1
Posted 30/04/2013 by Axel in Comic Cons
 
 

B.O.T.S. 2013: De Transformers landen opnieuw in Nederland

    Logo BOTS

Zondag 9 juni 2013 vindt de vijfde editie van de grootste Transformers-conventie van de Benelux plaats:

B.O.T.S.!

Transformers-conventie?! Hoe? Wat? Waar? Wanneer?

Laat ons even snel in de tijdmachine stappen.

In navolging van de succesvolle Transformers-conventies in Amerika, organiseerde men in 1999 de eerste Nederlandse Transformers-conventie: NederBotCon. Zoals veel succesverhalen begint het kleinschalig met een handjevol fans. In de twee jaren die daarop volgen groeit het bezoekersaantal snel uit naar ruim 100 personen. Fans kunnen hun hart ophalen en krijgen de gelegenheid gesteld om hun favoriete Transformers bij de tientallen handelaars aan te schaffen. Ook worden er diverse activiteiten gehouden, zoals veilingen, tekenwedstrijden en races tussen de verschillende robots.

Transformers-FOC_G1-Optimus-robot-form_2_1338410968In de periode tussen 2002 en 2006 wordt de conventie door andere groepen fans georganiseerd, om in 2007 vervolgens weer bij de hoofdorganisator terug te keren waarna ‘Transformations‘ werd gelanceerd! Een nieuwe conventie, dat professioneler en groter opgezet werd dan alle voorgaande. Grootste verandering is de samenwerking met de speelgoedfabrikant van de Transformers, Hasbro. Vanaf 2007 levert de fabrikant een bijdrage aan de conventie door hun nieuwste Transformers-lijn tentoon te stellen en een groot aantal Transformers als prijs weg te geven.

Het succes van Transformations leidde ertoe dat Hasbro Amerika ons verzocht de naam en het logo aan te passen omdat de naam teveel  op de naam ‘Transformers’ lijkt. Wij vroegen aan de fans om een nieuwe naam te bedenken voor de conventie en uiteindelijk was ‘B.O.T.S.’ de winnaar. Sindsdien is B.O.T.S. hét begrip op Transformers-gebied in de Benelux. De conventie trekt jaarlijks honderden bezoekers en verkopers uit heel Europa. Ook de locaties worden groter: van een vergadercentrum naar een sporthal om vervolgens uit te komen bij de Can Dance Studios (de voormalige Joop van den Ende Studios), onderdeel van de Crown Business Studios te Aalsmeer.

Ook dit jaar belooft B.O.T.S. weer een groot succes te worden. Zo worden de allernieuwste speelgoedlijnen, waaronder Transformers Prime, Beast Hunters gepresenteerd; kan er weer volop gekocht en verkocht worden en kunnen de fans aan diverse wedstrijden meedoen om Transformers te winnen bij de jaarlijks terugkerende loterij. Voor de allerkleinsten is er zelfs een heuse tekenwedstrijd. Dus lijkt het ideaal voor die geek met kinderen. B.O.T.S. 2013 vindt plaats op 9 juni.

Je vindt meer informatie op hun officiële website, Facebookpagina en Twitter.

Hasbro is uiteraard weer van de partij. Noch Megan Fox, noch Rosie Alice Huntington-Whiteley lieten echter weten of ze al dan niet aanwezig zullen zijn…

logo_bots

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?