2
Posted 08/07/2013 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor September 2013 (HC/TPB)


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van juli 2013 voor aankopen in september 2013 kan hier gevonden worden: Previews juli 2013. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).


AVENGERS: KREE/SKRULL WAR TP ALL NEW EDITION
AVNKSWTPB_cover

Misschien heb je ooit eens van deze verhaallijn gehoord? Of je las onze reviews van Age of Ultron en je realiseerde jezelf dat er een verwijzing in zat naar dit gebeuren. Marvel denkt met je mee en brengt weer een herdruk uit van deze Avengers-verhaallijn. Enkele van de grote namen uit Marvel’s Bronze Age zoals Roy Thomas, Neal Adams en John Buscema komen hierin voorbij. Goed, het is te merken dat dit verhaal oorspronkelijk werd gemaakt in de jaren zeventig. Maar ik denk dat het nog steeds prima leesbaar is.

 

SPIDER-MAN 2099 TP VOL 02

SM2099V2TPB_COV1_col
Spider-Man gecombineerd met een vleugje science-fiction. Het is een reeks uit de jaren negentig die ten onrechte over het hoofd wordt gezien. De eerste paperback viel in de smaak. Het is een no-brainer dat deze natuurlijk ook op het verlanglijstje wordt gezet.

 

BATMAN INCORPORATED HC VOL 02: GOTHAM’S MOST WANTED (N52)
BMINC_v2-Cv
Grant Morrison, Batman. Verdere uitleg is overbodig. Wanneer je zijn run tot nu toe hebt gevolgd dan koop je dit.

 

JUSTICE LEAGUE OF AMERICA HC VOL 01 (N52)
Coors_RecycleLockup_Master_2
Op de redactie noemde we dit cynisch een DC-versie van Marvel’s The Ultimates. Het is de Justice League, maar dan wat rauwer en realistischer. Wanneer DC’s mooiste jongens en meisjes je niet direct aantrekken dan is dit groepje,  bestaande uit DC’s meest gevaarlijke helden, een goed alternatief. Schrijver is Geoff Johns en het tekenwerk is van David Finch. Een review van de eerste issue lees je hier.

 

LOIS LANE: A CELEBRATION OF 75 YEARS HC
lois-lane-Celebration
Met al de aandacht voor het jubileum van Superman zouden we bijna vergeten dat de man van staal een stuk minder interessant is zonder deze vrouw om hem heen. Deze omnibus bevat de beste verhalen van de voorbije 75 jaar, waarin de vurige Daily Planet-journaliste de hoofdrol voor zich opeiste.

 

SANDMAN: ENDLESS NIGHTS TP NEW EDITION (MR)
Endless-cover
Vele jaren nadat de gevierde schrijver Neil Gaiman zijn Sandman afsloot keerde hij weer terug naar het universum voor een aantal korte verhalen. Gaiman’s mijmeringen worden van beelden voorzien door toptekenaars als Frank Quitely en Milo Manara…

 

LOST VEGAS TP
lostvegas-tpb_cover
Een gehaaide gokker moet zijn schulden afbetalen door te werken in een intergalactisch casino. Het spreekt voor zich dat hij andere plannen heeft en een grote kraak voorbereidt. De makers van deze comic, Jim McCann en Janet Lee, wonnen al eens een Eisner Award voor hun comic Return of the Dapper Men. Kwaliteit verzekerd? Laat ik eens opportunistisch zijn en deze stelling beantwoorden met “ja!”

 

ART OF SEAN PHILLIPS HC (MR)
artofseanphillipscovB
De veelzijdige Engelse tekenaar Sean Phillips is vooral bekend van zijn vele samenwerkingen met Ed Brubaker. Dit boek bundelt het beste werk van zijn carrière en laat de lezer genieten van al zijn platen en schilderijen. Verplichte kost voor de liefhebber van artistieke hoogstandjes.

 

RASL COMP HC
rasl
Nadat Jeff Smith klaar was met Bone wilde hij het over een andere boeg gooien. Even wat meer realisme. Een comic die gaat over een kunstdief en de pijn waaraan hij lijdt vanwege zijn bijzondere uitrusting waarmee hij tussen dimensies kan reizen. Hij wordt achterna gezeten en moet oppassen dat hij niet alleen zijn leven, maar ook zichzelf verliest tijdens zijn vluchtpogingen. En dan is daar ook nog een meer dan interessante bijrol voor het werk van Nikola Tesla. Deze kloek editie is overigens in full color.

 

LOUIS RIEL: A COMIC STRIP BIOGRAPHY TP 10TH ANNIVERSARY EDITION 
riel
Wie het heeft over de westerse geschiedenis heeft het toch vooral over Europa en de VS. Niet geheel ten onrechte, maar in andere westerse landen is ook wel wat gebeurd. De  tekenaar Chester Brown maakt een biografie van de Canadese rebel Louis Riel en werpt een nieuw licht  op zijn motivatie om een opstand te beginnen…

 

MARADA THE SHE WOLF HC (RES) (MR)
125808_s0
Chris Claremont en John Bolton komen met een sword and sorcery-verhaal dat nog het meeste weg heeft van een kruising tussen Prince Valiant en de verhalen van Duizend en Eén Nacht. Het verhaal is bijna dertig jaar oud maar het schilderwerk van Bolton is tijdloos. Bovendien maakte Claremont dit verhaal in zijn toptijd. Hij vierde op dat moment net zijn eerste successen met Marvel’s Uncanny X-Men. Volgens eigen zeggen ligt dit genre hem het beste. Ik ben benieuwd of dit te zien zal zijn in het uiteindelijke album…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar