2
Posted 13/02/2013 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards pre-orders: aanraders voor april 2013 (HC/TPB)

Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van februari 2013 voor aankopen in april 2013 kan hier gevonden worden: Previews februari 2013.
Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

CONAN VOLUME 13: QUEEN OF THE BLACK COAST TP

ConanTP13_QueenOfBlackCoastVorig jaar begonnen we met het reviewen van Brian Woods interpetatie van Conan the Barbarian. Wie geboeid is geraakt door de romance tussen Conan en Belit maar geen interesse heeft in single issues kan hierbij zijn hartje ophalen. De eerste paperback die deze verhaallijn bundelt komt uit in april.

 

 

 

SEC_SERVICE_HCSECRET SERVICE PREMIERE HC

Mark Millar en Dave Gibbons maken met The Secret Service hun versie van James Bond. De meningen over het verhaal zijn verdeeld. Maar we kunnen het er wel over eens zijn dat de gemiddelde comicliefhebber blij wordt wanneer Dave Gibbons weer eens achter de tekentafel gaat zitten

 

 

 

THE TWELVE HC

twelveHet duurde letterlijk enkele jaren voordat deze twaalfdelige miniserie klaar was. Dat kwam vooral doordat schrijver J. Michael Straczynski tegelijkertijd bezig was met de film The Changeling (geregisseerd door Clint Eastwood). Deze film was redelijk succesvol waarna hij een tijdlang in beslag werd genomen door zijn werk voor Hollywood. Tekenaar Chris Weston kon wegens financiële redenen niet wachten op het moment waarop Straczynski weer eens een script kon schrijven. Hij ging storyboards tekenen voor een Akira-film die vooralsnog niet van de grond kwam en The Book of Eli. Deze estafette duurde zo een jaartje of anderhalf. Vorig jaar werd de serie eindelijk afgerond.Critici noemen het een Marvel light-versie van Watchmen. Of het waar is?

 

hulkcrossroadsINCREDIBLE HULK: CROSSROADS TPB

Marvel gaat voor de nostalgie. Deze bundel bevat een van de laatste grote verhaallijnen die werden geschreven voordat Peter David aan zijn zegetocht begon op Marvel’s groene gigant. De Hulk wordt een te groot gevaar voor de aarde geacht. Daarom stuurt Doctor Strange hem naar een mysterieuze plek genaamd The Crossroads. Een plek waarvan je naar andere dimensies kunt reizen. Hulk ontmoet o.a. zijn innerlijke demonen, vuige landheren en Klaatu de sterreneter. Veel van de covers en enkele issues werden getekend door Mike Mignola. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden om dit te herdrukken.

 

absolutesupermanbatman1ABSOLUTE SUPERMAN/BATMAN VOL. 1 HC

Goed, het is een duik in de DC-wereld van voor de relaunch. Maar het is een interessante duik. Deze bundel bevat de eerste twee verhaallijnen van deze reeks die werden geschreven door Jeph Loeb. In het eerste verhaal wordt Superman door toenmalig president Lex Luthor uitgeroepen tot staatsvijand nummer 1 en wordt er een prijs op zijn hoofd gezet. Een groep helden en schurken komen achter hem aan om de prijs te claimen. Ze hebben echter niet gerekend op Batman. In het tweede verhaal vindt het duo een buitenaards voorwerp in de baai van Gotham. Drie keer raden wie daar in zit.

De verhalen zijn niet alleen vermakelijk. Met tekenaars als de vroeg overleden Michael Turner en Ed McGuinness ziet het er ook gewoon goed uit.

 

soloSOLO DELUXE EDITION HC

DC gaf in een vlaag van verstandsverbijstering een aantal tekenaars de vrije ruimte om een issue te vullen met het materiaal wat zij willen zien. Dit  leverde de twaalfdelige serie Solo op. Wie mensen als Darwyn Cooke, Tim Sale, Paul Pope, Richard Corben en Teddy Kristiansen los wil zien gaan op DC en ander materiaal MOET dit aanschaffen. Nee serieus, er doen hier geen slechte tekenaars aan mee.

 

 

supermangoldenage1SUPERMAN: THE GOLDEN AGE OMNIBUS VOL. 1 HC

Een flinke bundel met bijna alle vroege avonturen van Superman zoals zijn scheppers hem ooit bedachten. Het is stevig aan de prijs. Als ik mijn nieuwsgierigheid maar kan bedwingen.

 

 

HAPPY! TPB

Terwijl we hier op de redactie nog in blijde afwachting zijn van het vierde en laatste deel kondigt Image alvast de trade aan van Happy! We zijn grote fan van deze samenwerking tussen Darick Robertson en Grant Morrison en kunnen deze comic niet genoeg pluggen. Zie ook de reviews.

harvesthcwebHARVEST

En weer een bundel van een miniserie waar we hier op de redactie best over te spreken waren. Het coverontwerp is lekker sober. Het is het rauwe verhaal van een chirurg die aan lager wal is geraakt en zich probeert terug te vechten naar een hoger plan, wanneer hij op het absolute dieptepunt in zijn bestaan is aangekomen. Zie ook de reviews.

 

 

GODZILLA_HCW1GODZILLA: THE HALF-CENTURY WAR

Multitalent James Stokoe maakt een nieuwe interpretatie van het Godzilla-verhaal. In het Japan van 1954 ontwikkelt een Japanse soldaat een levenslange obsessie voor Godzilla…Een monster dat gedurende enkele decennia zijn levenspad zal kruisen.

 

 

 

acWHO IS AC?

Hope Larson maakt samen met de tekenares Tintin Pantoja (met zo’n naam moet je wel strips tekenen) een superheldenstrip voor meisjes. Lin krijgt via haar telefoon superkrachten. Terwijl ze went aan haar nieuwe leventje ontdekt ze dat er ook een schurk rondwaart. Iemand die zijn of haar krachten krijgt via binaire code. Ze wordt ook nog belachelijk gemaakt door een anonieme blogger. Lukt het Lin om haar reputatie te redden en om de schurk in kwestie eronder te krijgen?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar