0
Posted 25/03/2013 by Axel in Columns
 
 

G.I.Joe Special #4: Toy Reviewer yo go re (OAFE.net)

Oafe featureNaast de enthousiaste speelgoedverzamelaar uit het vorige deel vind je ook de speelgoedcriticus terug. In dit vierde deel van de G.I. Joe Special laten we hem graag aan het woord…

Waarom maakt Brainfreeze reclame voor een andere website en wat heeft het met G.I. Joe te maken? Het laatste is eenvoudig te beantwoorden. G.I. Joe is hoofdzakelijk een speelgoedlicentie, die al sinds haar oorsprong in handen is van speelgoedfabrikant Hasbro. Hasbro is ongetwijfeld in zijn sector de grootste ter wereld. Ze zijn onder meer verantwoordelijk voor het maken en verdelen van: Star Wars, Transformers, Marvel, Beyblade, Disney, Furby, My Little Pony en ontelbare gezelschapsspelen. Zij beslissen waar de G.I. Joe-comics worden gepubliceerd en wie de films regisseert.

Natuurlijk is niet alle speelgoed altijd even kwaliteitsvol of mooi afgewerkt. Daar komen de toy reviewers aan bod, want net als filmcritici geven ze hun publiek de voor- en nadelen van het artikel.  OAFE.net is hieromtrent één van de grootste en meest toonaangevende websites in de onlinegemeenschap.

De vraag wie ik zou aanspreken is een eenvoudige. Als grote fan van de Online Action Figure Evaluators en de reviews van yo go re, is het een kleine eer om met de man zelf te praten. Als de website G.I. Joe-speelgoed bespreekt, is yo go re de primaire recensent. Het is ook een prima gelegenheid om eens wat meer te weten te komen hoe zo’n toy reviewer naar de artikelen kijkt.

Kun je je jezelf aan onze lezers voorstellen. Profiteer van de free plug voor de website. 

Ik ben yo go re, één van de vaste schrijvers van www.OAFE.net. Zonder enig vooroordeel kan ik stellen dat OAFE de beste toy reviews publiceert.

Onze lezers zijn misschien niet bekend met OAFE. Waarom moeten ze na het lezen van dit artikel je website eens opzoeken?

Wij geven je niet enkel de saaie feiten over het speelgoed, maar ook de geschiedenis van het personage, de achtergrond van zijn creatie en al wat we er maar kunnen bij sleuren. We gaan je ook niet enkel informeren over het artikel, we entertainen je.

 Oafe foto

Krijgen jullie als reviewers soms gratis samples?

We kregen in het verleden gratis samples, en telkens hebben we dat in ons artikel vermeld. Je mag nooit vergeten dat hoewel je zelf niets hebt moeten betalen, je publiek dat wel doet.

Ik plaats me dus met andere woorden in hun schoenen en vraag me af of ik met dit artikel blij zou zijn mocht ik ervoor betaald hebben.

Dus het beïnvloedt jullie oordeel niet?

Van goed speelgoed verwacht je dat je er plezier aan beleeft. Het lijkt alsof ik je vraag ontwijk, maar dat is toch de enige manier om eender wat te bekijken? Je wil waar voor je geld krijgen, dus de vraag blijft of de vorm goed is, de articulation snor zit en er genoeg verf aangebracht is. Je kunt je verwachtingspatroon aanpassen naar die elementen en vergelijken naargelang de prijs van het speelgoed. Sommige producten zijn bijvoorbeeld slecht aan volle pot, maar super in afslag…

555367_520414941325453_26140798_nWaarom trekt de G.I. Joe-franchise je aan?

Als kind keek ik voor ik naar school ging altijd naar de A Real American Herotekenfilms. Dankzij Devil’s Due Publishing begon ik dan ook de comics te lezen. Uiteraard is het speelgoed de voornaamste drijfveer om het speelgoed aan te schaffen, maar een goed verhaal (zoals in de IDW-comics of in de recente tekenfilmreeks) maakt de beleving zoveel beter.

Hoe lang ben je al een Joe-fan? Beschouw je jezelf een enthousiast of een serieuze verzamelaar?

Ik was oorspronkelijk een fan van G.I. Joe in de jaren 80, maar in de jaren 90 werd ik er te oud voor. Op dat moment overheersten de neonkleuren en andere gimmicks in het speelgoed.

Toen het “normale” speelgoed terugkeerde, volgde ik. Desondanks beschouw ik me meer een enthousiast, want de fans die de G.I. Joe-gerelateerde websites onderhouden zijn de echte hardcore fans. Zij zijn diegenen met de encyclopedische kennis, diegenen die elk stukje plastic en velletje informatie op het moment dat het beschikbaar is zoeken. Ik wacht liever tot het op me afkomt.

Wat beschouw jij als je favoriete G.I. Joe-speelgoed?

Op dit moment zeg ik Road Pig van de 2012 Dreadnoks-set. Hij was een jeugdfavoriet, en de update is gewoon fantastisch. De design en alle kleine details zijn gewoon fantastisch. Natuurlijk, als je me deze vraag binnen enkele maanden opnieuw vraagt, kan het antwoord verschillen. Hasbro verbetert voortdurend de kwaliteit, en brengen steeds meer impressionante figuren uit.

Archonia

Dreadnoks Set bij Archonia.com

oafe zartan 2Als je één personage uit de rijke G.I. Joe-geschiedenis kon kiezen, wie zou het zijn en waarom?

Zartan!!

Voor wie G.I. Joe liever realistisch benadert kan Zartan misschien wat te futuristisch zijn, maar zijn talenten zijn maar een fractie van de huidige cutting-edge techniek verwijderd. Dat is op zich fantastisch voor G.I. Joe als franchise, want elk militair geïnspireerd verhaal kan in de huidige tijd plaatsgrijpen, maar vanuit puur verhalend standpunt heb je een waaier aan mogelijkheden. Betere voertuigen, betere wapens en misschien de man met de ingebouwde kameleontechnologie.

Ik stel iedereen deze vraag. Wat is voor jou de invloed van Mark Bellomo op het verzamelen van G.I. Joe?

Dat is toch de schrijver die de guides schrijft?

Inderdaad, die is het.

Dat zijn impressionante werken.

Is er een grote G.I. Joe- of Cobra-fangemeenschap?

Ik ben geen lid, maar er is overduidelijk een enorm grote community die drie grote fansites draaiende houden, en die bovenal de aandacht op de franchise houden als het wat minder gaat.

Beschouw je fabrikant Hasbro klantvriendelijk? (in verhouding tot Mattel bijvoorbeeld)

Absoluut! Hasbro doet alles voor zijn klanten, terwijl Mattel alles doet om alles van ze te krijgen.

Brainfreeze bedankt je voor de bijdrage.

Nu woensdag nemen we je in de volgende aflevering mee naar de wondere wereld van de animatie, en kijken we we naar de verschillende G.I. Joe-tekenfilms.

 

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?