1
Posted 16/04/2013 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards Pre-Orders: Aanraders voor Juni 2013 (HC/TPB)

previews april ft

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van april 2013  voor aankopen in juni/juli 2013 kan hier gevonden worden: Previews april 2013.
Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

DAREDEVIL: END OF DAYS HC153118_s0

Mark Waid en Chris Samnee hebben Daredevil momenteel in zijn eigen reeks naar zonnigere oorden geleid. Maar wie Marvel‘s Man Without Fear liever duister ziet krijgt van Brian Michael Bendis, David Mack en Klaus Janson een mooi requiem voorgeschoteld.

NEW AVENGERS PREM HC VOL 1: EVERYTHING DIES153123_s0

Het Marvel-universum dreigt tegen een ander universum te botsen. Ach, who cares? De Illuminati komen weer bij elkaar! Tel daarbij op dat deze comic geschreven wordt door Jonathan Hickman en je hebt genoeg redenen om het te proberen.

UNCANNY X-MEN OMNIBUS VOLUME 1153145_s0

De roemruchte run van Chris Claremont krijgt de behandeling die het verdient. Deze omnibus herdrukt Giant-Size X-Men #1 en X-Men #94-131. Dat zijn dus de issues vanaf Marvel‘s X-relaunch in 1975 tot halverwege The Dark Phoenix Saga. Het bevat natuurlijk ook tekenwerk van Dave Cockrum en John Byrne en een Claremont die gaandeweg steeds beter leert schrijven. Verplichte kost voor de liefhebber van Marvel‘s mutanten.

FF TP VOL 1: FANTASTIC FAUX153125_s0

Deze FF komt in actie wanneer de Fantastic Four alweer op een ruimte/interdimensionele reis zijn. De critici noemen het een voorbeeld van lui schrijfwerk dat gered wordt door het fraaie pop-art tekenstijltje van Mike Allred. Veel lezers noemen het nu al een cultcomic.

ABSOLUTE JOKER/LUTHOR HC152773_s0

Een aantal jaren geleden werden er ‘volwassen’ graphic novels uitgegeven met hoofdrollen voor The Joker en Lex Luthor. De eerste speelde leentjebuur bij de Batman-film The Dark Knight en de tweede titel ging er van uit dat een genie als Lex Luthor weleens een punt zou kunnen hebben wanneer hij Superman aanduidt als een buitenaardse bedreiging. De verhalen van Brian Azzarello zijn nogal wisselend van kwaliteit. Maar het fraaie schilderwerk van Lee Bermejo krijgt nu wel de uitgave waarmee het goed tot recht komt.

SUPERMAN: PHANTOM ZONE TP152783_s0

Nog nooit eerder herdrukte DC deze miniserie van de hand van Steve Gerber en de legendarische tekenaar Gene Colan. Beide heren zijn inmiddels overleden maar de inhoud van deze comic uit 1982 blijft naar verluidt overeind. Superman wordt door een aantal van zijn opponenten (waaronder General Zod en zijn vrouw Faora Hu-ul opgesloten) in de Phantom Zone. Terwijl hij probeert te ontsnappen maakt hij ook een innerlijk proces door. Psychologie in mijn cape-comics zeg je? Ach, als het van Gerber komt wil ik het best proberen.

CAMELOT 3000 TP152781_s0

Begin jaren tachtig verscheen er een miniserie met een simpel uitgangspunt. Het verhaal van Koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel, maar dan in het jaar 3000. Gooi er wat aliens bij en verander hier en daar een klein ding en je hebt een succesvolle comic die al meerdere malen werd herdrukt. Voornamelijk omdat het een van de laatste comics is die volledig werd getekend door Brian Bolland, anno nu vooral bekend van zijn covers.

THE SANDMAN OMNIBUS HC VOLUME 1152810_s0

Morpheus, heerser der dromen, komt na een gevangenschap van 70 jaar vrij en probeert de zonden uit zijn verleden weg te wassen. De beschrijving van Sandman in een notendop. De bekroonde Vertigo-reeks van Neil Gaiman en een hele trits aan tekenaars is al op diverse manieren uitgegeven. Nu is het tijd voor een omnibus. Het eerste volume verzamelt de eerste helft van de fantasyreeks.

THE ADVENTURES OF AUGUSTA WIND HC

J.M DeMatteis waagt zich aan een all-ages miniserie. Samen met de Griekse tekenaar Vassilis Gogtzilas stuurt hij Augusta op avontuur. We kunnen hier op de reactie nog altijd wenen om het verscheiden van. Dat deze gekocht gaat worden moge dus duidelijk zijn.

152903_s0

 BERKELEY WORKS BREATHED BLOOM COUNTY & BEYOND HC

Berkeley Breathed is een Amerikaanse tekenaar die vooral bekend is van de krantenstrip Bloom Country. Hiermee maakte hij in de jaren tachtig carrière en de strip werd onbewust een getekende kroniek van het Amerikaanse leven anno toen. Maar de man deed nog veel meer. Zijn hele carrière is samengevat in dit boek en daarmee hebben we weer een ‘boek over comics‘ voor deze maand.

152902_s0

MARK SCHULTZ XENOZOIC TALES ARTIST’S EDITION152835_s0

Xenozoic Tales is de zoveelste variant op het post-apocalyptisch verhaal. Vanwege de milieuvervuiling en andere narigheid trekt de mensheid zich terug in steden onder de grond. Na 600 jaar komen de mensen weer boven en blijkt dat de wereld is overgenomen door dinosaurussen. Maar deze Artist’s Edition doet vooral recht aan het imposante tekenwerk van Mark Schultz. Een klassiek getrainde illustrator die een van de realistische grootmeesters is van de Amerikaanse comic…


DISTANT SOIL TP VOL 1 THE GATHERING
152921_s0

Colleen Doran is een van de eerste vrouwen die een redelijk succesvolle eigen comictitel opzette. Ze startte Distant Soil toen ze een jaar of 15 was en zit nu eindelijk in de fase dat ze het verhaal kan gaan afronden. Maar eerst wordt de hele boel vanaf het begin herdrukt bij Image. Een ideaal moment om in te stappen. En het is een goede comic om te laten zien wat voor een feminist je eigenlijk bent…

SAGA TP VOL 2152918_s0

Wie onze reviews een beetje volgt weet waarom er geen uitleg bij deze bundel staat. Saga is zo’n reeks die je moet ondergaan. Daar moet je niet teveel over lezen, en gewoon de reeks zelf lezen…

BURNING BUILDING COMIX HC153491_s0

Een appartementencomplex staat in brand. In deze comic kunnen we de verhalen van alle bewoners volgen en hoe zij omgaan met deze calamiteit. Persoonlijk heb ik een zwak voor comics waarbij er meerdere verhaaltjes op een pagina spelen. Daarom gaat ie op de lijst.

DIESEL SWEETIES GN VOL 1: I’M A ROCKER I ROCK OUT

Dit is een van de eerste webcomics en sowieso een van de eerste comics die gebruikt maakt van pixel art. Het zijn voor het merendeel grappen op één strook, maar uit pure nieuwsgierigheid nemen we dit toch mee.

153454_s0

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar