0
Posted 18/07/2013 by Vinnie in Games/Toys
 
 

SDCC 2013: Mobiele Firefly-RPG verschijnt in 2014


Firefly, het space western-drama van oppergeek Joss Whedon (The Avengers, Buffy: The Vampire Slayer), is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een ware cultreeks. Mede dankzij het feit dat Fox ervoor koos de serie te annuleren terwijl er nog drie afleveringen uitgezonden moesten worden. Juich ende vier, want na al die jaren heeft Fox Digital Entertainment aangekondigd dat ze de verhaallijn verder zullen zetten, hetzij in een ander medium.

firefly 2

De naam Firefly Online is namelijk gevallen op San Diege Comic-Con. Het gaat hier om een mobiel spel, dat in de zomer van 2014 op iOS en Android zou verschijnen. Het wordt ontwikkeld door Spark Plug Games (bekend van o.a. Puzzle Quest) en QMXI. De speler zal in de huid kunnen kruipen van een kapitein, die een crew inhuurt en missies leidt, terwijl hij goederen ruilt met andere spelers. Het wordt ook mogelijk om je schip volledig naar wens aan te passen, en om het spel gelijktijdig over meerdere toestellen te spelen. De ontwikkelaar vertelde ons het volgende:

Wij weten hoe groot en krachtig de Firefly-franchise is en hoe machtig de ‘Browncoats’ (een factie van onafhankelijkheidsvechters, nvdr) zijn. Het is altijd onze missie geweest om dit universum tot leven te brengen in elke mogelijke manier. Het idee een interactieve ervaring te creëren waar fans hun eigen Firefly-avontuur kunnen maken is gewoon te mooi voor woorden.

Comments

comments


Vinnie

 
avatar