1
Posted 20/06/2013 by Killian in Tv/Film
 
 

James Gandolfini Overleden

James GandolfiniDe 51-jarige acteur James Gandolfini overleed gisteren aan een hartaanval tijdens een vakantie in Italië. Zijn dood werd bevestigd door HBO, het netwerk waarvoor hij Criminal Justice zou maken, een nieuwe reeks die onlangs de goedkeuring kreeg. De acteur was natuurlijk vooral bekend als de man die Tony Soprano vertolkte in HBO’s maffiaserie The Sopranos. De reeks liep van 1999 tot 2007 en belichtte het leven van een maffiabaas met familiale en psychologische problemen. Het leverde de acteur lof op van publiek en collega’s, drie Emmy Awards en een Golden Globe.

James Gandolfini was echter ook nog in heel wat andere producties te zien. Zo was hij één van Tony Scotts favoriete acteurs (True Romance, Crimson Tide, The Taking of Pelham 1 2 3) en was hij de stem van Carol in Where the Wild Things Are. Hoewel hij vooral herinnerd zal worden voor zijn rollen in misdaadproducties was hij een veelzijdig acteur die ook op de planken zijn strepen verdiende.

Vorig jaar had hij nog bijrollen in o.a. Killing Them Softly en Zero Dark Thirty en dit jaar kreeg hij een rol in The Incredible Burt Wonderstone. Zijn laatste film, Animal Rescue, verschijnt in 2014 in de zalen. James Gandolfini werd slechts 51 jaar en laat twee kinderen en een echtgenote na. Vanuit de filmwereld kwamen reeds verschillende reacties op het droeve nieuws.

A lovely man and a huge talent

Richard Kelly (regisseur Donnie Darko)

You created an icon. And you cut to black way too soon

Damon Lindelof (schrijver van Prometheus en Star Trek Into Darkness, verwijzend naar de laatste aflevering van The Sopranos)

Massive blow to the acting community today … the passing of James Gandolfini. So talented. My heart goes out to his family

Samuel L. Jackson

We lost a giant today. I am utterly heartbroken

Lorraine Bracco (psycholoog Dr. Melfi in The Sopranos)

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.