1
Posted 19/06/2013 by Arno in Comic Cons
 
 

Erik Larsen komt naar F.A.C.T.S. 2013

SavageDragon

ErikLarsen

De organisatie van F.A.C.T.S. – het grootste comics-, sci-fi, en animefestival in de Benelux – heeft opnieuw een nieuwe naam bekendgemaakt voor haar 20ste editie. Het draait hier om niemand minder dan de Amerikaanse comicbookartiest, -schrijver en -uitgever Erik Larsen.

Larsen werkte al aan reeksen als DC‘s Aquaman en The Outsiders en Marvel‘s Punisher en Marvel Comics Presents. Hij heeft er begin jaren 90 een memorabele run op The Amazing Spider-Man opzitten en was één van de artiesten die Marvel verliet om in 1992 Image Comics op te starten. Hier startte Larsen zijn bekendste creatie: The Savage Dragon. De reeks is momenteel, samen met Todd McFarlane’s Spawn, de enige Image-reeks die vandaag nog steeds gepubliceerd wordt. Maar, in tegenstelling tot Spawn, schrijft en tekent Larsen de reeks nog altijd zelf. Een nieuw deel verschijnt op vrij consistent basis, wat Larsens run op The Savage Dragon een werkelijke titanenprestatie maakt. Gedurende de periode 2004-2008 fungeerde Larsen eveneens als uitgever van Image Comics. Een positie die hij sindsdien afstond aan Eric Stephenson.

Erik Larsen vervoegt op F.A.C.T.S. comicbookartiesten als Alex Maleev (Daredevil, Alias), J.G. Jones (Final Crisis, Wanted), Des Taylor en Emanuela Lupacchino (X-Factor, Harbinger) en acteurs/actrices Julie Benz (Defiance) en Michael Biehn (The Terminator, Aliens).

F.A.C.T.S. 2013 vindt plaats op 19-20 oktober in Flanders Expo te Gent. Meer info en tickets vind je op de officiële site.

larsen-sinister-sixsm23 savageDragon4

SavageDragon2SavageDragon1

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.