Random Article


Releasedatum, Meer Personages, Verhaalinfo en Prequel Comics voor Injustice: Gods Among Us

 


0
Posted 15/01/2013 by

Hier bij Brainfreeze kijken we reikhalzend uit naar Injustice: Gods Among Us, de nieuwste fighting game van NetherRealm Studios (Mortal Kombat) met DC Comics-personages in de hoofdrol. Na de onthulling van Lex Luthor en Bane als speelbare personages heerst er volop speculatie rondom de volgende bekende DC-karakters die in de game zullen verschijnen.

Inmiddels geraakte bekend dat de magische kampioen Shazam (voormalig Captain Marvel), zijn duistere tegenpool Black Adam, Sinestro, de angst inducerende aartsvijand van Green Lantern, en Doomsday, het monster dat ooit Superman doodde, in de story mode van de game zullen verschijnen. Of ze ook bespeelbaar zullen zijn, valt nog af te wachten, maar de kans is groot. Shazam/Captain Marvel was immers al bespeelbaar in thematische voorganger Mortal Kombat versus DC Universe, terwijl Black Adam een gelijkaardige skill set bevat. Hetzelfde geldt overigens voor Sinestro, wiens eveneens power ring hanterende tegenpool al eerder werd bevestigd als speelbaar personage, en Doomsday, die in de power-categorie gezelschap krijgt van onder meer Solomon Grundy en Bane.

In de story mode zal er ook sprake zijn van Aquaman, koning van Atlantis en oorspronkelijk Justice League-lid. Dit wordt bevestigd door de recent vrijgegeven cover van het vierde deel van de Injustice: Gods Among Us prequel comic, die vijf jaar voor de gebeurtenissen uit de game begint. Ook de legendarische onderzeese superheld is een mogelijk speelbaar personage (die eerder al verscheen in de prequelcomic tot MK vs DC, maar het eindrooster toen niet haalde).

De comicreeks gaat overigens vanaf vandaag digitaal van start via de DC Comics app. Elke dinsdag verschijnt een nieuw deel van 10 pagina’s online en per drie weken worden deze gebundeld in gedrukte comics, waarvan de eerste issue al eind deze maand in de winkelrekken komt te liggen.

In een recent interview met IGN vermeldde schrijver Tom Taylor (The Authority, Star Wars) al laaiend enthousiast te zijn rond de gebeurtenissen die in de fighting game zullen plaatsvinden. De perfecte balans vinden tussen “een emotionele, epische verhaallijn en de plotse, onherstelbare verwijderingen van ruggengraten” is niet al te simpel, aldus de schrijver, maar het script van NetherRealm Studios – die al geprezen werden om de diepere verhaalmodus uit de laatste Mortal Kombat – werd omschreven als “het meest ambitieuze ooit voor een fighting game“. Taylor liet ook weten dat de gekende personages veranderd zullen worden door bepaalde gebeurtenissen in hun levens en dat sommigen hiervan toch wel “moeilijk” te schrijven waren.

Injustice: Gods Among Us belooft dus niet alleen meer game content dan Mortal Kombat, maar een nog uitgebreidere verhaalmodus, die vooral zal draaien om de strijd tussen Superman en Batman in een tragische, dystopische toekomst, met de andere superhelden/schurken er middenin. De game speelt zich af tegen de achtergrond van een nieuwe, schijnbaar fascistische wereldorde (“S is for Swastika“) die, net zoals vele gelijkaardige Elseworlds en What If?-scenario’s, toont wat er zou gebeuren als superhelden een pak harder zouden optreden tegen de schurken die ze traditioneel bevechten (hint: het antwoord is 99% van de tijd MAD, mutually assured destruction).

Injustice Gods Among Us, de comic, valt digitaal te lezen via de DC Comics app en ligt vanaf januari in een gedrukte versie in de winkels. Uit Taylors commentaren valt af te leiden dat het voorlopig draait om een korte ongoing, geen miniserie met een vooropgezet aantal delen. De eerste twee comics zullen ook beschikbaar zijn bij de Collector’s Edition van de game, dat gepland staat voor een release op 19 april op de Playstation 3, XBox 360 en Wii U.

Injustice: Gods Among Us #1 bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.