Random Article


DC brengt in juni Golden Age Superman Omnibus uit

 


1
Posted 15/01/2013 by

In juni 1938, verscheen Action Comics #1 met daarin het debuut van Superman, ‘s werelds allereerste superheld, grondlegger van het superheldengenre en het allereerste personage dat een eigen, aparte Amerikaanse comicreeks kreeg. In juni 2013, 75 jaar later, verzamelt DC de eerste avonturen van de man van staal in een kwieke omnibus getiteld Superman: The Golden Age volume 1, dewelke Action Comics #1-31, Superman #1-7 en twee New York World’s Fair 1940-specials zal bevatten. Alle verhalen uit 1938-1940 zijn afkomstig van Superman’s oorspronkelijke scheppers Jerry Siegel en Joe Shuster, terwijl de omnibus zelf een voorlopig nog niet vrijgegeven cover zal krijgen door Darwyn Cooke (DC: The New Frontier, Before Watchmen: Minutemen).

DC Comics verzamelde al eerder de allereerste avonturen van Superman (en haar andere personages) in onder meer speciale herdrukken, de Chronicles-reeks in trade paperback, de zwart-wit Showcase Presents-bundelingen en de duurdere, gerestaureerde DC Archives-hardcovers, maar het is de eerste keer dat ze hun Omnibus-formaat zullen gebruiken voor superheldenverhalen uit de vroege Golden Age der comics (1938-1956). Deze Superman Golden Age Omnibus bevat hetzelfde materiaal als de eerste vier Superman Chronicles-bundelingen, met onder meer de eerste verschijningen van de man van staal zelf, Lois Lane, Lex Luthor en de Ultra-Humanite. We krijgen in deze eerste twee jaar nog een zeer ruwe, anti-establishment Superman te zien, die steeds opkwam voor de kleine man als een sociale kruisvaarder (en regelmatig weleens te ver ging en al dan niet als een grote bullebak kon aanzien worden). Het personage zou pas later uitgroeien tot de typische Boy Scout die we doorheen de decennia gewend zijn geraakt.

De cover die in DC’s recente solicitations op zowat alle sites bij de bundeling werd gezet (oorspronkelijk getekend door Shuster voor Superman #6 uit 1940) biedt echter nog iets extra’s en krijgt meteen wel een zeer toepasselijke (en misschien wel een beetje pijnlijke) betekenis wanneer je weet dat Warner Bros./DC Comics zonet eindelijk de volledige rechten op het personage hebben gewonnen. Dit na een jarenlange rechtszaak met de erfgenamen van de in de jaren 90 al heengegane Siegel en Shuster:

“Very Truly Yours” Clark Kent (Superman)

Real smooth, DC. Real. Smooth.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One CommentLeave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.