1
Posted 23/07/2013 by Vinnie in Comics
 
 

SDCC 2013: Fight Club krijgt vervolg als comic, geeft plot vrij


Fight Club was indertijd een absolute kritische en commerciële flop, maar kreeg achteraf plots gading als cultfilm waardoor hij bestempeld werd als ‘onbegrepen’, een fenomeen dat cultgenoot Blade Runner ook ervoer. Veel mensen vergeten echter dat de film gebaseerd is op het gelijknamig boek uit 1996 van schrijver Chuck Palahniuk (It rhymes, so it must be true). Deze schrijver was aanwezig op San Diego Comic-Con en kwam met een wel heel verrassende aankondiging. Op het ‘Ode to Nerds’-panel kwam het nieuwtje, maar het werd pas echt officieel toen de officiële statement van de auteur bekend geraakte:

fight club poster

Het is waar, er komt een graphic novel van Fight Club. Collega-schrijver Chelsea Cain heeft me geïntroduceerd bij een aantal mensen van Marvel, DC en Dark Horse en ze helpen mij bij het proces. Het zal waarschijnlijk een serie boeken worden die het verhaal verderzetten nadat Tyler Durden tot ‘zijn einde’ kwam, al staan die aanhalingstekens er voor een reden. Tyler zal namelijk het verhaal vertellen van binnenuit Jack en wil een comeback. Jack heeft geen flauw idee wat er aan het gebeuren is, Marla verveelt zich dood, hun huwelijk is op de klippen gelopen enz… Maar wanneer hun kind ontvoerd wordt door Tyler zal Jack opnieuw in de wereld van Mayhem gesleurd worden.

De graphic novel zal uiteraard een donker en rommelig verhaal vertellen, anders zou het natuurlijk geen Fight Club heten. Het is echter nog wachten tot 2015 vooraleer we het werk te lezen krijgen. De schrijver heeft nog contractuele verplichtingen met zijn uitgever, maar aangezien het hier om een ‘grafisch boek’ gaat kan het contract nog versoepeld worden. Welke uitgever zal instaan voor publicatie is nog ongeweten.

Gillen van extase is toegelaten. We roepen wel op tot discretie, want sequel of niet, ‘you do not talk about Fight Club.’ 

Comments

comments


Vinnie

 
avatar