0
Posted 08/04/2013 by Axel in Columns
 
 

Figuurlijk Gesproken #40: “Loft?”

Beste Figuranten,

Die eerste vleugen lente zetten een columnist tot schrijven aan. Verhalen vol liefde en passie dansen in mijn hoofd rond. Romantiek is van alle tijden. Daarom staat Figuurlijk Gesproken deze week in het teken van de liefde. Magic Moments indeed.

Voor de nieuwe lezers die een update willen raad ik volgende afleveringen aan:

 

Figuurlijk Gesproken Point.One

Figuurlijk Gesproken Disassembled

“All New” Figuurlijk Gesproken

 

Lavbanner

401

402

403

404

405

406

407

408

409

 

(“Ik had ergens wel een , weliswaar slecht gephotoshopte, cameo van Matthias Schoenaerts verwacht” – cinefiele Arno, red.)

Figuranten, we ontvingen deze week ook een lezersbrief en we willen het jullie niet onthouden.

“Het is de eerste keer dat ik naar een brievenrubriek schrijf. Jullie doen het fantastisch, en ik kijk elke week uit naar een nieuwe aflevering. Maar er ligt iets op mijn lever, want het valt op dat er geen sterke vrouwelijke personages aan bod komen.” (AB, uit M)

Beste AB, wij van Figuurlijk Gesproken begrijpen je standpunt. Wees gerust, hoewel je enthousiasme best compliment waardig is, wil ik je er wel op wijzen dat het verhaal nog niet ten einde is. Liep je tijdens de vertoning van Kill Bill ook vroegtijdig uit de bioscoop, naar de hemel wijzend, vloekend omdat er geen sterke vrouwelijke personages waren? Neen, toch. Ik weet niet of je bekend bent met de Duitse filosoof Nietzsche, maar hij verwoordde als volgt : “You go to women? Do not forget the whip!“. Wie zijn wij om wijsgeren ongelijk te geven?

Heb geduld, en blijf ons volgen. The best is yet to come.

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?