Random Article


Marvel NOW! levert geheel vrouwelijk X-Men team in april

 


7
Posted 14/01/2013 by

En ja hoor, we zaten er, zoals ze zeggen, boenk op met de speculatie rondom de “XX“-teaser van Marvel NOW! vorige week. Marvel onthulde vandaag een herlancering van X-Men in april, door Brian Wood (DMZ) en Olivier Coipel (Thor), waarvan de cast voor het merendeel zal bestaan uit vrouwelijke X-personages. De reeks wordt echter niet X-Women genoemd, maar zal gewoon verdergaan als het vierde volume van de adjectiefloze X-Men-reeks.

Hoofdpersonage wordt Jubilee, de jonge mutante die explosief vuurwerk kan genereren en ex-sidekick van Wolverine die velen voornamelijk zullen kennen vanwege haar grote rol in de X-Men-animatieserie uit de jaren 90. Sinds de gebeurtenissen uit de verhaallijn Curse of the Mutants werd ze echter omgetoverd tot een vampier, die er momenteel wel goed in lijkt te slagen haar drang naar bloed te onderdrukken. Wood verzekert de lezers dat de reeks echter niet zal vervallen tot “Jubilee and friends” en ook de andere personages hun plaats in de spotlight zullen opeisen. Grote rollen zijn weggelegd voor de recentelijk opnieuw van haar jaren 80 mohawk voorziene Storm (die overigens ook een tikkeltje ervaring heeft met vampirisme), Rogue, Psylocke en Rachel Grey. Ook Kitty Pryde, in haar jongere jaren zo’n beetje de thematische voorgangster van Jubilee, krijgt een heuse rol toebedeeld.

Naast deze bijna ganse A-list aan X-vrouwen krijgen we verder nog Sublime te zien, een schurk die we nog kennen uit de New X-Men-periode onder schrijver Grant Morrison die de lichamen van eender wie kan overnemen. Hij zal een noodzakelijke alliantie moeten aangaan met de X-vrouwen, want hij heeft schijnbaar ook een zus met niet al te beste bedoelingen. Tenslotte dient het team zich te ontfermen over een kind, dat weleens de voorbode van een heuse buitenaardse invasie zou kunnen zijn.

Wood omschrijft de reeks als een typische X-Men-comic, met de klassieke runs van Chris Claremont (1975-1991) en Grant Morrison (2001-2004) als grote voorbeelden, waarin uiteraard de vrouwelijke mutanten domineerden (zij worden immers consistent afgeschilderd als de sterkere personages uit de franchise). Verder zal Wood naast de traditionele superheldenactie ook de meer soap opera-elementen, zoals liefde, relaties en seks, zeker niet uit de weg gaan.

X-Men #1 ligt in april in de winkelrekken.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


7 Comments


 1. avatar
   
  Veruca

  DIT is de serie waar ik op heb zitten wachten. :D
  Had tof geweest mochten ze onze jonge Jean Grey er ook tussen gezet hebben, just for getting the band back together. :p
 2. avatar
   
  Heuvelaar

  Misschien toch eens proberen… Klinkt goed!
 3. avatar
   
  Ctulu

  Ik kan er nog steeds niet van over dat ze Sublime als ally gaan gebruiken …. Die z’n zus moet dan toch mega evil zijn …
 4. avatar
   
  CK3v1N

  Ik wist dat Veruca hier als eerste ging op antwoorden :-p
  Ik ga deze ook in het oog houden.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.