Random Article


DC’s “Trinity War” der Justice Leagues start in Juli

 


2
Posted 08/04/2013 by

DC‘s Trinity War werd vorig jaar al aangekondigd in een speciale Free Comic Book Day-issue. Deze zomer is het eindelijk zover en zal de oorlog tussen de uitgeverij haar drie Justice Leagues losbarsten. Trinity War wordt geen aparte minireeks, maar eerder een zesdelige crossover tussen de reeksen Justice League, Justice League of America en Justice League Dark.

Schrijvers van dienst worden Geoff Johns (Justice League, Justice League of America) en Jeff Lemire (Justice League Dark), terwijl Ivan Reis en Joe Prado, Doug Mahnke en Mikel Janin instaan voor de tekeningen. Het verhaal wordt omschreven als een actiemysterie, waarin naast de verschillende Leagues ook de Trinity of Sin – bestaande uit The Phantom Stranger, The Question en de mysterieuze Pandora – een grote rol zal spelen. The Question wordt omschreven als een wildcard, terwijl de aanloop naar Trinity War duidelijk merkbaar zal zijn in de Phantom Stranger’s soloreeks, alsook de nieuwe reeks rond Pandora die een maandje eerder van start gaat. Het centrale mysterie draait om een mysterieus aankomend gevaar en uiteraard krijgen we het traditionele verkooppraatje dat het event het DC New 52-universum niet onberoerd zal laten.

Hoe dan ook mogen we hiernaast voldoende conflicten verwachten tussen de heavy hitters van de Justice League zoals Superman, Batman en Wonder Woman, met het nieuwe Justice League of America-team (dat speciaal door de overheid werd samengesteld om de reguliere League in toom te kunnen houden en o.a. Martian Manhunter, Green Arrow en Hawkman tot haar leden rekent). Uiteraard bestaan er ook nog voldoende spanningen tussen JLoA-veldleider Steve Trevor en zijn ex, Wonder Woman, die momenteel een relatie met Superman heeft. Ook tussen Zatanna en John Constantine, leden van het voornamelijk uit magische personages bestaande Justice League Dark-team, is er nog heel wat emotionele bagage.

Verder zullen ook helden als Shazam (ster van zijn Justice League-back-up, waarvan het verhaal concludeert in deel #21) en Frankenstein een rol spelen, en wordt er extra aandacht besteed aan de nieuwe, vrouwelijke The Atom en Element Woman (denk een vrouwelijke versie van Metamorpho).

Trinity War gaat officieel van start in Justice League #22 en zal in juli en augustus doorheen de drie Justice League-reeksen lopen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Veruca

  DC, guys, enough with the crossovers already.

  Je begint je na een tijdje bijna verplicht te voelen om zoveel mogelijk titels te lezen voor het geval er nog maar eens een crossover op de proppen komt. Hopelijk kan ik het verhaal wat volgen zonder JLA te lezen, want ik weiger die te kopen.
  • avatar
    
   Ctulu

   I’m currently signed out of DC monthlies op Batwoman na. M’n interesse in DC 52 is erg aan het zakken. ‘t Wordt allemaal geldklopperij.
   -Animal Man en Swamp Thing’s Rotworld die véél te lang duurde voor wat het uiteindelijk was met een nutteloze Frankenstein toevoeging.
   -Night of the Owl’s ‘crossover’ die op Nightwing na oninteresant was. Voor Death of the Family heb ik het enkel op Batman gehouden.
   -Green Lantern’s Wrath of the First Lantern is ook maar plat en voorspelbaar momenteel. Rise of the Third army was nog ok maar over before you knew it.

   Mischien dat ik de trade haal maar momenteel boeit deze Trinity War, en het DC-versum, me niet meer …

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.