Random Article


Officieel: Grant Morrisons Zenith zal volledig herdrukt worden

 


2
Posted 29/05/2013 by

zenithcompleteWe schreven eerder al over een mogelijke herdruk van Zenith, het eerste grote superheldenwerk van de Schotse schrijver Grant Morrison (All-Star Superman, Batman Inc., New X-Men) en nu is het eindelijk zover. Uitgeverij Rebellion heeft officieel aangekondigd dat ze Zenith, dat in 1987 begon in het Britse sciencefictionmagazine 2000 AD, in haar totaliteit zullen uitgeven in één grote 480 pagina’s tellende hardcover. The Complete Zenith zal 100 Britse pond kosten en vanaf 1 juli rechtstreeks voor te bestellen zijn via de website van 2000 AD. Let wel op: er zullen maar 1.000 exemplaren beschikbaar gesteld worden.

Zenith werd gecreëerd door Grant Morrison, Brendan McCarthy en Steve Yeowell. De reeks handelde over een jonge, arrogante Britse popster met superkrachten en werd een lichtere tegenhanger voor de meer duistere en grimmige superheldenverhalen die in de jaren 80 het genre domineerden. Heel wat van Morrisons typische ideeën rond de superheld en het medium der comics vind je hierin al terug. Zenith kende vier fasen en nog enkele later gepubliceerde kortverhalen, waaraan ook Mark Millar (The Ultimates, Kick-Ass) meeschreef.

De reeks werd eerder al herdrukt eind jaren 80, maar daarna werden de herdrukken tegengehouden door een rechtenkwestie tussen Morrison en de uitgever. Het persbericht van 2000 AD/Rebellion stelt dat Morrison en Yeowell op de hoogte zijn gesteld van de plannen om de reeks in haar totaliteit uit te geven, maar of ze effectief hun toestemming hiervoor hebben gegeven is nog niet geweten.

The Complete Zenith is vanaf 1 juli voor te bestellen en zal worden uitgegeven op 1 december. Er snel bij zijn is echter de boodschap! Bezoek de officiële 2000 AD-website hier.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   

  Als ze het prijskaartje gelijkstellen aan gelijkaardige comics ga ik er mij eentje bestellen, gewoon om eens iets zeldzaam te hebben. Ik vrees echter dat dit vooral voor verzamelaars zal zijn die er redelijk wat geld voor overhebben :(
 2. avatar
   
  Donnie Darko

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.