Random Article


Marvel wordt “Inhuman” in December

 


3
Posted 11/07/2013 by

inhumansIn december ondergaat het Marvel-universum alweer een grote status quo verandering met het Inhumanity-event. Hierbij zal Inhuman, een nieuwe serie geschreven door Matt Fraction (Invincible Iron Man, Fantastic Four, Fear Itself) een zeer grote rol spelen. Hierin staan uiteraard de Inhumans, onder leiding van de machtige koning Black Bolt (en mogelijk Marvel’s nieuwe filmsterren voor Phase Three), centraal.

Marvel’s Inhumans verschijnen al in de comics sinds 1965 (Fantastic Four #45, om precies te zijn, al verschenen enkele leden en plaatsen al vroeger). Het draait hier om een genetisch geavanceerd ras, die het resultaat zijn van experimenten op primitieve mensen door de buitenaardse Kree. De Inhumans ontwikkelen superkrachten na blootstelling aan het mutageen gekend als de Terrigen Mists en leefden gedurende een lange tijd op aarde (in de stad Attilan), alsook een hele poos op de maan, Atlantis en in de ruimte. Ze verkregen een viertal soloreeksen (nooit langer dan 12 delen), behielden sterke banden tot de Fantastic Four en Avengers, iets minder goeie tot de mensheid en speelden een rol in verschillende Marvel-events.

Black Bolt belooft een grote speler te worden in het opkomende Infinity, waar de kosmische überschurk Thanos de aarde zal aanvallen en de Avengers aan de andere kant van het heelal zitten. Als gevolg hiervan zal Black Bolt, wiens stem enorme vernieling kan aanrichten, de Terrigen Mists op de aarde loslaten. Alle (aanvankelijk menselijke) afstammelingen van de Inhumans zullen hierbij krachten verkrijgen, die afhankelijk zijn van hun persoonlijkheid. Na de recente wedergeboorte van het mutantenras in de X-Men-reeksen komt er dus nog eens een nieuw (reken maar door velen gehaat en gevreesd) superras bij.

MARVEL-INHUMANITY

Dit zal tot gevolg hebben dat de Inhuman Royal Family, bestaande uit o.a. Black Bolt, Medusa, Gorgon, Triton en co, niet de enige focus van Inhumanity wordt. Het Inhumans-ras zal nu verschillende fracties kennen die niet altijd evengoed met elkaar verenigd kunnen worden. De uitgebreide historiek, politieke machtsspelletjes, familiebanden en intriges die hieruit voortkomen zorgen ervoor dat de reeks nu al omschreven wordt als Marvel’s equivalent van Game of Thrones.

Bij de onthulling van Inhumanity in Entertainment Weekly werd een door Steve McNiven (Civil War, Old Man Logan) getekende image vrijgegeven. Hierop zien we, naast enkele bekende Marvel-superhelden, Inhumans en Angela, een nieuw pak voor Wolverine, een Spider-Man in zijn klassieke kostuum en een uit de dood/al dan niet alternatieve realiteit terugkerende Nightcrawler.

Zeer origineel klinkt het allemaal hoe dan ook niet. De plot van Black Bolt die de Terrigen Mists loslaat op de aarde en hierbij iedereen superkrachten schenkt werd in 1999 al gebruikt in Earth X, dat naast een alternatieve toekomst voor het Marvel-universum, ook een heuse geschiedenisles bood. Hiermee verkregen we wel één van de beste Marvel-verhalen aller tijden, dus wie weet…

Inhumanity barst lost in december. Hieronder kan je de bejubelde Inhumans Marvel Knights-reeks uit 2000, alsook Earth X, bestellen ter voorbereiding.

Inhumans by Paul Jenkins & Jae Lee HC bij archonia.com

Earth X bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


3 Comments


 1. avatar
   
  Donnie Darko

  Is dat daar nu om de 3 maanden een event?
  Ik kan niet meer volgen…
 2. avatar
   
  Ctulu

  Lap, Infinity is half z’n gat begonnen en ze komen al met de next ‘big thing’. I’m out …
 3. avatar
   
  Waldojeffers

  Hmm, ondertussen blijkt dat dit niet echt een event is maar eerder een gevolg van Infinity zoals Decimation na House Of M of Heroic Age na Siege (of zelfs Dark Reign na Secret Invasion). Niet echt abnormaal eigenlijk: event met een ‘nieuwe status quo’-serie erna. Het is dat Age Of Ultron er dit jaar nog bijzit dat het nu echt wel veel laat lijken. Maar ja, als dit nu eens op tijd was afgeraakt enkele jaren geleden…

  Zag net wel op newsarama dat er wel degelijk een reden is om dit wel te lezen. Als tekenaar krijgen we namelijk Joe Madureira. Als ie effectief alle issues kan tekenen (met Joe Mad weet je nooit natuurlijk), is dit toch wel echt iets om naar uit te kijken. Visueel wordt dit absoluut top!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.