1
Posted 14/07/2013 by Spine in Comics
 
 

Previews Pre-Orders: 10 Comic Aanraders voor September 2013

jul13

Maandelijks maakt Spine voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij kiest telkens 10 niet te missen nummers uit.

Het orderformulier (pdf) van juli 2013 voor aankopen in september 2013 kan hier gevonden worden: Previews juli 2013. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

THE STAR WARS #1 (OF 8) LUCAS DRAFTTHE STAR WARS #1 (OF 8) LUCAS DRAFT

Dark Horse heeft reeds jaren het voorrecht om vele Star Wars-comics uit te brengen. Deze fakkel zal binnenkort overgedragen worden aan Marvel, maar nu willen ze toch nog hun onuitwisbare stempel drukken door de comicadaptie te maken van “The Star Wars“, de originele screenplay van George Lucas dat aan de basis lag van Star Wars. Annikin Starkiller is de held… Luke Skywalker is een wijze Jedi generaal… Han Solo is een grote groene alien… en de Sith, dat zijn nog steeds de slechteriken. Klinkt allemaal bekend, maar toch net dat tikkeltje anders. Een must voor iedere Star Wars-fan!

 

FOREVER EVIL #1 (OF 7) FOREVER EVIL #1 (OF 7)

September staat bij DC Comics in het teken van de slechteriken – hun zogenaamde Villains Month. Alle gebruikelijke reeksen staan even op wacht en vele slechteriken krijgen hun verhaal verdeeld over meerdere issues van de belangrijkste titels. Zo zijn er bijvoorbeeld Batman #23.1 The Joker en Justice League #23.1 Darkseid. Maar daar blijft het niet bij. Er komt ook een groots opgezet zevendelig event dat het hele DC-universum zal omvatten. De Justice League is dood. De villains erven de aarde! Dit wordt episch!

 

MIGHTY AVENGERS #1 MIGHTY AVENGERS #1

Marvel Comics ziet met hun grootschalig event Infinity de uitgelezen kans om één van hun superheldenteams terug te brengen. Nu dat de gewone Avengers ergens ver weg in de ruimte vertoeven is er niemand om de aarde te beschermen tegen de invasietroepen van Thanos. Hoog tijd dus voor Luke Cage om een nieuw team samen te stellen om zo weerstand te kunnen bieden. De Mighty Avengers zijn terug van weggeweest!

 

BATMAN BLACK & WHITE #1 (OF 6) BATMAN BLACK & WHITE #1 (OF 6)

Dat Batman DC Comics geen windeieren legt zal iedereen ondertussen wel doorhebben. Bij DC zijn ze er van overtuigd dat met pakweg 15 aan Batman gerelateerde titels iedere maand, er nog wel plaats is voor eentje meer. Nu, in dit geval hebben ze misschien wel gelijk want ze brengen Batman Black & White terug in een zesdelige minireeks. De Eisner Award-winnende voorganger is een must voor elke Batman-fan. Hopelijk kunnen ze dat niveau hier opnieuw evenaren!

 

X-MEN BATTLE OF ATOM #1 X-MEN BATTLE OF THE ATOM #1

Terwijl Marvel Comics de Avengers-fans bezighoudt met Infinity laten ze de fans van de mutanten zeker niet in de kou staan. De X-Men zijn namelijk ook alweer toe aan hun eigen event. In Battle of the Atom komen een aantal X-Men uit de toekomst terug naar het heden om te zeggen dat de jonge All-New X-Men dringend weer naar het verleden moeten gaan! Het verleden, het heden en de toekomst botsen dus serieus in dit tiendelig event dat zich zal afspelen in de volgende issues van de verschillende X-reeksen.

 

ALL NEW EXECUTIVE ASSISTANT IRIS #1 ALL NEW EXECUTIVE ASSISTANT IRIS #1

Bij Aspen Comics zitten ze reeds over de helft met hun 10-for-10 jubileumuitgaves. Als hun $1.00-comic voor de maand september starten ze een nieuw volume van de succesvolle beautiful-but-deadly-ninja-action-thriller-reeks Executive Assistant Iris. Eerder moest Iris het reeds opnemen tegen haar voormalige meester, een strategisch genie en de CIA. Nu dat allemaal in het verleden ligt probeert ze te bouwen aan een nieuwe toekomst. Maar ze komt er al snel achter dat die alles kan zijn… behalve veilig! Met schrijver Brian Buccellato (The Flash, Black Bat) voegt Aspen Comics toch weer een indrukwekkende naam toe aan hun team.

 

GOD IS DEAD #1 (OF 6) GOD IS DEAD #1 (OF 6)

Jonathan Hickman heeft menig fan achter zich geschaard door zijn epische verhaallijnen in Marvel’s Fantastic Four enkele jaren geleden en de nieuwe Avengers-reeksen van nu. Zijn nieuwe westernreeks East of West bij Image Comics wordt ook erg goed onthaald, aar hij heeft nog meer in petto voor ons. Voor uitgeverij Avatar Press schrijft hij nu God Is Dead. Wanneer de oude Goden terugkomen en hun domein – de aarde – terugeisen van de mensheid ontaardt de gehele maatschappij in volledige anarchie. Kunnen sterfelijke wapens de strijd aan tegen de tweede komst van de Goden?

 

ETERNAL WARRIOR #1 ETERNAL WARRIOR #1

De mensen bij Valiant Entertainment bouwen gestaag verder aan hun nieuwe, succesvolle universum. Ze gaan duidelijk voor kwaliteit en niet kwantiteit want meer dan een jaar na hun relaunch met niets dan lovende kritieken voor alle reeksen, is Eternal Warrior nog maar de zevende maandelijkse reeks die ze lanceren. Gilad Anni-Padda vocht gedurende tien millennia duizenden veldslagen en zag zo de duisterste en meest mysterieuze hoeken van de geschiedenis. Nu leidt hij het afgezonderde leven van een kluizenaar, maar wanneer een bloedvete uit het verleden terug te voorschijn komt, moet hij beslissen of hij terugkeert naar een leven gevuld met oorlog… voor het kind dat hem zoveel duizenden jaren geleden verraadde!

 

RAT QUEENS #1 (MR) RAT QUEENS #1 (MR)

Image Comics presenteert “booze-guzzling, death-dealing battle maidens-for-hire” oftewel de Rat Queens! En als daar de vier karaktertypes nog eens bijgehaald worden: een Rockabilly Elven Mage, een Hipster Dwarven Fighter, een Atheist Human Cleric en Hippy Hobbit Thief… klinkt geweldig toch? Dit is er zo eentje waarvan de introtekst je ofwel meteen aanspreekt ofwel totaal niet interesseert. Voor de fantasy geeks onder ons is dit vast een zeker een must. Lees gewoon het bijhorende tekstje en maak je besluit.

 

SUPER #1 SUPER #1

Super! kan misschien wel eens dé verrassing van September worden. Het is de allereerste comic van de nieuwe uitgeverij Unlikely Heroes Studios en hun project werd mogelijk gemaakt omdat ze via hun Kickstarter-project voldoende financiën wisten op te halen. De eerste issue zal maar liefst 52 pagina’s tellen en toch niet meer gaan kosten. Voor wie het aandurft, ligt hier een volledig nieuw universum te wachten, met totaal nieuwe superhelden. Wie eens wil proeven vind hier alvast een zes pagina’s tellend voorsmaakje.

 

Had je graag andere comics gezien in deze selectie? Horen er enkele titels absoluut niet in voor te komen? Ben je het volledig eens met dit lijstje? Heb je iets nieuws ontdekt? We horen het graag in de comments!

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.