0
Posted 31/05/2013 by Arno in Comics
 
 

Geweld tussen Superhelden in Hollywood neemt toe


confessionsofasuperhero

Uit de docu Confessions of a Superhero (2007)

In een recente reportage van CBS Los Angeles wordt duidelijk dat een haast universele regel uit de comics, die bepaalt dat wanneer superhelden elkaar voor het eerst ontmoeten ze allereerst een gevecht houden (aka een superhero slugfest), ook in het echte leven lijkt te gelden.

Je kent ze wel, die straatartiesten verkleed als bekende superhelden van DC of Marvel, waarmee je als toerist op de foto kan in ruil voor een fooi. Haast nergens is de concentratie superhero impersonators groter dan in Hollywood, Los Angeles. Onlangs ontstond er hier een vechtpartij/mini turf war met minstens één Spider-Man en twee Captain America’s. Onder meer Batman werd als getuige opgeroepen. Eerder kwamen ook al berichten in de media van gauwdieven en geweldplegers verkleed als Spider-Man op  Hollywood Boulevard, LA en Times Square, New York.

Op het einde van het nieuwsbericht wordt de vraag gesteld of de stad het doen en laten van deze superhelden misschien maar eens moet beginnen reguleren vooraleer het uit de hand loopt. Superhelden die restricties worden opgelegd door de staat? Waar hebben we dat nog gezien?

DC WatchmenCIVWAR_CVRS.inddDC Kingdom Come

Oh, juist…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.