3
Posted 08/05/2013 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juli 2013 (HC/TPB)

diamond previews juli 2013

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van mei 2013 voor aankopen in juli/augustus 2013 kan hier gevonden worden: Previews mei 2013.
Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

Marvel Comics:

marvel juli

DR. STRANGE AND DR. DOOM TP: TRIUMPH AND TORMENT

Roger Stern en Mike Mignola vertellen een verhaal over een ongewone samenwerking. Ieder jaar tijdens de midzomernacht reist Doctor Doom af naar de duistere krochten van de hel. Daar bindt hij de strijd aan tegen het kwaad om de ziel van zijn moeder te bevrijden. Dit jaar krijgt hij gezelschap van Doctor Strange.

SAVAGE WOLVERINE VOL. 1: KILL ISLAND PREMIERE HC

Frank Cho, meester van monsters en schaarsgeklede dames heeft nu een eigen Wolverine-serie. Moet ik echt meer uitleggen? Laat ik mezelf anders uitdrukken: boobies en dinosaurussen (en Wolverine).

GUARDIANS OF THE GALAXY PREMIERE HC VOL. 1: COSMIC AVENGERS

FF_OMNI_V1_2NDED_coverEen Guardians of the Galaxy-film is in voorbereiding voor volgend jaar. Daar hoort uiteraard de lancering bij van een nieuwe serie. Dit keer zijn Brian Michael Bendis en Steve McNiven opgetrommeld om te laten zien dat het ze menens is. Levert het ook een goede comic op? Yours truly hoopt het deze zomer uit te vinden.

FANTASTIC FOUR OMNIBUS HC VOL. 1

Een kloeke omnibus die de eerste dertig issues van de Fantastic Four opnieuw in full color herdrukt. Ontdek zelf wat de verhalen van Stan Lee en Jack Kirby zo bijzonder maakte. Dit is de Fantastic Four zoals ze horen te zijn en de start van het Marvel-universum zoals we dat nu kennen. Zelf las ik deze verhalen al eens in een Essential. Maar ja, die krengen waren zwart-wit…

DC Comics:

BM_COW-Book_Mask

BATMAN: THE COURT OF OWLS BOOK & MASK SET (N52)

De New 52 Batman-hype is aan je voorbij gegaan? Geen nood, de eerste paperback wordt herdrukt en je krijgt er nu ook een Court of Owls-masker bij. Een ideaal hebbedingetje om midden in de nacht op je hoofd te zetten en dan aan te bellen bij je comicbooklezende vrienden…

DC juli

NIGHTWING: OLD FRIENDS NEW ENEMIES TP

We houden een beetje van obscure comics. Deze bundel bevat één van de eerste solo-optredens van Nightwing. Wie houdt van een nostalgisch tripje naar de jaren tachtig en een fan is van ex-Robin Dick Grayson kan zich hier best aan wagen. Sterker nog, ik doe het ook!

SHAZAM HC VOL. 1 (N52)

De back-up uit Justice League wordt nu gebundeld in een eigen trade. Geoff Johns en Gary Frank vinden Billy Batson, de voormalige Captain Marvel/nu Shazamopnieuw uit voor DC’s New 52. Ik vond deze strip beter dan de eigenlijke Justice League-reeks waar het in werd voorgepubliceerd.

Dark Horse:

dark horse juli

 SMOKE/ASHES LTD HC

Sinds het einde van 2011 volgde ik dit voormalige Kickstarter-project van Alex de Campi. Dark Horse heeft nu niet alleen de publicatierechten gekocht van Ashes maar ook van de prequel Smoke. Ondergetekende was een groot fan van Smoke. Hoewel de albums mijn kast al sieren zal het me niet verhinderen om deze bundel aan te schaffen.

SIN TITULO
We schreven hier al eens over in een eerder stadium. Wie nieuwsgierig is geworden heeft nu dus de kans om een papieren versie op te pikken…

IDW Publishing

155213_s0

BEST OF MILLIGAN & MCCARTHY

Peter Milligan en Brendan McCarthy zijn verantwoordelijk voor veel comics die je cult zou kunnen noemen. Zelf ken ik de titels niet. Maar veel comicmakers spreken lovend over Rogan Gosh, Skin of Paradax . En wie ben ik om deze kenners niet serieus te nemen?


BOOM! Studios:

155914_s0DAMNED TP VOL. 01

Mike Zeck en Steven Grant leerden Marvel in de jaren 80 hoe je een Punisher-comic maakte. Damned is hun eigen werk en tapt uit hetzelfde noirvaatje. Wie hield van Punisher: Circle of Blood of de Parker-boeken is aan zichzelf verplicht om deze comic binnen te halen.


Fantagraphics:

156024_s0AL FELDSTEIN: CHILD OF TOMORROW HC

Fantagraphics komt met een verzameling comics van Al Feldstein. Veel mensen kennen hem als editor van het invloedrijke Mad! Magazine. Maar de man was zelf een begaafd tekenaar. Wie houd van science-fiction uit de jaren vijftig/zestig en niet wordt afgeschrikt door een choquerend einde doet hier geen verkeerde koop aan.

Oni Press:

156068_s0STUMPTOWN VOL. 2

De tweede bundel van Greg Rucka‘s en Matthew Southworths detectivereeks. De kittige Dex Barrios krijgt een nieuwe zaak. Een rockster is op zoek naar haar verdwenen gitaar. Hoe moeilijk kan dat zijn?
Sinds Queen & Country ben ik een fan van het eigen werk van Greg Rucka. In het eerste deel van deze reeks liet hij zien dat ie het schrijven niet is verleerd. Dex is een rauwe, pittige tante die via haar detectivebureautje op haar eigen wijze allerhande mysteries oplost. Natuurlijk is er ook nog sprake van een familieleven op de achtergrond. Op basis van de positieve ervaring met de eerste bundel neem ik dit blind mee.

Sequart Research & Literacy Organization

156193_s0THE DEVIL IS IN THE DETAILS: EXAMINING MATT MURDOCK & DAREDEVIL SC

Marvel’s Daredevil-comics en bijbehorende personages worden door een kritische filter gehaald. Hoe zit de relatie van Matt Murdock met mensen als Foggy Nelson of bijvoorbeeld The Punisher in elkaar? En weten de door de wol geverfde critici een nieuw gezichtspunt te presenteren voor al die klassieke Daredevil-runs?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar