Random Article


Injustice: Gods Among Us #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Verzamelt: Injustice: Gods Among Us (digital) Chapter #1-3
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


De eerste prequel comic rond de opkomende DC fighting game van NetherRealm Studios (Mortal Kombat) ligt nu in de winkels…

0
Posted 30/01/2013 by

 
Full Article
 
 

Marching feet. The rhythm of dictators. Our world is now ruled by the iron fist… of a man of steel

Hier bij Brainfreeze hebben we al heel wat bericht rond Injustice: Gods Among Us, de nieuwste DCfighting game van NetherRealm Studios, makers van Mortal Kombat. Voor de game zelf te spelen zullen we nog even moeten wachten tot 19 april, maar ondertussen houdt DC onze aandacht vast met de officiële Injusticeprequel comic die de verhaallijn van de game wat meer uit de doeken doet. Deze Injustice: Gods Among Us #1 verzamelt de eerste drie digitale hoofdstukken. Iedere dinsdag verschijnt een nieuw deel via de DC Comics App en deze zullen dan op het einde van elke maand per drie gebundeld worden in gedrukte comics. Injustice: Gods Among Us wordt geschreven door Tom Taylor (Star Wars: Invasion) en dit eerste deel bevat tekenwerk van Jheremy Raapack, Axel Gimenez en Mike Miller.

injusticegods1Aan de start van deze comic wordt er een korte glimp geschetst van de dystopische toekomst waarin de game zich afspeelt. Een onvoorstelbare tragedie heeft ervoor gezorgd dat de aarde onder een haast fascistisch bewind van Superman en enkele van zijn collega superhelden terecht is gekomen. Hierna krijgen we een flashback naar vijf jaar eerder, naar een traditioneel DC-universum zoals we dat min of meer kenden van vlak voor de relaunch van de uitgeverij. De man van staal is hier momenteel de gelukkigste man (of alien, als je wil) ter wereld wanneer hij dankzij zijn bovenmenselijk gehoor plots een tweede hartslag hoort in de buik van Lois Lane. Toevallig is Batman ook in Metropolis en wordt hij gevraagd om de peter van de toekomstige superbaby te zijn. En dan maken The Joker, Harley Quinn en het angstgas van de Scarecrow hier een abrupt einde aan…

Het is allang niets nieuws meer om Superman te ontdoen van de personages die hem het dichtst bij het “mens zijn” brengen of de man van staal in een dystopische toekomst volledig over de rooie te doen gaan. Men zegt vaak dat Batman het donkerdere personage is van de twee, maar de lezers die vertrouwd zijn met zulke Elseworlds, What If? of Imaginary Tales-verhalen weten ondertussen wel beter. Injustice: Gods Among Us #1 mag dan wel een ietwat voorspelbare, niet bijster originele basic set-up voor het verhaal leveren, schrijver Taylor weet wel goed de emotionele impact van het geheel te omschrijven. We hebben het misschien allemaal al weleens eerder gezien, maar desalniettemin wordt er hier een interessante Elseworlds-setting opgebouwd (met de nadruk op Elseworlds, want als dit verhaal zou plaatsvinden in de reguliere comics met de “echtere” Superman, zou het hier dan weer wel kunnen draaien om zwakke karakterontwikkeling).

Vermits de issue uit drie digitale delen bestaat, verkrijgen we om de tien pagina’s een cliffhanger, maar storen doet dit echter niet. Het verhaal loopt vlotjes vooruit met voldoende karaktermomenten en de grootste cliffhanger wordt gespaard voor het einde. Vergelijk het met een tv-show die twee keer wordt onderbroken door reclame.

Hetzelfde probleem dat wel meerdere digital first-reeksen hebben, komt echter ook voor in Injustice: Gods Among Us. Het tekenwerk is vrij inconsistent en lijkt bij momenten gehaast. De eerste tekenaar Jheremy Raapack levert flashy jaren 90 stijl tekeningen die zeer passend kunnen lijken voor een fighting game, maar uiteindelijk toch maar hit or miss zijn. Mike Miller, artiest van het derde deel, tekent dan weer iets te klassiek en doet zijn personages er veel ouder uitzien dan ze werkelijk zijn, terwijl Axel Gimenez het midden houdt tussen de twee stijlen (en effectief ook in het midden van de comic wordt geplaatst), maar ook geen potten breekt.

Het blijft een raadsel waarom hier geen grotere, meer gevestigde tekenaars werden op geplaatst. Een comic vandaag de dag wordt al een bestseller genoemd wanneer het 100.000 kopieën verkoopt in een nichemarkt. Een comic zoals deze, die zal bijgevoegd worden als extra voor een fel verwachte videogame en dit jaar hoogstwaarschijnlijk de eerste en/of enige aanraking van miljoenen gamers met het stripmedium zal worden, mag er dan toch iets mooier uitzien. Of een comic als deze mensen zou aanzetten om eens wat meer superheldencomics te proberen, dat blijft nog maar de vraag.

Hoe dan ook, Injustice: Gods Among Us #1 levert vanwege het sterke schrijfwerk (en de leuke running joke met Harley Quinn en haar duikboot) een intrigerend begin tot de saga af. Het verliest echter punten door het zeer inconsistente tekenwerk.

Injustice: Gods Among Us #1 bij Archonia.com

 Injustice - Gods Among Us 001-14

Injustice - Gods Among Us 001-15

Injustice - Gods Among Us 001-18

Injustice - Gods Among Us 001-19

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.