24
Posted 05/04/2013 by Arno in Comics
 
 

Suske en Wiske gaan “Amerikaans” met Amoras 2047


amorassagaHet is niet onze gewoonte om ontwikkelingen uit de meer traditionele Belgische stripwereld te posten, maar dit leek te goed om het er niet even over te hebben. Suske en Wiske – ons bekende Belgische stripduo gecreëerd door Willy Vandersteen – gaan wat meer naar de Amerikaanse comics neigen. De spin-off Amoras wordt een bloederige en gewelddadigere Sus & Wis in een dystopische, alternatieve toekomst. Klinkt bekend in de oren, niet?

Suske en Wiske zullen in Amoras dus de dystopische sciencefiction/superheldentour opgaan, in een wereld waar niets nog hetzelfde is. Denk maar aan het Britse 2000 A.D., DC‘s Flashpoint (2011), of Marvel‘s Age of Apocalypse (1995) en Age of Ultron (2013).

De officiële – voor vaste lezers van Engelstalige comics bekend klinkende – synopsis voor Amoras luidt als volgt:

Eén flits. Meer was er niet nodig om de wereld van Suske en Wiske voor altijd te veranderen. Eén druk op de foute knop. Het einde van een vriendschap. Uit elkaar gerukt, gedropt in een onbekende omgeving. Alleen. Apart. Rondzwervend in een nabije toekomst waarin hun eeuwige antagonist de plak zwaait. Krimson. Alles lijkt verloren. Tot Suske Jérusalem ontmoet. Een nieuw gezicht! Een teken van hoop. Of niet? In een wereld waar Jerom en Lambik van elkaar vervreemd zijn en Barabas samenwerkt met Krimson bestaan geen zekerheden meer.

Op het eiland Amoras heeft die laatste zijn zinnen gezet op een enorme diamantlaag onder de zeespiegel. De voltallige bevolking wordt de mijnen ingestuurd om alles te ontginnen. Maar daar vinden ze veel meer dan enkel diamanten… Zeebevingen veroorzaken scheuren in de bodem, een enorm energieveld komt vrij. Krimson zoekt toenadering tot Jérusalem, maar die heeft enkel oog voor het stormachtige wateroppervlak…

amoraseiland

Het eerste deel verschijnt op 8 mei bij Standaard Uitgeverij en werd getiteld “Wiske, Waar Ben Je?“. De reeks wordt een doorlopend verhaal, waar elk deel toch min of meer op zichzelf kan staan. De officiële website kan je bezoeken op www.amoras2047.com (Het Eiland Amoras, het eerste Suske en Wiske-albumverscheen immers in 1947, dit is 100 jaar erna) en de Facebookpagina vind je hier.

Pre-order Amoras 2047 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.