0
Posted 31/12/2012 by Axel in Columns
 
 

Figuurlijk Gesproken Special: Youtube

Beste lezers, welkom op de laatste dag van het jaar des heres 2012.

Ik wil de mensen die hun oudejaarsavond pas gaan starten na het schaterlachen met een nieuwe Figuurlijk Gesproken niet ontgoochelen, maar er is deze week geen nieuwe content. Want, in navolging van de razend populaire Figuurlijk Gesproken Special rond Toy Hunter, plaatsen we vandaag een nieuwe special. Het is immers ook oudjaar voor uw favoriete columnist.

Ik sluit het jaar met enkele Youtubefilmpjes af . Oké, het is niet bijster origineel, maar ik ben op zoek gegaan naar creatieve uitspattingen met figurines. Kort gezegd, deze gasten doen het beter dan yours truly!

Ooit afgevraagd hoe de intro van de X-Men-tekenfilm er met figurines zou uitzien?

Youtube-poster en celebrity ItsJustSomeRandomGuy brengt altijd leuke filmpjes rond Marvel– en DC-personages, en zijn 100e aflevering was fe-no-me-naal. Een musical met figurines? Oh ja, kijk en geniet.

Maar ook Marvel zelf is schuldig aan dit vermaak. Sporadisch brengen ze een Marvel Super Heroes: What The..?! uit. Het is grappiger dan wat Robot Chicken ooit heeft gemaakt (buiten de Admiraal “It’s A Trap” Ackbar reclame natuurlijk). Er bestaat een volledige reeks, waar meestal MODOK of Deadpool de gastheren van dienst zijn. Ik breng je er eentje, al is het maar om mijn redacteur te plezieren.

Hoewel 2012 nog niet helemaal ten einde is, kunnen we stellen dat het lanceren van Figuurlijk Gesproken wellicht één van de pivotale momenten op deze website was. Ik wens zijne Green Lantern-vererende Malkavian te bedanken voor de gok die hij op een onbekende en van valse bescheidenheid voorziene toy aficionado heeft genomen. Wisten jullie dat hij zo onder de indruk was van het potentieel van deze reeks, dat hij de eerste drie afleveringen zelf heeft afgewerkt? (kijk maar eens naar het watermerk rechtsonder). Gezien mijn respect voor zijn kwaliteiten, zijn hectische levensstijl als opperhoofd van deze website en de zware verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat, smeekte ik hem de afwerking zelf te gaan doen. Ondanks zijn initiële weigeringen heb ik mijn slag thuis gehaald. Zo weten jullie als lezer ook waarom de kwaliteit drastisch is gaan zakken. (“Euhm, vergeet je niemand die redactioneel werk verricht?” – diep gekwetste Arno, red.)

Volgende week slaan we, als de sterren goed staan en de redactie geen fatwa uitspreekt, een nieuwe weg in. Oh yeah!

Comments

comments


Axel

 
avatar
Et alors?