2
Posted 23/06/2013 by Spine in Comics
 
 

Previews Pre-Orders: 10 Comic Aanraders voor Augustus 2013

jun13

Maandelijks maakt Spine voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij kiest telkens 10 niet te missen nummers uit.

Het orderformulier (pdf) van juni 2013 voor aankopen in augustus 2013 kan hier gevonden worden: Previews juni 2013. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

 

infinity INFINITY #1 (OF 6)

Deze kon natuurlijk niet ontbreken. Marvel gaat deze zomer verder met hun focus op het kosmische aspect van het Marvel-universum. Dat Thanos erg populair is na die befaamde eindscène van The Avengers, staat buiten twijfel. Dat hij nu dan ook mag terugkomen als grote villain voor het “grootste Marvel-event aller tijden” (waar hebben we dat eerder gehoord?) was ergens wel te verwachten. Maar als we het allemaal gewoon even nuchter bekijken, klinkt de opzet van dit event nog wel best interessant!

 

halo-1 HALO INITIATION #1 (OF 3)

De videogame Halo is eerder al geadapteerd geweest naar het comicbookmedium. Deze comics werden via Marvel Comics verdeeld maar nu gaat de licentie van Halo over naar Dark Horse. Dark Horse gaat binnenkort hun licentie voor Star Wars verliezen aan Marvel nu dat Disney LucasFilm heeft opgekocht. Misschien is dit hun manier om een beetje payback te krijgen? Het ziet er in ieder geval naar uit dat Dark Horse een focus gaat leggen op de videogamefranchises, want deze maand is er ook reeds het begin van een Mass Effect ongoing-reeks. Nu, de verschillende Halo-games waren allemaal erg leuk en de comics waren zeker het lezen waard. Dus deze gaan we ook uitproberen!

 

lkalpha-1 LOCKE & KEY ALPHA #1 (OF 2)

Als je IDW‘s Locke & Key reeds volgt kwam dit zeker en vast pijnlijk aan: de serie gaat finaal stoppen. Als je de reeks nog niet volgt, dan wordt het hoog tijd dat je eerste trade eens uitprobeert. Dit is echt een topreeks en ergens is het jammer dat het moet eindigen. Maar zo te horen gaat het eindigen in stijl met 2 oversized issues en met een écht einde. Als je het verhaal tot nu toe volgde in trade-formaat, valt het misschien te overwegen om die laatste twee issues toch als losse comic te kopen. Want het gaat razend spannend worden!

 

ta1 THUNDER AGENTS #1

T.H.U.N.D.E.R. Agents is een team dat al een heel lange geschiedenis kent. Ze gaan helemaal terug tot de jaren 60 maar kenden sindsdien een heel troebele publicatie. Vele uitgeverijen probeerden, maar weinig slaagden. Gedurende pakweg het laatste decennium had DC Comics de licentie in handen en zij slaagden er toch in om een aantal goede verhaallijnen te publiceren. In 2012 ging die licentie echter over naar IDW Publishing en dat resulteert nu in deze nieuwe nummer #1. Wij zijn erg benieuwd of IDW zal slagen, daar waar anderen faalden.

 

bloodshot0 BLOODSHOT #0

Valiant Entertainment is goed bezig, dat mag nu toch wel duidelijk zijn. Net zoals andere uitgeverijen brengen zij nu een reeks origin stories uit van hun protagonisten onder de noemer “#0 issue“. In juli is het de beurt aan de supersoldaat Bloodshot en zullen we het echte verhaal achter deze killing machine te weten komen. Deze reeks is samen met Harbinger toch wel van het beste dat Valiant momenteel te bieden heeft, dus verdient echt wel een plaatsje in deze lijst.

 

overtaken1 OVERTAKEN #1 (OF 5)

Oh my god, is hij nu alweer daar met zijn Aspen Comics-aanraders?”, hoor ik je al denken. Wel ja, sorry, maar voor een coverprijs van $1 dollar en het gegeven dat het allemaal afgeronde verhalen zullen zijn met een beperkt aantal issues per reeks, maakt het iedere maand toch wel heel verleidelijk om ze uit te proberen. Dat Aspen Comics experimenteert met een gevarieerde line-up mag nu wel duidelijk zijn. Ninja’s, dames in bikini’s, futuristische hackers, magiërs, noem maar op, ze passeren allemaal de revue. Deze maand krijgen we een sci-fi thriller voorgeschoteld die – naar hun woorden – ons van onze adem zal beroven en ons zal doen snakken naar meer.

 

robocop1 FRANK MILLER ROBOCOP LAST STAND #1 (OF 7) (MR)

Ok, dus Frank Miller, je weet wel, die kerel die Sin City en 300 schreef, had een screenplay klaar voor een RoboCop-film. Maar het werd destijds afgewezen. Nu dat er weer een verhoogde interesse is in de franchise, vanwege de nieuwe RoboCop-film in de maak, zal Miller zijn verhaal dan toch tot leven komen. Niet op het witte scherm, maar wel op de pagina’s van een comic. Dit gaat niet te missen zijn! Bestel hem nu. You have 10 seconds to comply.

 

shahrazad0

SHAHRAZAD PROLOGUE

Er zijn veel “tits ‘n ass“-comics op de markt als je het nuchter bekijkt. En geef nou toe, je kijkt toch altijd wel een seconde langer naar die covers, ook al ben je niet echt geïnteresseerd in het genre. Maar soms komt er toch eentje voorbij waar je dan toch net dat beetje langer naar kijkt. Is het omwille van die nauwelijks uitspreekbare titel? Of het creatieve team tot wel tot de verbeelding spreekt? In ieder geval, je gaat er eens verder op in en leest een interview met de uitgeverij waar wat meer informatie wordt meegedeeld dan in het bijhorende tekstje in de Previews-catalogus. En dan ben je plots geboeid en komt hij toch op je preorderlijst terecht. Toch de proloog tenminste. Om het eens uit te proberen en dan zien we daarna wel weer.

 

saga13SAGA #13 (MR)

Van deze reeks heb je ondertussen vast en zeker wel eens gehoord. Brian K. Vaughan en Fiona Staples hebben hier een instant klassieker neergezet en na 12 issues blijft de reeks lovende kritieken ontvangen. Heb je de eerste losse delen gemist en ben je meteen naar de trade paperbacks over moeten gaan, dan is dit de uitgelezen kans om in te pikken bij de maandelijkse uitgaves. Saga gaat er namelijk deze zomer weer even tussen uit, zodat je voldoende tijd heb om de twee trades te lezen (de tweede is trouwens net van deze week uit) en dan kan je vanaf september je maandelijks verheugen op het nieuwe deel in plaats van halfjaarlijks.

 

sidekick1 SIDEKICK #1 CVR A MANDRAKE (MR)

Sidekick lijkt weer zo eentje waar je tijdens een eerste doorkijk van de honderden aangekondigde titels gewoon los over heen leest. De titel is eerlijk gezegd niet zo catchy en het tekstje boeit ook weer niet echt. Maar toen forumlid Ctulu dit bericht postte op het Brainfreeze-forum met daarin een uitgebreidere uitleg van het concept door schrijver J. Michael Straczynski, kom je er toch achter dat er meer achter zit. Toch wel het proberen waard lijkt me.

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.