Random Article


Infinity: “het grootste Marvel event aller tijden” begint op Free Comic Book Day 2013

 


2
Posted 05/02/2013 by

InfinityTeaserDe geruchten deden al een hele tijd de ronde, maar nu kunnen we eindelijk bevestigen dat Marvel na haar Age of Ultron in maart opnieuw een grootschalig event plant voor in de zomer. En dit keer wordt het kosmisch. Infinity zal van start gaan in Marvel’s gratis comic voor Free Comic Book Day 2013 (zaterdag 4 mei). Wat wordt omschreven als een grootschalige kosmische oorlog die het hele Marvel-universum (alweer!) niet onberoerd zal laten zal worden geschreven door Jonathan Hickman (Avengers, Fantastic Four) met tekeningen van Jim Cheung (Avengers: The Children’s Crusade, Young Avengers).

Op de vrijgegeven cover is niemand minder dan de kosmische überbadass, Mad Titan en #1 fan van de dood, Thanos, te zien. Na zijn cameo op het einde van The Avengers-film wordt hij bestempeld als de grote schurk voor de films The Avengers 2 en Guardians of the Galaxy. Een rol als hoofdschurk in een groot Marvel-event kon hiermee natuurlijk niet lang meer uitblijven. Thanos verkrijgt in april overigens ook een aparte minireeks die zijn oorsprongverhaal zal belichten en waarin we wat meer te weten zullen komen over Infinity. Gezien de verhaallijn van kosmische aard zal worden, zullen zeker de reeksen Guardians of the Galaxy en Nova – die beiden deze maand een Marvel NOW!-relaunch krijgen – ook hiernaartoe leiden.

In het persbericht van Marvel worden echter nog andere grote helden van de uitgeverij vermeld, met naast de Guardians of the Galaxy ook nog de Inhumans, de Avengers, X-Men, Fantastic Four en zelfs de nieuwe Superior Spider-Man. Jonathan Hickman schrijft vandaag de dag zowel Avengers als New Avengers en brengt in de pagina’s van die eerste het beruchte New Universe uit de jaren 80 terug (dat oorspronkelijk werd bedoeld als een meer realistische en grimmige vervanger voor het Marvel-superheldenuniversum, maar uiteindelijk een gefaald experiment bleek). In New Avengers worden de Illuminati dan weer bij elkaar gebracht, het geheime team superhelden waarvan de leden momenteel de Infinity Gems – kosmische edelstenen die alles wat bestaat kunnen manipuleren – in hun bezit hebben. Beide verhaallijnen zullen de zaadjes leggen voor wat Infinity zal worden.

De titel Infinity doet natuurlijk sterk terugdenken aan de verschillende verhaallijnen rond Thanos en de Gems door Jim Starlin uit de jaren 70, en vooral aan The Infinity Saga uit de jaren 90-00 (met o.a. The Thanos Quest, The Infinity Gauntlet, War, Crusade, Abyss en Marvel: The End). Verwacht dus ook flink wat nostalgie naar (en herdrukken van) deze verhaallijnen in het nieuwe kosmische event. Marvel NOW! beloofde de superhelden van de Aarde en deze uit de verste uithoeken van het universum meer naar elkaar toe te brengen, en Infinity lijkt dit alvast te garanderen. De uitgeverij belooft uiteraard hiermee ook alweer hun grootste event tot hiertoe, maar Jonathan Hickman zijn eerder werk met Fantastic Four en nu Avengers kan de schrijver zijn neiging om grootschalige, epische verhaallijnen met langetermijnplanning te schrijven alleen maar bevestigen.

Free Comic Book Day: Infinity #1 zal op 4 mei gratis in de winkelrekken liggen en ons een eerste kijk schenken op het event, maar ook een exclusieve eerste blik werpen op een toekomstige, nog niet officieel aangekondigde Marvel-release en het allereerste soloverhaal van Thanos bevatten. Het personage verscheen voor het eerst in Iron Man #55 uit 1973, maar met zijn eerste soloverhaal wordt vermoedelijk “The Final Flower” uit Logan’s Run #6 (1977) bedoeld.

Pre-order FCBD 2013: Infinity bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Wauw! Het is dankzij de Infinity Gauntlet, ooit geleend van een vriend, dat ik verliefd werd op comics!
  Ik ben er klaar voor!
 2. avatar
   
  Waldojeffers

  Geweldige schrijver, geweldige tekenaar, geweldige schurk… Wat wil een mens nog meer eigenlijk? :)

  Nog dit: die LS rond Thanos die vanaf april verschijnt, wordt geschreven door Jason Aaron, niet door Hickman. Zoals nota bene in het gelinkte artikel staat.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.