

trailer knop

Welke films wil jij zeker bekijken? Vertel het ons in de comments!

Comments

comments


Vinnie

 
avatar