1
Posted 20/07/2013 by Brainfreeze in Comics
 
 

SDCC 2013: Een Audiëntie met Joss Whedon


San Diego Comic-Con kent natuurlijk ook de nodige Q&A-panels. Joss Whedon hield er ook één en hoewel hij zei dat er niets nieuws aangekondigd zou worden, verklapte hij stiekem toch wel wat.

Dark Horse-redacteur Scott Alie vertelde dat er gewerkt werd aan een tiende seizoen voor Buffy The Vampire Slayer. In een eerder stadium vertelde Whedon dat seizoen tien waarschijnlijk het laatste Buffy-seizoen wordt. Maar als het publiek massaal aanhaakt, of hij nog wat ideeën krijgt, dan is er ruimte voor meer. Dit bevestigde hij indirect door te zeggen dat Buffy zijn favoriete creatie was en dat hij haar altijd graag zal zien.

Joss Whedon kan er niet mee lachen als anderen voor hem bepalen dat een serie gestopt moet worden. Op de vraag wat hij zou maken met een oneindig budget was het antwoord simpel: “Ik zou de bemanning van de Serenity weer bij elkaar roepen.” Als hij dus de kans krijgt zien we Firefly ook op het grote of kleine scherm weer terug.
dr horrible
Enkele jaren geleden maakte hij op eigen kosten een soort musical getiteld Dr.Horrible Sing-Along Blog.  Deze productie stond een tijdlang online en verdween toen naar de cultbakken van de filmwinkels. Zoals alles wat Whedon maakt vond ook deze serie een eigen publiek dat zeker meer wil. Whedon heeft ook plannen voor een sequel, maar de productie hiervan kan op zijn vroegst pas in 2015 beginnen, als de regisseur/producent door zijn Marvel-werk heen is.

Whedon is blijkbaar ook een liefhebber van animatie. Hij denkt er weleens over na om een grote animatiefilm te maken met een volwassen rating. Er worden veel mooie dingen gemaakt, maar het is hem allemaal wat te melig en te kindvriendelijk.

Maar wat hij het liefst zou doen is iets geheel nieuws creëren. De laatste jaren is volgens hem de nadruk teveel komen liggen op herkenbaarheid. Vroeger was het vooral het aanspreken van het nostalgische publiek, maar nu wordt er veel te veel recyclage op het witte doek geslingerd. Als het maar herkenbaar is. Er is niets mis met bestaand materiaal, maar het wordt tijd voor nieuwe iconen, aldus Whedon.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar